Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
V.V.D | 15.jūnijs 2017, 22:53 | 2 komentāri | 3463 skatījumi

Liepajas ezerā aizturēts iepriekš sodīts maluzvejnieks

Liepajas ezers ©toms balčus / flickr

Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori kopīgi ar sabiedriskajiem zvejas inspektoriem un Valsts policijas un Liepājas pašvaldības policijas darbiniekiem trešdien, 14.jūnijā Liepājas ezerā aizturēja rūdītu malu zvejnieku. Pie aizturētās personas laivā tika konstatēti 14 līņi un viens plaudis ar zivju tīklu auklas nospiedumiem. Apsekojot nelikumīgās zvejas vietu, inspektori atrada trīs zivju tīklus, kuru kopējais garums ir aptuveni 85 metri.

Pēc operatīvās informācijas VVD Liepājas RVP inspektori vairākkārtīgi veica Liepājas ezera apsekošanu dažādās vietās gan ar laivu, gan ar bezpilota lidaparātu – dronu un konstatēja nelegālas zvejniecības pazīmes. Visu nedēļu inspektori intensīvi veica dažādus kontroles pasākumus un turpināja ezera novērošanu.

Nelegālā zvejniecībā vainojamo personu izdevās notvert, pateicoties operatīvai sadarbībai ar sabiedriskajiem inspektoriem. Papildus atbalstam VVD inspektori izsauca valsts un pašvaldības policiju, kas sagaidīja zvejnieku krastā, bet inspektori paši uzsāka zvejas vietas apsekošanu.

Pret aizturēto personu ir uzsākta administratīvā lietvedība un tiks aprēķināti nodarītie zaudējumi zivju resursiem. Pēc sākotnējiem aprēķiniem nodarītie zaudējumi zivju resursiem varētu būt ap 600 eiro. Aizturētā persona pēdējā gada laikā jau ir sodīta par līdzīgu pārkāpumu un inspektoriem zināma kā nelegālās zvejas praktizētājs.

VVD pateicas sabiedriskiem inspektoriem par ieguldīto darbu, kā arī Valsts policijai un Liepājas pašvaldības policijai par operatīvo atbalstu.

a v o t s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
fish_a_man

kautka maz to zivju 85 m tiklos.. Man savā līņu vietiņā ir bijis tuvu šim skaitam rīta copē ar vienu makšķeri.. kāda jēga likt tos tīklus?

16.06.17 Atbildēt | Ziņot 1
addd
addd :

Man aprēķinos arī sanāca šī summa, pie nosacījuma, ka līņi ar breksi jau ir iznārstojuši un ikri šajos zivju resursiem nodarītos zaudējumos netiek rēķināti.

Ja tomēr vēl nav iznārstojuši, un VVD inspektoriem pie rokas būs metroloģiski pārbaudīti svari, tad džekam reālas problēmas. “Vecdaugavas” kriminālā grupējuma nēģu lietu, soda ziņā, noteikti apsteigs.

85 m. nelegālu tīklu nav joka lieta.

16.06.17 Atbildēt | Ziņot 3
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager