Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
P.D.F | 4.janvāris 2017, 12:45 | Komentēt | 1709 skatījumi

Paveikti plaši kanālu caurteces atjaunošanas darbi Papes ezerā

Kanālu caurteces atjaunošanas mērķis ir atjaunot ūdens apmaiņu ezerā, kā arī uzlabot zivju nārstošanas, ziemošanas un ūdensputnu ligzdošanas un uzturēšanās apstākļus ezerā, saglabājot ezera biotopus un to mozaīku. Vēl vasarā kanāli, kas savienoja dīķu sistēmas niedrājos, bija aizsērējuši, veidojot izolētus dīķus ezerā, kuri strauji aizaug ar niedrēm un meldriem, veidojot biezu nogulu (detrīta) slāni.

Augustā Papes ezerā tika uzsākta kanālu caurteces atjaunošana, aptuveni 5 km kopējā kanālu garumā. Līdz decembra beigām kanālu atjaunošana veikta vairāk kā 4 km kopgarumā, tuvojoties darbu noslēgumam. Foto: ©PDF

Septembrī tiks atsākta arī seklūdens dīķu un līču atjaunošana un uzturēšana 179 ha platībā. Veicot daļu darbu mazajos seklūdens dīķos ezera ziemeļu daļā, ka arī niedrāju masīvu līčos, šie darbi tiks turpināti vēl arī pēc sezonālā lieguma nākamajā vasarā jūlija mēnesī.

Papes ezera biotopu atjaunošana darbi norit pateicoties projektam Nr.LIFE12 NAT/LV/000118 COASTLAKE „Lielā dumpja biotopu atjaunošana divos piekrastes ezeros Latvijā”, ko finansē Eiropas Savienības LIFE+ Dabas un bioloģiskās daudzveidības programma un Latvijas vides aizsardzības fonds.

Gan seklūdens dīķu un līču atjaunošana un uzturēšana, gan kanālu caurteces atjaunošana ir veikta saskaņā ar dabas parka Pape dabas aizsardzības plānu 2007. – 2018.gadam, kā arī pasākumu plānu lielā dumpja Botaurus stellaris aizsardzībai un dzīvotnes saglabāšanai dabas parka “Pape” esošajā Papes ezerā.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager