Karlis_K trofejas

1 trofeja
57 

Karlis_K albūmi

Jūra
18 bildes
 
Gauja
11 bildes
 
Mežezeri
1 bilde
 
Manas upes
112 bildes
 
 
Raibie
19 bildes
 
Balda
13 bildes
 
NeCope
16 bildes
 
Iz arhīviem
13 bildes
 

Līdakas un citi zvēri

Manās upēs galvenā mērķzivs ir forele, mazāk alata, bet diezgan bieži sanāk ka pa dienu noķeru tikai kādu līdaku. Rudenī, kad foreles nārsto, braucu speciāli līdakās.
20.05.15 cl@Karlis_K
18 Skatījumi 3310
 
Tā kā šopavasar manas upītes skopas un nevienu mēra līdaku vēl nav devušas, bet ceptu līdaku ai kā sagribējās, sadomāju vakar apciemot mežezerus uz vakara copīti. No krasta ērti mētāt gluži kā upēs, pat bez iebrišanas. Ūdens tumšs kā stipra tēja, bet tīrs un līdaķi tajos ļoti gardi. Vakars bija kā radīts līdakām, nomācies un neliels vējelis. Sāku ap 18:00, pirmā stunda pie mazākā ezeriņa pagāja bez copa, lai arī mainīju mānekļus un eksperimentēju. Lielākais ezeriņš bija devīgāks, pusstundas laikā divas tievas un melnas līdaciņas ap 50, nemērīju, laidu lai paaugas. Uz daudzu gadu laika pārbaudītas šo ezeru klasikas, 4. melnās fūrijas. Kaut kas brangāks ar uzsita, bet pēc pāris sek pumpēšanas nokūlās. Pēc 20:00 strauji satumsa jo mākoņi savilkās vēl tumšāki, sāka pat smidzināt. Nolēmu ka laiks beigt, jo kur nu tādā tumsā un tik tumšā ūdenī līdakas medīs. Piegāju pie pēdējā cerīgā līcīša, te savulaik pa kādai smukulei pieķērās. Nolemju uztaisīt pēdējo metienu, tādu tālo slīpi gar krastu starp retām lēpēm. Kā vizulis nogrimst un pāris reiz uztinu, tā ass rāviens. Un uzreiz tesiens uz ezera viduci. Oho kas par sparu! Pāris min pakaucināja spoli un tad jau nogurusi ļāvās pievilkt klāt, ķeru aiz žaunas un ceļu krastā. Un tā nu izrādās ar "pēdējo metienu" esmu dabūjis šo ezeru personīgo rekordiņu- 74cm. Ir jau pāri 21:00 un dodos prom. Tā kā lietus pastiprinājās, negribējās tīrīt uz vietas kā parasti. Iebelzu tik pa galvu ar pasmagāku sprunguli un likās lieta nodarīta, auduma kulē iekšā. Kad mājās pēc 2h ķēros tīrīt, līdaka izrādījās vēl dzīva. Lūk tā ir izturība, redz ko nozīmē grūti dzīves apstākļi pa ziemu slāpstošos ūdeņos! Nesmuki jau sanāca ka ļāvu līdakai 2h mocīties, manā praksē laikam pirmo reiz tāda šaize. Tik šis gadījums ir kā pierādījums ka līdakas tomēr ir izturīgi zvēri, tā ka nav ko bļaut ka pēc 5min pagarākas svēršanas, mērīšanas un fotosesijas vairs nav jēgas laist vaļā krokšus ;) Lielākā izmērā - http://ejuz.lv/ldaka74
 
[9] Komentāri | dilst | aug
 
manamejais

Skaists purva ezeriņa līdaķis!

21.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Smuka melnīte!

21.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Kalts

Krāsas bildē tādas nedabiskas, uzprišinātas.

21.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Kalts> pilnīgi ticams, tas no monitora uzstādījumiem atkarīgs, pašlaik esmu pie sveša nenokalibrēta moņa un bilde liekas gan pa tumšu gan pa sarkanu. Bet ja šaubas par līdakas krāsojumu, nu tādas tur ir, un katrā ezerelī savādākas. Šajā tādas izteikti oranžmelnas, mazākajos velk pat uz melni zilganām, bet tajā kur ūdens bišk gaišāks atkal zaļganīgi tumšas ;)

21.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
nomads

sulla,

a tu žaunas negriez pušu lai asini notecinātu?

21.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

nomads> jā parasti tā daru un ķidāju uzreiz pie ūdeņiem, tik šoreiz noslinkoju, lietus pastiprinājās un strauji satumsa. Un tā nu mitrā auduma kule ļāva tai elpot, plastmasas kuļokā protams tā uzreiz būtu nosmakusi. Bet kādus 20 gadus nobojāju savu lomu neelpojošās kulēs, un citiem neiesaku, ja vien negaršo iesmakusi zivtiņa.

21.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Sanders

Ir, ir smuki!

Un krāsas - tādas katru dienu neķerās!

22.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
secondfile

Teicami.

13.04.16 Atbildēt | Ziņot 0
Ingusz

Riktīgi labs! Forši tādu tumšo dabūt, kad esi pieradis pie diezgan standarta kamuflāžas, šīs liekas eksotiskas!

01.06.20 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager