Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Saimnieks.lv | 9.decembris 2016, 16:44 | 24 komentāri | 14749 skatījumi

LLKC uzsācis Makšķerēšanas karšu izplatīšanu visā Latvijā

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) uzsācis Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karšu izplatīšanu visā Latvijā.

2017. gada Makšķerēšanas kartes būs pieejamas jau ierastajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Elektroniskās Makšķerēšanas kartes varēs iegādāties decembra nogalē interneta vietnē www.makskeresanaskarte.lv.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “LLKC ir viens no plašākajiem konsultantu tīkliem Latvijā. Mēs vēlamies būt tuvāk ne vien lauksaimniekam un meža īpašniekam, bet ikvienam, kuram svarīga ir videi draudzīga darbošanās. Tostarp – makšķerniekiem. Ceram, ka sadarbībā ar Zemkopības ministriju mums izdosies veicināt izpratni par atbildīgu un vidi saudzējošu makšķerēšanu.”

Lai veicinātu šo izpratni, līdztekus Makšķerēšanas karšu izplatīšanai LLKC plāno organizēt arī sabiedrības informēšanas pasākumus, rīkojot kā informatīvus un izglītojošos seminārus profesionāļiem, tā popularizējot makšķerēšanu skolēnu un jauniešu auditorijā. Tas ļaus audzināt atbildīgus jaunos makšķerniekus un izglītot esošos, samazinot pārkāpumus makšķerēšanas jomā un vides piesārņojumu ūdenstilpju tuvumā.

Agnese Neimane-Jordane, LLKC Zivsaimniecības nodaļas vadītāja: “Uzņēmumus, kuri ieinteresēti sadarbībā Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karšu izplatīšanas jomā, lūdzam vērsties LLKC, zvanot uz mobilo tālruni +371 29460886 vai sūtot e-pastu uz makskeresanaskarte@llkc.lv”.

Lēmums par turpmāku Makšķerēšanas karšu izplatīšanas tiesību nodošanu LLKC valdībā akceptēts šī gada novembrī, veicot grozījumus Ministru kabineta 2009. gada 11. augusta noteikumos Nr. 918 “Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību”.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[24] Komentāri | dilst | aug
 
Brusis

Nav nekādas vajadzības lieki tērēt naudu.Pārbaudes laikā pilnīgi pietiek, ja pasaka-,,Es no Vecdaugavas blices,,. -Inspektors vēl pagaidīs,kamēr beidz makšķerēt,lai palīdzētu aiznest zivis un mantas uz mašīnu.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
addd
addd :

Ja Latvijā kā ASV būtu precidentu tiesa, kartes toč jau nepirktu

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
EdgarRubuli

Joprojām nav atrisināta problēma par 24h kartēm, nedēļas un mēneša. Tā noteikti būtu iespēja gūt papildus peļņu. Cilvēki varēti legāli izvēlēties makšķerēt arī 1 dienu gadā!

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 6
Malikis2011

Administrēšanas izdevumi būs lielāki nekā cena ko var uzlikt, vai vienlīdzīga ar sešu mēneša karti.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits > Malikis2011:

kādi vēl izdevumi? samaksā internetbankā valsts kasei nodevu un copē ! . bet šiem vajag lai tu nomaksā i tipogrāfiju, i hologrammas, i numerāciju, i menedžmentu, i loģistiku, i atkatus :)

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
Malikis2011
Malikis2011 > Vits:

Par to ka vari nopirkt internetā arī atvelk tā firma, tad banku pakalpojumi un nodokļi un vēl visa sistēma kas kontrolējošiem sniedz informāciju ka tava karte ir tava.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Sencis
Sencis > Malikis2011:

A vot, nevajag d... Nabaga igaunīši acīmredzot jau kuro gadu nodarbojas ar labdarību, tirgodami vienas dienas, nedēļas u.t.t. kartes internetā par cenām, kuras ir salīdzināmas ar mūsējām, kaut kā spējot to lietu arī sekmīgi administrēt. Šeit vietā ir paruna: kurš grib, tas meklē iespējas, kurš negrib - meklē ieganstus. Mūsu bāleliņi uz ieganstu meklēšanu ir varen naski. Maliķa komentārs ir tam spilgts piemērs.

12.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Malikis2011
Malikis2011 > Sencis:

Nu manā gadījumā pieredze ar licencēm, no licences-21% PVN, izplatīšana internetā nepateikšu cik %, tad -30% zivju fondam, kas tad paliek no eiriķ, pāris centu un tad vēl savelc galus ja tev būs pāris simtu tādu licenču.

12.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > Sencis:

Atradu internetā, 30% paliek no kartes cenas izplatītājiem , jautājums vai karte apliekas ar PVN, kāds kurš pirks veikalā vara paskatīties čeku, pats nekad neskatījos vai ir PVN vai nav.

Sencis -es jau nesaku ka tas ir labi, bet zinot kā pie mums notiek pasaku kāpēc pie mums nav pa 1 eur dienas licence. Bet no personīgās pieredzes pateikšu kas par bļaušanu būs kad inspektori sāks rakstīt par tām dienas kartēm protokolus, jo tagad daudzi nopērk karti, aizmirst, nav datu iekšā( kas veikalā pirktas) un sākās bļaušana pa visu ezeru.

12.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
EdgarRubuli
EdgarRubuli > Malikis2011:

Nav tas pareizi. Ja mēs skatāmies par biznesu no šīs kases, tad, protams, ka nav izdevīgi! Tā vietā lai notiktu likumīga cope un manam paziņam (svētdienas makšķerniekam) karte nav jāaizņemas vai jāmet kātu krūmos, kad brauc inspektors. Tā ir problēma. Ziedojumos arī vāc caur zvaniem un internetu pa 1 Eur, tur arī ir izmaksas, bet to dara!

Mūsu valstī tā attieksme ir sačakarēta. Arī valsts policija strādā orientēta uz peļņu. Krūmu policisti tā vien dabuj brāzienu par neizpildītām sodu normām! Nākamā gada budžetu nosaka pēc iepriekšējā gadā piešmauktā piķa!

Skatos, ka līdzīgi arī šeit!

12.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alex
Alex :

Uz mēnesi 3 eiro, uz 3 mēnešiem 7 eiro, uz 6 mēnešiem 10 eiro, uz gadu 15 eiro. Kur problēma tā uztaisīt?

Ne visi ķer visu gadu, ļoti daudzi ķer tikai dažas reizes gadā!! Es pērku uz 3 mēnešiem. Nafiga decembrī pirkt uz 3 mēnešiem? Janvārī pirkšu uz gadu. Šogad janvāra sākumā nebija pastā uz gadu. Man nav žēl 7 eiro, bet man nepatīk maksāt par tukšu gaisu un par it kā ūdeņu sargāšanu.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Malikis2011

Tā nav maksa par ūdeņu sargāšanu, tā ir maksa par valsts resursu izmantošanu( šajā gadījumā zivju), parastie mednieki arī pērk līdzīgu karti+ visādi citādi maksājumi.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alex
Alex > Malikis2011:

Protams, un inspektoriem tiek maksāts no citas kases.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > Alex:

No budžeta, jo no kartēm daļa aiziet zivju fondam kur pārējais nemācēšu teikt, varbūt valsts finansētai zivju laišanai vai kam citam, tur prasiet finanšu ministrijai kam kur tiek cik skaitīts.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Kam Tu gribi vairāk maksāt??? Tiem kuri laiž zivis, kurām Tu nedrīksti tuvoties?

11.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
EdgarRubuli

+ Ja būtu īsāka termiņa licences par mazāku naudu, es neaizstāvētu tos, kuriem nav tās kartes. Lai maksā to 20 EUR sodu, bet nepieņemu to, ka kolēģis ar mani grib aizbraukt pacopēt 1 reizi pa vasaru un viņam jāpērk 7 Eur licence!

12.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
EdgarRubuli

Braucu ar čomaku copē. Viņam patīk, bet ar to nenodarbojas. Nopirka licenci par 7EUR. Bijām pamētāt džigu un patom aizbrauca uz Nīderlandi. Pagāja laiks un karte beidzās.

12.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Bjorgvins

man nevajag vezosanas un zemudens medibu karti.es velos tikai un vienigi makskeret.es negribu maksat par to ko es nedaru.ta ir izdomata karteja cuciba.

11.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
nlopilots

Dizains jau nu kretīnisks! Līdz šim bija smukas kartes ar foršām zivju bildēm! šitais kantoris laikam negrib maksāt fotogrāfiem par bildēm, pimp....ji!

11.12.16 Atbildēt | Ziņot 3
murdelis

Jau cik gadus runājam vienu un to pašu?!

Vienas dienas,mēneša atļaujas...Mūs nesadzird...pārāk augstu kundziņi sēž.

Uz sodīšanu gan nadzīgi..

Un kāds tur dizains...pa lēto,uz ātru roku....

20.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Bleiers

>>Elektroniskās Makšķerēšanas kartes varēs iegādāties decembra nogalē interneta vietnē www.makskeresanaskarte.lv.

29.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Bleiers

????????

29.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
igis190

Dizains nu nekāds! Ekonomējām?

05.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
Alex
Alex :

Izprintē sievasmātes bildi, uzraksti virsū numuru. :D

15.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager