imations trofejas

Nav pievienotu trofeju!

Bildes

02.10.12 cl@imations
1 Skatījumi 5187
 
Esmu saskāries ar dažādām lašu/foreļu ikru pagatavošanas receptēm, bet visās šajās receptēs diezgan ievērojams zivju ikru daudzums tiek bojāts, tādēļ lai to novērstu ikri tiek gatavoti šādi. Pamatā tiek ņemts 0.7-1 Kg ikru (neliels lasis). Katlā ielej aptuveni 3 L ūdens un pieliek šauju sāls (ja liek rupjo sāli, tad to šķīdina atsevišķi, jo sālī ir daudz nešķīstoši sīkumi, kuri nogulsnējas), ūdeni uzsilda aptuveni līdz 50C, tā lai grūti turēt roku ūdenī. Šajā sāls šķīdumā ieliek ikrus un pagaida ap 10-15 minūtes, lai tie uzsilst, ja temperatūra katlā nokritusies visu katlu atkal uzsilda ap 50C. Tad ar lēnām kustībām sākam bužināt ikrus ārā no plēvēm. Tad, kad visas ikru plēves izbužinātas, paņemam virtuves drāšu sietu un vairākas reizes tajā pašā ūdenī ikrus nokāšam un ieberam atpakaļ (ūdeni nemaina), mazie ikru plēves gabaliņi, asinis un ikru apvalku plēvītes pieķeras pie drāšu sieta apakšas un katru reizi pirms nākošās ikru nokāšamas sietu izskalojam ar tīru ūdeni no nosēdumiem. Kad ikri ir attīrīti nokāstajā ūdenī (var ņemt tīru ūdeni) pieliek papildus sāli (var tā lai nomizots kartupelis peld var mazāk) un uzliekam sālīties ikrus - pēc 5-15 min nokāšam, atdzesējam un lietojam. Der atcerēties, ka ikrus nevajag pārkarsēt un pie ikriem vienmēr ir jāliek sālsūdens, kaut vājš, bet sālsūdens un katram nākamajam ūdenim ir jābūt sāļākam par iepriekšējo, jo ir tādā lieta, kā osmoze un ikri var pārplīst, kaut gan pareizi regulējot sālsūdeņu koncentrāciju var iegūt apaļus un stingrus ikrus. Recepte speciāli atstrādāta, tiem gadījumiem, kad Centrāltirgū gadās iegrābties iepriekš saldētos vai neizprotamas kvalitātes ikros, jo ikru iznākums ir 99% no sākotnējā daudzuma.
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
Tonis

-Un tad uz tirgu...:) Šutka.

Var arī kā minēji "izbužinat"karstā ūdenī,caur rupju sietu izdauzīt citā traukā,-plēves paliek sietā,tam sāls ūdenim pievienot karoti cukura un ikrus tajā izturēt apmēram 5 minūtes.

02.10.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

Izskatās labi, bet pēc apraksta liekas sarežģīti, jo sanāk baigi vaktēt 50C° Es uzvāru chainjikaa ūdeni, pagaidu kādas 3-5min un tad uzleju virsū. Pēc kādām 10sek. apmaisu un izleju visu duršlakā.. Tad to duršlaku (liels) uz apli izkratu, ta ka viss liekais aplīp gar malām un ikrus izberu. Duršlaku izskaloju, ikrus ieberu atpakaļ un velreiz leju karsto ūdeni no trumuļa virsū, tikai šoreiz tas iztek cauri. Pēc tam ieberu bļodā un piemnaisu sāli ar cukuru 1:1 un apmaisu. Zinu, ka izklausās primitīvi, bet sanak tīri un gardi un visi viesi man ir viņus eduši un slavejuši :)

02.10.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

protams, pa vidu pēc tās plaucēšanas izbužinu no plēvēm...

02.10.12 Atbildēt | Ziņot 0
Dimon_Li

Man jau siekala pa zemi. Vēl tik pipariņu virsū un uz maizītes ņjamm... :D Taisu tāpat kā ZipBaits.

03.10.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

Dimon_Li -> brauc ciemos, es atvēršu ledusskapja durvis un nebūs jāsiekalojās :D Tik paņem konīti līdz :D A ja nopietni, tad manos platuma grādos šīs izvirtības ir beigušās līdz nākamā gada augustam, :)

03.10.12 Atbildēt | Ziņot 0
Copmanis

Bet protams! Lašu nārsta laikā ikru pagatavošānas recepte! Kas katram tuvāks....

03.12.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager