Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Meisters | 11.aprīlis 2017, 18:04 | 18 komentāri | 24565 skatījumi

Pareiza lielo gumiju apāķošana un aksesuāru izmantošana

Lieliem soļiem tuvojas spiningošanas sezonas atklāšana un pēdējā laikā arvien vairāk saņemam jautājumus par pareizu lielo gumiju apāķošanu un pareizu aksesuāru izmantošanu.

Tā kā šobrīd palielinājies pieprasījums tieši pēc gumijām kuru garums pārsniedz 5" jeb 12,5cm, tad piemeklēt atbilstošus āķus nav viegli. Centīšos ar bilžu palīdzību parādīt, kā pareizi lietot dažādus āķus un apskaidrošu pamatlietas par to lielākajiem plusiem un mīnusiem praksē.

Pirmkārt, es visus lielos āķus iedalītu divās lielās grupās – klasiskie off-set aķi un āķi ar spirāli. Off-set āķus izvēlos tā, lai tie neaizņemtu vairāk kā pusi no mānekļa, tādejādi nodrošinot aktīvu mānekļa spēli un tajā pat laikā būtu maksimāli efektīvi realizējot copi, tā kā līdakas uzbrukums parasti notiek tieši mānekļa vidusdaļā, atšķirībā no zandarta, kam raksturīgs uzbrukums mānekļa galvas daļā.

ievietojam āķi māneklī, svarīgi, lai āķis atrastos mānekļa centrā
izveram āķi caur mānekļa galvas daļu, atstājot vietu āķa kājiņai
Tālāk izveram āķi līdz cilpiņai
ievietojam āķi māneklī, tā lai māneklis būtu taisns, un āķa spicīte atrodas piespiesta pie mānekļa muguras

Galvenais pluss lietojot āķus ar spirāli – šāds stiprinājuma veids nodrošinās ilgāku gumijas mūžu un tā mazāk plēsīsies aizķeroties aiz zālēm utml. Šādi āķi ir arī rezultatīvāki, jo kustīgais šarnīras savienojums ļaus māneklim vieglāk noslīdēt pa āķi copes brīdī. Kā mīnuss jāmin, šie āķi nav savietojami ar ierastajām čeburaškām, un ja ir nepieciešams mānekli papildus izsvarot, tad ieteiktu lietot texas/karolīnas sistēmai paradzētās svina lodes, kuras var uzvērt uz auklas pirms pavadiņas vai uzvietot uz pašas pavadas. Šobrīd gan ražotāji ir padomājuši par šādu nepilnību un sāk plaši piedāvāt āķus ar spirāli un svinu jau uz paša āķa, piemēram VMC Mystic Predator Heavy Duty Swimbait āķiem ir pat iespējams regulēt šo svina novietojumu, lai pēc jūsu vēlmes varētu piešķirt māneklim klasisku grimšanu - ar galvu pa priekšu, vai arī novietojot to tuvāk mānekļa centram, panākt planējošu kustību kritienā. Parādās arī interesanti hibrīd āķi, kuri aprīkoti ar spirāli, svinu un papildus rotiņa lapiņu, kas piešķirs papildus spīdumu, lai līdakai būtu vienkāršāk mānekli pamanīt duļķainā ūdenī, vai starp jaunajiem zāļu stiebriem. Šādi āķi ir visai neierasti pie mums, bet ASV jau sen kā kļuvuši populāri ķerot aizaugušās vietās.

Ja līdaka uz sezonas atklāšanu būs pārvākusies no zālēm uz brīvākiem ūdens pleķiem, tad daudz efektīvāk būs izmantot dažādas "stinger" tipa montāžas – no sākuma uz spirāles uzvieto āķi ar pavadu, tad ieskrūvē spirāli mānekļa galvas daļā un aizāķē āķi aiz gumijas, šādā montāžā, atkarībā no apstākļiem var ievietot pat divus trīsžuburu āķus, un tos var novietot kā mānekļa mugurpusē tā arī vēderdaļā. Šāda sistēma noteikti būs rezultatīvāka par klasisku džiggalvu vai off-set āķi, kā arī mazāk ietekmēs mīkstākas gumijas spēli.

Ar spirālāķiem viss ir nedaudz vieglāk ...
ieskrūvējam spirāli māneklī
tad piemēram vietu kur āķim būtu jānāk ārā
ievietojam āķi māneklī un tas ir gatavs copei!

Īsumā aprakītīju pāris galvenās montāžas un pievienoju arī bildes, lai varētu uzskatāmi parādīt mānekļa apāķošanas procesu. Cerams Jums šis noderēs gatavojoties jaunajai sezonai.

skaņas kapsulu ievietojam māneklī ar aso galu pa priekšu
skaņas kapsulu ievietojam māneklī pilnībā un pievēršam uzmanību, lai tā atrastos vietā, kur tā netraucēs māneklim noslīdēt pa āķi

Ne asakas!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(6 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[18] Komentāri | dilst | aug
 
sragiagiaA

Ir kāda vieta, kur Latvijā var āķus ar spirāli un to pavadiņu atrast? Tādu ar ko pigshadus apāķot.

11.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
LuckyFishing

Pie mums, Prūšu ielā 1, ir pieejami dažādi "stingeri"- 8cm, 10cm un 12cm, kā arī dažādi spirālāķi sākot ar 4/0 un līdz pat 7/0

11.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
sragiagiaA
sragiagiaA > LuckyFishing:

Mājaslapa jums nav? Pārāk tālu no Rīgas dzīvoju.

11.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
kraft

Pie Goltiņa. Un arī ebaot ir lielajām pigām.

11.04.17 Atbildēt | Ziņot 3
Antuuns

Kā ar šiem ofsetniekiem būs ar copju realizāciju? Vai esi mēģinājis ar tiem darboties reāli?

11.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Meisters

Esmu darbojies, ar realizāciju viss ir pat ļoti ok. Protams prasās nedaudz niknāks piecirtiens kā parasti, bet pareizi piemklējot āķa izmēru problēmu nav. Manuprāt uz spirālāķiem realizācija ir ievērojami labāka, kā klasiskajiem off-set. :)

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Ciplis

Tīrākais reklām raksts, lai visi nestos pirkt visas štellītes. Pirms rakstīt šādu rakstu, iesaku pamēģināt šās štellītes dzīvē uz zivīm!!! Viedoklis mainīsies 100%

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Meisters

Es esmu šīs sistēmas mēģinājis dzīvē un nekādu problēmu gan nesaskatu. Stinger nu galīgi nekas jauns nav, un tos lieto ne tikai līdaku copē. Bet kas tieši tev liekas problemātiski?

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis
ZivjuZaglis > Meisters:

manis pēc lai kaut reklāmraksts, ka tik kas noderīgs ;)

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
rio.
rio. :

rakstaa palaista garaam kada butiska nianse..piem.akja izmers pret menekli,vai vismaz ka tados gaidijumos kaa foto gumiju vismaz vajag caurgriezt ar nazi.savadaak Lidakaam buut:)

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Meisters

Tu domā par Lunker City gumiju vai Daiwu? Lunkeram jau ir iegriesta rieva off-set āķim un pietiekami daudz vietas kur noslīdēt. Par Daiwu, manuprāt, ļoti atbilstošs āķa izmērs ar gana lielu liekumu.

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
rio.
rio. > Meisters:

kaa teica kaads mans komandas biedrs ,vai arii kaads cits, meistariba(lasi copju realizacija) slepjas niansees,un man personiigi akju izmeers kopaa ar gumijas formu neliekas ka ir labaakais variants,bet plusi ka labaaka caurejamiiba minusi copju realizacija,viss protams subjektiivi.

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
skutans
skutans > rio.:

Neesmu "cieto gumiju" mīlis, labākai realizācijai šādam materiālam būs pieminētais stingers, ko itin viegli uzmeistaro pats, līdzīgi kā pavadas.Veroties uz bildēm, varu tikai pasmaidīt:) Šim ir jāiziet cauri, ja pieet niansēm ,realizācijas % ir augsts.

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
rio.
rio. > skutans:

no savas puses biju domajis(rakstiju komentaaru par ) bildi ar ofsetnieku, bet par stingeru jautajumiem ,par to kura montaza labaaka noteikti labaak zinaas Krafta kungs par cik vinjs vinjus izmanto biezi un jau diezgan sen.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
snitraM

Manā skatījumā ofsetnieki LABI darbojas tikai ar tārpveidīgām gumijām, kādu labumu dod tās spirāles tā arī nesapratu. Pagājušā rudenī eksperimentēju un pie galīgas sajēgas tā arī netiku. Stingeri ir interesanta lieta - meiģināju ko līdzīgu kā tur augstāk foto norādīts, liels mīnus ka pie līdaku copes ja ņem mazās un netrāpa uz āķa tad silikons paliek kaut kur ūdenī, to spirāli ar āķi tāpat izplēš ārā, ja vēl silikons dārgais un ekstremāli mīksts tad vēl vairāk viņu pluina kopā. Viss labākā montāža šitādam silikonam manā skatījumā ir divžuburs ar garu nesalodētu kājiņu ko iever zivī atstājot āķus pa malām - viss mazāk tukšo copju uz līdaku.

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Meisters

Par stingeriem, ja gadās, ka uz lielajām gumijām sēžas mazās līdaciņas, ir vērts uzlikt vēl vienu, īsāku stingeru, tādā veidā var sanākt izvairīties no šādām tukšajām copēm. ;)

Divžuburi ir tēmas klasika, bet gadās, ka iesākumā ir sarežģīti ar gumijas uzlikšanu un bieži tiek bojāta tieši mānekļa spēle.

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
sragiagiaA

20cm+ gumijām kādi vēl divžuburi? Tikai uz vienīgi visas šīs dīvainās stringu sistēmas :))

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
snitraM
snitraM > sragiagiaA:

Nav nemaz tik grūti tos lielos mānekļus aprīkot ar divžuburi, vajadzīgi ar gariem kātiņiem un vismaz 3/0-4/0, vienu lieku nedaudz aiz vidus daļas, otru ar īsu kājiņ galvas rajonā (uz Relax silikona - ap 20 cm laikam), tad ar sakabi abus apvieno. Ja bez jig galvas tad vēderā jāiebaksta svina skrots lai negāžas apkārt.

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager