Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LSM.LV | 19.maijs 2017, 11:33 | 24 komentāri | 17656 skatījumi

10 Riebiņu novada ezeros noteikta licencēta makšķerēšana

©shutterstock.com

Latgale ir ezeriem bagātākais reģions, un arvien vairāk pašvaldības iesaistās savā teritorijā esošo ezeru apsaimniekošanā un labiekārtošanā. Lielu atbalstu sniedz arī Zivju fonds. Arī Riebiņu novadā realizēti vairāki projekti, un šogad turpinās darbs zivju resursu pavairošanai. Uz ezeriem notiek arī reidi malu zvejniecības apkarošanai.

Riebiņu novadā jau kopš 2011.gada aktīvi apgūts Zivju fonda finansējums zivju resursu pavairošanai un atražošanai. Novada teritorijā atrodas 32 ezeri, no tiem 10 ezeros jau notiek licencēta makšķerēšana.

Riebiņu novada domes attīstības un plānošanas daļas vadītāja Inese Jakovele stāsta, ka šogad plānots ielaist Rušonas ezerā 50 000 zandartu un Bicānu, Jašas, Kategradas ezerā kopā 25 00 līdaku mazuļus.

“2016.gadā mums jau ir pārdots 1900 licences, kas ir uz pusi vairāk nekā 2015.gadā. Pagaidām par rūpniecisko zveju netiek runāts, jo mēs gribam sakārtot jautājumus ar zivju resursiem,” saka Jakovela.

Ja mēs redzēsim, ka zivju resursu ir daudz, tad, es domāju, mēs runāsim arī par rūpniecisko zveju, bet rūpnieciskā zveja iespējama tikai Rušona ezerā,” norāda domes pārstāve.

Malu zvejniecības līmenis pēdējo gadu laikā šaipus ir krities – tas skaidrojams gan ar cilvēku izpratnes palielināšanos, gan bargajiem sodiem, kas draud malu zvejniekiem par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem – no 15 līdz 350 eiro.

Kārtību Riebiņu pusē uz ezeriem regulē pašvaldības kārtībnieki, kuri šogad jau ir noformējuši 36 administratīvos protokolus.

Riebiņu novada kārtībnieks Ainārs Kalvāns norāda, ka kārtībnieku galvenais mērķis nav sodīt, “mūsu mērķis ir tos cilvēkus izglītot, pāraudzināt, lai viņš tādas darbības turpmāk neatkārtotu”.

Riebiņu novadā makšķernieku kartes iespējams iegādāties trīs vietās – Riebiņos, Stabulniekos un Galēnos. Taču tās iespējams iegādāties arī internetā, tāpēc aizbildinājumi, ka tirdzniecības vietā to nav bijis, neatbrīvo no atbildības.

Riebiņu novada kārtībnieki atgādina, ka viņu galvenais mērķis ir nevis sodīt pārkāpējus, bet izglītot, jo zvejošanas ierobežojumi ir būtiski ezeru resursu saglabāšanai, par ko atbildīgi nākamo paaudžu priekšā esam tikai mēs paši.

a v o t s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[24] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

nu nepatīk man šī lipīgā slimība - visos ūdeņos noteikt licenzēto makšķerēšanu. No copmaņiem cērpj jau trešo villnu ;) . Zivju fonds pārtiek no jau nomaksātiem nodokļiem, tad tev jāpērk makšķernieka karte un vēl jāatpogā par licenci. Laiks nest kātus uz garažu.

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 3
addd
addd :

www.zm.gov.lv ir saraksts ar Zemkopības ministrijā saskaņoto licencētās makšķerēšanas nolikumiem uz (01.01.2017.)

Dīvaini bet Riebiņu novada saite uz nolikumu nestrādā. www.riebini.lv/upload/Saisto.../saist_nr8.pdf

Riebiņu novada Rušonas pagasta 10 licencētās makšķerēšanas ezeri (Bicānu, Jašas, Kategradas, Eikša, Kaučera, Lielā Kurtaša, Lielā Salkas, Mazā Salkas, Salmeja un Rušona ezeri ) un nevienā, licencētās makšķerēšanas organizētājs, nav ierīkojis vietas kur var ielaist laivu. Šis bardaks līdz makšķernieki nesāks pieprasīt atpakaļ naudu par licencēm, laikam nebeigsies.

Būtu ļoti labi lai inspektors ar pirkstu parādītu tam pārkāpējam kur konkrēti klātienē var nopirkt licenci.

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 1
addd
addd :

Nu jā, piemirsu, pret pašiem inspektoriem pretenziju nav, tiku sastapis uz ūdeņiem, pilnīgi normāli forši veči kas dara savu darbu, licences, kartes un lomus pārbauda. Augstāk minētās problēmas uz viņiem neattiecas, lai puikām veicas darbā.

Cieņā.

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
andris-gu
andris-gu > addd:

Piekrītu, ka pret inspektoriem nekādu pretenziju. 1.maijā atklāšanā Rušonā bija piebraukuši. Mēs bez licencēm, jo ķērām Rēzeknes ezera daļā, un kaut kas te CL bija dalījies ar info, ka licenci Rēzeknes pusē Rušonā nevajag. Inspektoriem to arī teicām. Uzklausīja, noticēja, bet lika apmaksāt tās caur internetu...uzgaidīja...apmaksājām, ne asakas novēlēja. Lai veicas arī viņiem!

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Uh, tik un vajadzēja nokritizēt lai saite sāktu strādāt. Kāds no ZM tomēr lasa CL foruma komentārus. Ielikšu bildi albūmā, kā viens džeks no licencētās makšķerēšanas copes izbrauca.

24.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim

Ka lai ievieš tādu licencēto makšķerēšanu, lai Riebiņu novada un to pārējo novadu, kuri ieviesuši licencēto makšķerēšanu, makšķerniekiem būtu jāpērk licences, bet to novadu, kuri par makšķerēšanu neprasa papildus maksu, makšķerniekiem licences nebūtu jāpērk? Piemēram sagribēja Riebiņietis makšķerēt kaimiņu pagastā - maksā, uz jūru aizbraukt butēs vai vēja zivis paķert maksā.

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 1
kurjers6

doma Jums ir laba,taisnīga...bet Riebiņietis makšķernieks parastais jau īsti nav vainīgs ,ka novada pašvaldība ievieš tādu kārtību...

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > kurjers6:

Riebiņietis - makšķernieks parastais 3.07 ies uz vēlēšanām un balsos par tiem, kuri sēdēs novada pašvaldībā. Ieviest licencēto, bez vietējo makšķernieku atbalsta, šaubos vai ir iespējami.

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
kurjers6
kurjers6 > Marfim:

par vēlēšanām-kungi pirms vēlēšanām runā vienu,pēc- runā kautko citu ,bet reāli dara kautko trešo-tā pie mums notiek,kur mazāk,kur vairāk,bet tā ir...un kāpēc ,lai nevarētu ieviest licencēto makšķerēšanu bez vietējo makšķernieku atbalsta?domē kungi izdomā un aiziet...zinu man kaimiņu novadā, ezeriņos, laiž kautkādas zivtiņas iekša ar domu nākotnē organizēt licencēto makšķerēšanu,bet neesmu kautkā manijis ka būtu veikta kāda makšķernieku aptauja....un tagad sanāk,ja domē tas projekts tiek realizēts vainīgs makšķernieks parastais no tā pagasta,kura viedokli neviens pat nav prasijis...

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > kurjers6:

Attiecībā uz pirmo daļu ... un tiek pārvēlēti gadu no gada ... neskatoties uz visu.

Attiecībā uz otro ... principā tā arī ir ... ja neaizstāvi savas tiesības, tad jārēķinās ar sekām.

Pieņemsim to pašu Gauju ... ir kāds iebildis? Bezdarbība tiek vērtēta tāpat kā atbalsts, kad ieviesīs būs par vēlu.

Tas tāds attaisnojums sev ... es jau neko, citi, ļaunie, visu sastrādāja.

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
kurjers6
kurjers6 > Marfim:

nav jau nemaz tik vienkārši kautko iebilst...atceraties bija to daudzo murdu lieta...cilvēki iebilda,rādija pa tv,sūtija vēstules...nu un kas, ''krēslos sēdošie'' uztaisija cirku un viss izbeidzās....bet ko tad makšķernieks parastais var ietekmēt....iziet ielās,bļaut,ielidināt kādu akmeni kādā logā...ta nekas nemainīsies,ietupinās makšķernieku, pataisīs par grākāzi un viss turpināsies...

19.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > kurjers6:

Piekritīšu, ka Daugavas nēģu lieta ir labs piemērs bardaka piesegšanai. Tika pieliktas lielas pūles lai šo lietu pataisītu par pārpratumu un nenozīmīgu notikumu ne tikai sabiedrības acīs, bet arī politiķu vidū. Īpašs ieguldījums šajā pasākumā tika veikts no sirmās galvas pueses. Daudzi ievēroja, ka informācija par notikumu no lielākajiem masu saziņas līdzekļiem pazuda tikpat ātri cik parādījās. Starp citu, viens sabiedrībā ļoti populārs un atpazīstams copmanis arī pielika savu roku lai šo notikumu veidotu pārkāpuma piesedzējiem vajadzīgu viedokli. Par nožēlu bija deputāti kuri uz to uzķērās, tāpat kā Līdaka uz dzīvo. Varbūt atradīsi kādu viedokli ministrijai pauda makšķernieku vārdā runājošie (protokols no sanāksmes šeit www.zm.gov.lv/public/ck/fil...ols_240317.pdf 3.jautājums), jo man tas sagādā grūtības. Attiecīgi ministrijai ir pamats apgalvot, ka makšķerniekiem pretenziju nav, neapmierinātie ir tikai niecīga daļa no visiem, kuru viedoklis nesakrīt ar vairākuma viedokli.

Sekas tam visam, var teikt nekādas. Normālā valstī par šādiem izgājieniem sirmās galvas politiskā karjera ar šo arī beigtos, principā pats atkāptos. Pie mums, ne ētikas, ne morāles ... tupina sēdēt ministra krēslā un ieņemt augstu amatu partijā un nemaz neiedomājas ka vajadzētu atkāpties. Gribētos ticēt, ka tikai banānu republikās tik atklāti un klaji var neievērot sabiedrības intereses un ilgstoši darboties pretēji tām. Atliek cerēt, ka esošie situāciju novedīs tik tālu, kad cilvēki būs spiesti sākt domāt ar galvu un balsos izvērtējot darbus, nevis par skaistākām pasakām, labākām frizūrām un par "foršajiem čaļiem".

Attiecībā uz akmeņu lidināšanu logos ir viens jautājums. Ja sodīšana šajā pasākumā neiederas, tad kur tajā pasākumā iederas Latvijas Balzams veikala izlaupīšana?

p.s. kuru vainot pie tā, ka makšķernieku organizāciju ir tik maz, ka pēc būtības, makšķernieku vārdā var uzstāties un runāt tie, kuri makšķernieku intereses neaizstāv?

20.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits > Marfim:

par kādām makšķernieku organizācijām te runāt? nezinu tādas. Mosps? Nesmīdini! viņi tak paši uz to slaveno sēdi pat neieradās, kaut bija 1. jautājuma iniciātori :) . Bet lielais copes guru Holbergs nekad nav slēpis, ka nēģi nav copmaņu darīšana.

20.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > Vits:

Vits, nav svarīgi par ko te runā vai raksta, svarīgi ir tas, ka ministrijai ir pamats uzrakstīt, ka ar "makšķerniekiem" notiek cieša sadarbība, šis jautājums tika izskatīts, kā arī citos jautājumos ir iemesls atšūt tās makšķernieku organizācijas, kuras nevēlas būt ministrijas marionetes. Domā divus gadus imitē darbību, izmantojot kanālu un caurteču jautājuma izskatīšanu, tāpat vien un bez piesegšanas. Pārmaiņas un viedoklis tur nevienam nav vajadzīgs, atlika atrast kādu, kurš būs ar mieru aizņemt makšķernieku nišu, lai izmantotu radušās iespējas.

Holberga kungs var neslēpt savu viedokli, tikai no tā, ja viņš uzskata, ka kaut kas nav copmaņu darīšana, nemainās tas vai šī lieta ir vai nav makšķernieku darīšana pēc citu makšķernieku domām. Ar tādiem pašiem panākumiem var apgalvot ka zemūdens medības, vēžošana, zinātniskā, rūpnieciskā un pašpatēriņa zveja ar nav makšķernieku darīšana.

Es personīgi neuzskatu, ka makšķerniekiem un ne tikai nav darīšana gar nēģiem. Sabāžot Daugavu pilnu ar murdiem tā nebūs normāli kuģojama. Daugavu izmanto ne tikai makšķernieki, bet arī ūdens sporta un atpūtas cienītāji. Nēģus atjauno par visas sabiedrības līdzekļiem, tiem pašiem, kas samaksājuši par nēģu pavairošanu, tie jāpērk par fantastisku naudu, savukārt labumu no šī pasākuma gūst daži komersanti. Vismaz man kaut kas šajā shēmā šķiet nepareizi.

20.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Marfim:

Riebiņu novada dome ar divus gadus imitē darbību, tik domā un domā, kā izskatīt kanālu un caurteču jautājumu, kā ierīkot piekļūšanu licencētiem ezeriem, tāpat vien un bez piesegšanas. Ar cerību ka domnieki izlasīs šos komentārus, sarīkos talku, un atrisinās caurteču jautājumu starp Katedrādes un Bicānu ezeriem. Kādam taču tā peldošā zāļu sala, saimnieka Anatolija samestās koku un nieru saknes ir jāizvāc. Par kormarāniem arī drīz nāksies ne tikai domāt, bet arī darīt.

21.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > addd:

Te jāuzmanās ... ka tik nepieciešamo darbu gaidu aizrautībā neizdomā vienkāršāko ... pašiem botomu pacelt slinkums, ko citus nolīgt naudas nav = jāpalielina licenču cenas ...

Tas ... ja ievēlēs tos pašus darbības imitētājus kā jau pie mums ierasts.

21.05.17 Atbildēt | Ziņot 1
addd
addd > Marfim:

Nu caurteci 50 metru garumā un 4 metru platumā tie dibeni bez Eirofondu palīdzības jau var iztīrīt.

Par pludmalēm un laivu nolaišanas vietām Riebiņu novada dome ar nav pamata ņaudēt, blakus pagastos bez licencētās makšķerēšanas vis ir izbūvēts, skaistas pludmales un laivas ar ir kur nolaist (piemēŗs Cirišs un Feimaņi).

Par nēģiem ir cita tēma, pacels to limitu līdz 3000 murdu, maluzveiknieku VECDAUGAVA banda par 126 maksās valstij nodokli, par pārējiem valsts maksās nēģu pārceļošanas nodokli, cik ceļojuma laikā to nēģu nokļūs centrāltirgū un Ogres upē viens dievs zin.

21.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > addd:

Uz to arī velk ... labi ka makšķerniekiem tāds makšķernieku pārstāvis ministrijas padomē ...

21.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Uzmanīgāk pārskatīju LTV sižetu ko filmēja Latgales reginālā TV, redams ka inspektori gatavojās filmēšanai, jauns parādes formas tērps, vestes mugurā, žurnālistei makijāža, nu skaisti, ikdienā jau veči apģērbti tā kā saka (po prastomu). Godātā Latgales reginālā TV kā Jums ar kauna izjūtām, vai tiešām Riebiņu novada domes priekšvēlēšanu kampaņas vārdā bija vērts slavināt pa visu Latviju šos pārkāpējus. Pārkāpējs īstie iniciāli S.V. sievu uz copi ņem pāris reizes gadā, nopirka sievai copes licenci bet nonopirka gada makšķerēšanas karti, jā maluzveiniecības kalngals. Nomestu S.V. 20 gadiņus nost, par šo sižetu atnāktu uz akta izskatīšanu un visu Riebiņu domi ar visiem kārtībniekiem sasietu ragā, tas būtu pareizi, ja nav prāta un mēra sajūtas. Latgales reginālā TV neaizmirstiet S.V. izmaksāt honorāru, vai tā joka lieta no rīta pamosties un esi jau slavens.

21.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Andris64

Esmu laikam izlaidis kaut ko likumdošanā.Vadoties no sižeta sanāk ka vīram laivā varēja atrasties tikai divi makšķerēšanas rīki,jo protokols sastādīts par neatbilstoša makšķerēšanas inventāra izmantošanu.

22.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Viss ir daudz vienkāršāk kaut arī izskatās sarežģīti no pirmā acu uzmetiena.

Inspektori bija reidā kopā ar televīziju, ezerā tikai divas laivas, viens vietējais otrs svešinieks. Svešinieku laivā divi makšķernieki un velcē trīs kātos, vīrs ar sievu, vīram ir licence un karte sievai tikai licence, pārkāpums acīm redzams. Rakstot protokolu cik sapratu izvēlējās lētāko soda variantu. Par kartes neesamību sods lielāks nekā par lieko rīku.

Cieņā.

22.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > addd:

Kļūdies, par to ka nav kartes var dabūt brīdinājumu, par rīku tikai sods.

01.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Malikis2011:

Sveiks.

Normālos apstākļos laikam tā arī būtu, bet kameras priekšā, saprast un piedot nu diemžēl neiet cauri.

Man informācija no šī šova dalībnieka.

01.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

riebini.lv/upload/Saisto.../saist_nr8.pdf

Nolikuma saskaņojumu lapa Nr. 18 tiešām iespadīgi kungi un dāmas saskaņojuši.

Šim nolikuma punktam nepieciešams tulkojums.

2.4. Ar vienas dienas licenci atļauts makšķerēt no tās iegādes brīža līdz nākošās dienas plkst.8:00.

Ar kādu motoru tad var braukt?

Nolikumā ko man atsūtīja e-pasts 30.03.2016. atsuce uz to pašu saiti un tad liegums bija Jašas un Kategradas ezeriem ar dzinējiem kuru jauda pārsniedz 3,7 kW, tagad nolikumā parādās Jašas Bicānu ezers

3.6. Dabas liegumam "Jašas Bicānu ezers" aizliegts pārvietoties ar kuģošanas un citiem peldošiem līdzekļiem, kuru mehāniskā dzinēja vai motora jauda pārsniedz 3,7 kW, izņemot valsts un pašvaldību institūciju amatpersonas, kuras pilda dienesta pienākumus, kā arī pilnvarotās personas, kuras veic vides normatīvo aktu ievērošanas kontroli, tajā skaitā zvejas kontroli.

24.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager