Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
eLiesma.lv | 27.septembris 2016, 20:25 | 24 komentāri | 14678 skatījumi

Jauns Nolikums par licencēto makšķerēšanu Burtnieka ezerā

Aivars Gulbis / redzet.lv

Pagājušās trešdienas Burtnieku novada domes sēdē viens no svarīgākajiem lemjamajiem jautājumiem bija jaunā Nolikuma par licencēto makšķerēšanu Burtnieka ezerā apstiprināšana. Garāku diskusiju rezultātā, kur savu viedokli no copmaņu puses izteica divi pieaicinātie pieredzējušie makšķernieki Ivars Polis un Imants Saulītis, bet zvejnieku kanti turēja deputāts Anrijs Šļaukstiņš, tika apstiprināts garš un informācijas pārpilns dokuments uz 14 lappusēm. Par to nobalsoja vairākums domnieku, vienīgais pret bija Raimonds Indrāns, pamatojot savu nostāju ar to, ka šajā Nolikumā pārāk daudz grozījumu, salīdzinot ar iepriekšējo Nolikumu.

Šoreiz pieminam tikai galvenos jaunā dokumenta punktus, tieši tos, kas būtiski mainīti vai arī Nolikumā ir no jauna.

Pirmais — par plēsīgo zivju paturamo lomu.

II. Makšķerēšanas tiesības un pienākumi.

  • 6. Vienā makšķerēšanas reizē vienam makšķerniekam lomā atļautais līdaku un zandartu skaits (3 no katras sugas) nedrīkst tikt pārsniegts arī vienas diennakts lomā.

Otrā, jauna lieta — atļauts baltās zivis makšķerēt, ja copmanis neatrodas laivā, faktiski par brīvu.

III. Makšķerēšanas licenču veidi, skaits un cenas.

  • 8.5. Gada bezmaksas licence, makšķerējot no krasta, no laipas vai iebrienot, no 1. jūnija līdz ledus uzsalšanai ar pludiņa vai grunts makšķeri aprīkotu ar vienu vienžubura āķi, neizmantojot ēsmas zivtiņu. Atļauts makšķerēt raudas, plaužus, pličus, vīķes, līņus, ķīšus, ruduļus, karpas, karūsas.

Trešā lieta, pat vairākas, un tās galvenokārt ķer spiningotājus.

IX. Vides aizsardzība. Aizliegts:

  • 34.1. velcēt ar vairāk nekā vienu makšķerēšanas rīku katram makšķerniekam;
  • 34.2. velcēt ar iekšdedzes dzinēju un elektromotoru no 1. maija līdz 15. jūnijam;
  • 34.6. braukt ar autotransportu pa ezera ledu, izņemot šī Nolikuma 37. punktā minētās personas un izņemot ar normatīvajos aktos noteiktajā kārtā reģistrētajiem speciālajiem transporta līdzekļiem — kvadricikliem, sniega motocikliem;
  • 34.8. atrasties ar laivu vai citiem peldošiem transportlīdzekļiem speciāli iezīmētās vietās laika periodā no 1. maija līdz 15. jūnijam saskaņā ar pielikumā Nr. 2 esošo karti un sekojošām stūru koordinātām, kas, secīgi savienojot ar iedomātu līniju, veido četrstūra formas lieguma zonu, kas dabā norobežotas ar oranžas krāsas bojām: Rūjas sēris (koordinātas), Kūkuris (koordinātas).

Tik daudz par interesantāko jaunajā nolikumā, kas, ja to saskaņos arī četras nopietnas valsts iestādes — Zemkopības ministrija, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR, Valsts vides dienests un Dabas aizsardzības pārvalde —, stāsies spēkā tikai tad un būs spēkā uz turpmākajiem 10 gadiem.

Lēmumu komentēja pašvaldības izpilddirektors MĀRIS ĒRGLIS:

Šie noteikumu grozījumi tapuši ilgākā laika periodā, izstrādājot tos, tika ņemti vērā deputātu ierosinājumi. Ir bijušas darba grupas sanāksmes, kurās esam uzaicinājuši arī Mednieku un makšķernieku biedrības pārstāvjus, ezera bāzu īpašniekus, arī Vides dienesta inspektorus. (...) Tagad deputātu lemto gaida garš ceļš caur vairākām institūcijām. Droši vien mums šis dokuments būs jālabo ne vienu reizi vien. Tas vēl nav tik strauji ieviešams.

Ja viss ies gana gludi, jaunais Nolikums par licencēto makšķerēšanu Burtnieka ezerā varētu stāties spēkā ar nākamā gada vasaras copes sezonas atklāšanu. Vai tad dokumentā būs arī visas te pieminētās novitātes, to noteiks vēl vismaz četri Rīgas kabinetos likti saskaņojumu paraksti. Pagaidām makšķernieku diskusijām pārpārēm pietiek ar novada domnieku lemto.

eliesma.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.2857142857143 no 5
(7 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[24] Komentāri | dilst | aug
 
ramex

un kas ar tīkliniekiem? jaunu ierobežojumu nekādu ???

27.09.16 Atbildēt | Ziņot 6
svetoj

Tīklinieki dod uz ķepu. Tos viņiem bail aiztikt.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
dimon.ru

Malači !!! beidzot labas ziņas !!! Jaunie grozījumi ir ļoti labie !!!

28.09.16 Atbildēt | Ziņot -4
addd
addd :

Zvejnieki uzvarējuši.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Rudais11

Varbūt gribēji teikt, ka tīklinieki un ezera pārvalde uzvarējusi!!!

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
mix-master

Ezers jau labu laiku kā ir izkāsts, un, protams, lielākoties dēļ licencētās zvejas rūpnieciskos apmēros. Pēdējos gadus, ko tur braucu paliek arvien skumīgāk. Šosezon biju divas reizes un nesaskaitīju vairāk par 10 laivām ezerā. Laivu bāzē labi ja viens robs - pārējās laivas uz vietas, kempingi tukši. Rodas jautājums: priekš kam man no Rīgas pērties uz turieni 130 km, maksāt par dienas licenci, čakarēties ar laivas ielaišanu (normāls slips ir tikai vienā vietā, no kempingiem kādi 6 km) un pēc tam vēl velcēt ar vienu kātu? Paldies, es to visu varu par brīvu darīt tepat Daugavā ar daudz lielākām izredzēm ko noķert.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 3
JanisUk

To karti ar liegumu kaut kur var redzēt?

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Rudais11

Par tīkliem ne ziņas, nuja makšķernieki jau tie lielākie zivju bendes! Ar vienu kātu - ja gribi ar diviem ņem līdz sievu vai bērnu (kas būtu apsveicami) bet maksā par divām licenzēm. Kamēr sapratīsi uz ko ķerās skaties diena galā - kaut gan priekškam tev plēsējzivis baltās par velti vari ķert, bet plēsējus atstāj (lieliem) tīklu onkuļiem. KURŠ tādus MURGUS sadzejoja?

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 2
Malikis2011

Ķēra ar tīkliem vēl pirms lielā makšķernieku pieplūduma, kā palaida ka tur met un velc, kaut kā ar laiku tas pasākums beidzās, ja pēc loģikas ja jau zvejoja un bija, tad kas mainījās kad pazuda.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot -1
svetoj
svetoj > Malikis2011:

Ja jau zandartus laiž no jūras zandarta ikriem tad agri vai vēlu viena daļa sataisīsies uz mājām atpakaļ. Bet otra paliek tīkliniekiem un kripatas makšķerniekiem

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 2
arsiks

Nez vai zvejniekiem arī būs limits vienā zvejas reizē paturēt 3 līdakas un 3 zandartus?Kas varētu šo man paskaidrot?

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 4
SIrasa21

Lai glābtu Burtnieku no pilnīgas lielo plēsīgo zivju izķeršanas, ir tikai viens variants !!! AIZLIEGT LIKT EZERĀ TĪKLUS!!! Pierādījums tam ir skaidri redzams gan velcējot, gan mētājot, ķeras tikai tāda izmēra zivis, kuras iet cauri tīlu acīm (protams ar ļoti retiem izņēmumiem). Nav jau mammu ko atlaist, jo nav jau to mammu!!!

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 3
Malikis2011

Nu mana nostāja jau sen, makšķerniekiem un zvejniekiem, aizliegts paturēt līdaku no 50cm-1m, pārējās var ņemt, ja būs nārsta bars tad arī pārējās zivis vienmēr būs. Tagadējā situācija, ņemama tās kam būtu jānārsto un makšķernieku parastais loms 1kg -3kg, kur tad radīsies lielās un mazās ja paši apķeram.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 3
Vits
Vits > Malikis2011:

un, ja reiz likumā ir atļautas piecas, tas nebūt nenozīmē, ka piecas arī jāņem ;) . viss ir mūsu pašu attieksmē. ja vēl piedomā, ka piecas vari stiept mājās katru dienu, baisa bilde sanāk.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011
Malikis2011 > Vits:

Ir nācies redzēt foto ka vienā reizē 30 stiepj uz mājām, jo taču ņēma, kad paprasīju kāpēc uz foto redzama tā mazā, atbilde bija tai mazajai 1,5 kg.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL
BrunoL > Malikis2011:

Burtnikā bija tīklu,pareizāk rūpnieciskās,zvejas liegums no 70desmito sākuma līdz 90to sākumam. Līdz ko parādījās "sarenieki" un nopietni eholoti,pazuda zivis.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Trīs no katras sugas ir labs lēmums, kur ta nu vairāk. Advancētākiem velcētājiem būs mazāk zivju ko nodot, tas arī viss. Zvejnieku tēma bez komentāriem, skumji.

28.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vigulis

KONTROLES NAV! "Kombainieri" kā velcēja katru dienu ar četriem kātiem, tā velcēs, vedīs divas reizes dienā ārā vairākas normas un tirgos, kamēr būs tukšs.

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
bafs
bafs :

žēl, ka deputātu korumpētība tādā līmenī. Nevajag gvelzt muļķības, ka makšķernieki iztukšojuši ezeru, tie ir TĪKLINIEKI !!! Aizliedziet ezerā likt tīklus un pēc pieciem gadiem ezers būs pilns ar zivīm, turklāt visi vietējie uzņēmēji, kas biznesu balsta uz makšķerniekiem, zels un plauks. Būtu jauki, ja tālāk, šādu apsurdu nolikumu neapstiprinātu.

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
volteers

tiikliniekiem jau nekaadu ierobezojumu nebuus,jo vinu pusee ir pats deputaataas.rodas jautaajums,vai vins pats arii nav ruupnieciskaas zvejas daliibnieks?cik ir bijusi info,tad siis licenzes ir kaadam pat liidz 2022 vai 2024 gadam. ????

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Nu , komerclicence dodas uz 10 gadiem, līgumu var noslēgt vēl ilgāk, bet ja pašvaldība pieprasa noņemt ezeram zvejas rīku limitu, tad to noņem un zveja beidzas, bet to lai lemj vietējie iedzīvotāji, viņiem zveja tai ezerā pieņemama vai nē un no malas tur nav ko jaukties, ja kāds grib lai deklarējas tur un varēs lemt par deputātu ievēlēšanu un sev vajadzīgo jautājumu risināšanu.

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
and1c

www.hailanderi.lv/par-mums

...un kur te var būt runa par tīklu izņemšanu vai ierobežošanu ja pats deputāts nodarbojās ar rūpniecisko zveju!

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
murdelis

Stop..un kā ar asariem?Cik?Kur? Un par cik?

No krasta-par brīvu?!Kautkā neticās ka šajā valstī var ko arī par brīvu....

30.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
murdelis

Itkā kopumā jau sakarīgi...

30.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager