Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Ādažu Novads | 20.jūnijs 2017, 01:02 | Komentēt | 2531 skatījums

Mazo Baltezeru un Dūņezeru papildina ar 32500 līdaku mazuļiem

Ādažu novada pašvaldība sadarbībā ar Zivju fondu divos novada ezeros ielaida 32500 līdaku mazuļus – 25000 līdaku mazuļus Mazajā Baltezerā un 7500 – Dūņezerā.

Atbilstoši Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu rekomendācijām, Lauku atbalsta dienestā tika iesniegti divu projektu pieteikumi Valsts Zivju fonda atbalsta saņemšanai.


Pasākuma “Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder Valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir Valsts vai pašvaldību īpašumā” ietvaros tika pieteikti sekojoši projekti – “Zivju resursu pavairošana Ādažu novada Dūņezerā” un “Zivju resursu pavairošana Ādažu novada Mazajā Baltezerā”. Martā Zivju padomes sēdē izskatīja 72 projektu iesniegumus, kuru kopējais pieprasītais Zivju fonda finansējums bija 318 501.80 EUR, bet izsludinātai pasākuma kārtai pieejamais atbalsta apmērs – 215 000.00 EUR. Tādējādi pasākumam iesniegto projektu pieprasītais finansējums ievērojami pārsniedza projekta iesnieguma kārtā izsludināto un pieejamo atbalsta apmēru. Ņemot vērā pieejamā finansējuma ierobežojumu, visi projekti tika rūpīgi vērtēti un tikai 33 projekti apstiprināti pilnā apmērā. To vidū bija arī abi Ādažu novada domes pieteikumi.

Projekta “Zivju resursu pavairošana Ādažu novada Dūņezerā” kopējās izmaksas ir 2175.00 EUR ar PVN, no kurām 1718.25 EUR jeb 79% ir Zivju fonda finansējums. Projekta “Zivju resursu pavairošana Ādažu novada Mazajā Baltezerā” kopējās izmaksas ir 7250.00 EUR ar PVN, no kurām 5727.50 EUR jeb 79% ir Zivju fonda finansējums.

Zivju mazuļu piegādi un ielaišanu ezeros veica SIA “Rūjas zivju audzēta”. Ādažu novadā esošos publiskos ūdeņus pašvaldība valdījumā no valsts pārņēma 2014.gadā.

Foto: Laima Jātniece

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager