Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Valsts Policija | 29.marts 2017, 13:20 | 8 komentāri | 7023 skatījumi

Policijas dienesta suņi palīdz aizturēt maluzvejniekus

25. martā Valsts policijas darbinieki, reaģējot uz informāciju par iespējamu nelikumīgu zveju Kuldīgā pie Ventas Rumbas, aizturēja 3 malu zvejniekus, kuri aizturēšanas laikā mēģināja bēgt.

25. martā Valsts policija, pārbaudot informāciju, ka Kuldīgā pie Ventas rumbas, personu grupa veic nelikumīgu zveju lielā apmērā, uz notikuma vietu norīkoja policijas darbiniekus gan no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes, gan Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Sevišķo uzdevumu bataljona un Kinoloģijas nodaļas.

Ierodoties notikuma vietā, vēl pirms 5 no rīta, policijas darbinieki konstatēja, ka 3 vīrieši nelikumīgi nozvejotos nēģus jau maisos nes uz automašīnu, kas bija novietota netālu esošajā stāvvietā. Pamanot policijas darbiniekus, pārkāpēji mēģināja bēgt, iemetot Ventā vienu no maisiem ar nelikumīgi iegūto lomu. Noķert pārkāpējus policijas darbiniekiem palīdzēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kinologu nodaļas dienesta suņi. Rezultātā aizdomās par nelikumīgu zveju tika aizturēti 1977. gadā, 1980. gadā un 1988. gadā dzimuši vīrieši.

Pie pārkāpējiem tika atrasts maiss, kurā atradās 219 nēģi un 1 līdaka, kuru tie vēl nebija paspējuši iemest ūdenī, kā arī nēģu zvejas murds. Vēl viens zvejas murds joprojām atradās upē. Tas tika izcelts, un tajā esošie nēģi atbrīvoti.

Par minēto pārkāpumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 110. panta 2. daļas par patvaļīgu zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai objektā. Par šādu pārkāpumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai arestu, vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz četrdesmit minimālajām mēnešalgām.

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina dabai radītie zaudējumi, kas kopā sastāda gandrīz 9000 eiro.

Valsts policija atgādina, ka no 1.februāra Gaujā, Ventā, Salacā, Braslā, Irbē, Sakā, Svētupē, Užavā un Lielupē aizliegta nēģu zveja. Liegums ir spēkā līdz 31.jūlijam. Pārējās upēs, kurās ir atļauta nēģu zveja, lieguma darbības termiņš ir no 1.februāra līdz 31.oktobrim. Daugavā nēģu zvejas liegums – no 1.maija līdz 31.jūlijam.

Policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un situācijās, kad rodas aizdomas par nelikumīgu zveju, ziņot par to Valsts policijai, kas informāciju pārbaudīs un nepieciešamības gadījumā vērsīsies pret pārkāpējiem ar visu likuma bardzību.

a v o t s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[8] Komentāri | dilst | aug
 
samins

Vot te būs kautkas jēdzīgs jo viņiem sods ir 9000 + kriminal lieta a rīgas mikstie neko nevar izdarīt jo piesedz visus maliķus + rīgā aiz dienvidu tilta laivu garāžās pēc pulkstens 22:00 inspektori brauc dzert kopa ar visiem malikiem + saka lai maliki gar krastiem dara ko grib bet vidu lai ttiklus nehujari tka laisk ko darīt tāda informācija man ienāk no kaimiņa kas strādā tur par sargu!

29.03.17 Atbildēt | Ziņot 0
Girts7

Zinot Rīgas maliķus un inspektorus tā varētu būt.

30.03.17 Atbildēt | Ziņot 2
ZivjuZaglis

man, kā sazvērestības teoriju piekritējam, kas balstās uz rīgas nēģu stāstu ar, no tās izrietošo, valsts institūciju iemantoto reputāciju manās acīs, acīmredzami, pieķerti tie, kas nav doļā, par mācību citiem. Ja būtu doļā, ziņā lasītu , ka aizbēguši :)

30.03.17 Atbildēt | Ziņot 3
Girts7

Nu šitiem būs lielāks sods nekā par tiem tukšots murdiem.

30.03.17 Atbildēt | Ziņot 4
Urbejs

Tas tik ir iespejams Musu zeme,.. Tacu Riga pa negu kersanu nesoda,ja noker ir dzivi tad atlaiz vala valstij zaudejumu nau un soda ari nav ......

Sitas viss ta kretine ara vienkarsi tracina,pat gribas kadam uzsaut ....

30.03.17 Atbildēt | Ziņot 3
chaips

Nu jā, tas ir iespējams tikai pie mums Latvijā, 9000 eiro par 219 nēģiem, bet Rīgā "tonna" ar murdiem un smieklīgi sodi.... Vājprāts!!! Ieteiktu kādam Izveidot sižetu par šiem diviem gadījumiem...

30.03.17 Atbildēt | Ziņot 4
abrakadabra

Vienmēr patīkami lasīt par citu cilvēku aizturēšanu. Un vēl ar suņiem! SUPER! Brīvības atņemšana uz diviem gadiem - šie vārdi burtiski silda sirdi...

30.03.17 Atbildēt | Ziņot 1
krumujancis

Nevis par citu cilvēku aizturēšanu, bet gan par likumpārkāpēju-maliķu aizturēšanu. Slikti, ja neredzi atšķirību. Un tad tas patiešām silda sirdi.

31.03.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager