Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Kurzemnieks | 2.jūlijs 2017, 17:41 | Komentēt | 1974 skatījumi

Ventas licencētajā posmā sākusies vasaras-rudens sezona

Jūnijā makšķerēšanai licencētajā posmā Ventā sākusies vasaras-rudens sezona (līdz 31. decembrim), un vajadzīga atbilstoša licence.

©redzet.lv

Līdz gada beigām

Pēc Kuldīgas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem (Nr. 2017/4) ar atļaujām Ventā var makšķerēt no vecā ķieģeļu tilta līdz Abavas ietekai. Tāpat kā ziemā un pavasarī par maksu var iegādāties vienas dienas un visas sezonas licenci. Derīgas ir iepriekš izņemtās gada bezmaksas atļaujas (cilvēkiem pēc 65 gadiem, bērniem līdz 16, invalīdiem, politiski represētajiem, trūcīgajiem un maznodrošinātajiem Kuldīgas novada iedzīvotājiem, kā arī zemes īpašniekiem un ģimenes locekļiem, kuru īpašums atrodas Ventas krastā). Spēkā ir nosacījums, ka katra otrdiena (izņemot valsts svētku dienas) noteikta par visu zivju sugu saudzēšanas dienu, kad aizliegts makšķerēt, kā arī ar zivju ieguves rīkiem atrasties upē vai tiešā tās tuvumā.

Tāpat – septiņas vimbas

Vienas dienas licence vasarai un rudenim maksā divus eiro, visai sezonai līdz gada beigām – 15 eiro. Atļauts lomā paturēt septiņas vimbas, pārējās sugas – kā sacīts Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos. Taimiņus un lašus nav vēlams ķert – ja nu kāds gadījies, tas nekavējoties jāatbrīvo un jāatlaiž ūdenī. Licenču skats ir ierobežots: vienai dienai ne vairāk kā 40, visai sezonai – 180. Bezmaksas atļaujām ierobežojumu nav, taču, uz copi ejot, vienmēr līdzi jābūt personas dokumentam.

Tikai elektroniski

Nolikumā teikts, ka maksas atļaujas visu diennakti var iegādāties elektroniski vietnē www.epakalpojumi.lv sadaļā Eloms. Tie, kam internets nav pieejams, var doties uz Rietumu naftas degvielas uzpildes staciju (DUS) Graudu ielā 8 a (tālr. 63322168), bet būs jāpiemaksā divu eiro drošības nauda, kuru iegādes vietā atdod pēc tam, kad iesniegtas ziņas par lomu.

DUS pārstāvis Raimonds Dvarons stāsta, ka sākumā licenču tīkotāju bijis ļoti daudz, tostarp no Lietuvas. Nācies skaidrot, ka tās jāpērk internetā, bet tikai tad, ja makšķerniekam tiešām nav pieejami epakalpojumi, to var saņemt tepat. Šī iespēja tiek dota ārzemniekiem. Arī vietējos makšķerniekus DUS apkalpo, palīdzot atļauju nopirkt elektroniski. No makšķerniekiem dzirdēts, ka derētu ieviest licenci dažiem mēnešiem, jo tāda noderētu ārzemēs strādājošajiem tautiešiem, kuri atbrauc šeit pavadīt vasaras atvaļinājumu. Citādi – vienai dienai neizdevīgi, līdz gada beigām – nevajadzīgi.

Plāns izpildīts

Gada bezmaksas licenci var saņemt Kuldīgas novada pašvaldības policijā, arī Rumbas un Padures pagasta pārvaldē. Pēc pagastu ziņām, par iespēju bez maksas makšķerēt Ventas licencētajā posmā visvairāk interesējušies blakus zemes īpašnieki, seniori un represētie no citiem novadiem. Rumbā izsniegtas 17, Padurē – 16 atļaujas. Kādreiz bijis vairāk, bet tagad tiesības makšķerēt bez maksas ir ierobežotam lokam.Pašvaldības policijas inspektors Mareks Leitis atzīst, ka plāns izpildīts ļoti labi. Bet bezmaksas licences Kuldīgā saņēmis 231 makšķernieks: „Daudz ir pensionāru, kuri stāsta, ka līdz upei aiziešot varbūt tikai pāris reižu gadā. Licencētajā posmā esam rīkojuši reidus. Būtisku pārkāpumu nav bijis. Kāds makšķerējis otrdienā, kad nedrīkst pat ar atļauju, cits dokumentus atstājis mašīnā. Pašvaldība šo makšķerēšanu organizē tikai kopš gada sākuma. Uzklausām ikvienu – varbūt vajadzīgi skaidrojumi vai nolikuma papildinājumi.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager