Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
_MP_ | 30.aprīlis 2018, 10:45 | Komentēt | 2691 skatījums

LČ Foreļu spiningošanā dīķos 2018 1.posms

Foreļu ķeršanas dīķos, pavasara sesijas noslēguma mači bija tieši Latvijas Čempionāts. Pagājušajā gadā notika pirmais LČ, uz kuru toreiz bija ieradušies salīdzinoši daudz dalībnieku. Šogad pasākums ir izvērties vēl lielāks – 78 dalībnieki, turklāt daudzi viesi no Krievijas, Ukrainas un Lietuvas. Sportisti spēcīgi, visiem līmenis augsts. Prieks arī par jaunām sejām, jo principā bez šiem sportistiem, pati disciplīna neattīstītos, un nebūtu šādu, brīnišķīgu maču. Šoreiz formāts paredz 10 iegājienus pirmajā dienā, un 8 otrajā, plus fināli.

Par cik nedēļu pirms, brīvdienās, arī bija divi mači, sanāk nedaudz saspringts grafiks. Tehniski bija laiks sagatavoties, bet, protams, būtu vēlējies kādus papildus treniņus pirms LČ. Faktiski man, un lielai daļai, vienīgie treniņi bija Fishup/Maximus kauss. Par starta komplektu izvēlējos savus četrus Rodio Craft spiningus, tiesa, skatoties uz laika prognozi līdz pat maču pirmās dienas rītam man bija šaubas, vai ņemt Meister 64ULF. Bet beigās tomēr nosliecos par labu tam, un pareizi vien darīju. Prognozi solīja vējainu. Principā vējš brāzmās bija ļoti stiprs. Finalizējot par inventāru, nolēmu lietot 3 pītās auklas un uz viena komplekta karbo neilonu.

Viss notiek korekti, pēc grafika, organizatori kā parasti ir uzdevumu augstumos, par to prieks. Izloze veikta, man 3 numurs. Šoreiz nav sadalījums pa krastiem, respektīvi sportisti staigā pa visu dīķa perimetru. Tāpat nav arī sadalošais tīkls, nu jau esam tik daudz ka nosedzam visu dīķa teritoriju. Draudzīgas sarunas ar daudziem draugiem un paziņām, tad atklāšanas ceremonija, un uz priekšu!

Pirmais iegājiens man ir izkritis pret debitantu Kristiānu Smaliķi, ja atmiņa neviļ 2 sektorā. Zivs ir ielaista krietni daudz, turklāt dīķis nav aiztikts veselu nedēļu. Skaidrs ka vajadzētu būt aktīvai. Principā tā arī bija. Lieku visiem četriem spiningiem spilgtus šūpus – trīs Dohna 3gr un vienu Ronney 2.8gr. Pirmie metieni nedod copes un zivis, sākas mānekļu maiņa. Cik atminos, šajos dīķos gana bieži strādā oranžā krāsa, attiecīgi lieku oranžu Dohna 3gr, un lietas notiekas. Principā ar katru šūpu veicu 2-3 metienus, un mainu nost, uz citas krāsas kombināciju. Rezultātā viegla uzvara ar 4:0. Debitantiem vēl jāmācās!

Otrais iegājiens jau tā krasta beidzamajā sektorā pret sportistu no Ukrainas Aleksandr Mokhnatko. Ar šo sportistu tikāmies rudenī, Azura kausā Ukrainā. Toreiz es zaudēju viņam, tā ka šoreiz man ir jāatspēlējas. Par cik Aleksandrs pamatā darbojas tikai ar silikonu, nolemju izlaist šūpu etapu, un mainu divus šūpus uz lielajām Pupa, izvēlos turpināt oranžo krāsu. Parādās pirmās copes un zivis. Sajūta ka šajā sektorā to ir gana daudz. Aleksandram daudz tukšās copes, kā arī nomukušās zivis. Viena pie paša uztveramā pārplēš auklu, cita atkabinās vidējā distancē. Man arī ir tukšās copes, bet ne tik daudz. Rezultāts priecē – 4:0 manā labā. Lai gan sākums bija saspringts, pēc 10 min sajutu ka viss beigsies labi.

attēlā: Aleksandrs ir lielisks sportists, turklāt Freshlures zīmola radītājs!

Trešais iegājiens pret Artūru Staugu. Esam dīķa otrajā krastā, kur vējš nav mazs. Vairāk nolemju pāriet tieši uz silikonu, faktiski tikai uz viena spininga atstājot šūpiņu. Lieku Pupa, Tanta gumijas. Ir doma par Trout zone, bet pagaidām, lai vēl atpūšas. Īsāk sakot sektors nav dāsns, man viena cope un viena realizēta zivs. Artūram, cik sapratu bija pāris iespējas. Uzvara ir uzvara, bet nepatīk man šie 1:0…

Ceturtais iegājiens – Eižens Soboļevs. Esam atkal pretējā krastā. Principā nedaudz pamainu krāsas, bet cenšos turēties vienos svaros. Vēl novēroju tendenci, ka tomēr vidējā izmēra Pupa nedaudz labāk izprovocē copes. Godīgi sakot neatceros, tieši uz kā, bet noķēru divas zivis šajā iegājienā, attiecīgi 2:0 un 3 punkti man.
Pēdējais iegājiens, pirms pārtraukuma, ar sportistu no Ukrainas – Vladimir Dergunov. Uzmetu aci uz jaunajiem Favorite Arena Pro series spiningiem, bet nav laika, sākas mačs. Turpinu ar silikonu. Lieku chartreuse Tanta 2.5 collu izmērā, tāpat turpinu ar Pupa. Pēc laika, ir cope un zivs tīkliņā. Turpinām darboties, kaut kādi mazi pieskārieni, bet kopumā švaki. Neilgi pirms beigām, vēl vienu labu copi iegūstu, zivs galā, bet nepaspēju “nodzēst” sveci un forele izpurina mānekli laukā… Neko darīt. Vienalga uzvaru, bet tikai ar 1:0… Ai ka šitais nepatīk…

attēlā: Divi favorīti

Tātad grozi kā gribi, bet esmu uzvarējis visus 5 iegājienus, un man ir 15 punkti. Maigi sakot šis ir lielisks rezultāts. Dmitrijs Muhins arī finišē ar 5 uzvarām, un ir 1 vietā, jo ir par divām zivīm vairāk! Zivju skaits ir no svara! Protams, ka esmu apmierināts ar šādu rezultātu, tur vispār nav jautājumu. Pārsienos, jo sanāca apraut vienu spiningu, ieēdu gardās pusdienas, un tad jau var gatavoties nākošajiem iegājieniem.

Sestais iegājiens pret Muhinu. Ļoti gaidīju tikšanos ar šo sportistu, un kā beigās izrādīsies, šī nebūs vienīgā. Muhins ļoti interesanti strādā, izspēlē mānekļus, interesanta tehnika. Lai vai kā es cenšos turēt līdzi, un lieku lietā, gan dažādus silikonus, gan šūpiņus. Tiesa gan bez rezultāta. Finišējam pa 0, Muhinam esot bijušas divas copes. Lai arī rezultāts švaks, bet man bija interesanti pavērot Muhinu!

Mainu krastu, un Imants Vītols ir mans nākošais pretinieks. Vējš pūš sejā, viegli nav. Aukla met milzīgu buru, attiecīgi mēģinu kaut ko saprast, kas notiek. Bet saprotu vien to, ka jāmeklē jauna tēma, kā iekārdināt foreles. Mainu mānekļus formas un krāsas, bet tā arī netieku pie rezultāta… Pa 1 punktam…. Lai stabili justos man vajag kādu uzvaru viennozīmīgi.Otrajā dienā, no rīta ir minimāls vējš, uz ūdens gandrīz vai spogulis. Pagaidām laik apstākļi liekas labāki nekā iepriekšējā dienā. Sasienos, eju uz reģistrāciju, un tieku pie 44 numura. Skaidrs, ka mērķis ir iekļūt finālā, un tur pacīnīties. Attiecīgi šodien jāturpina darboties.

Pirmais iegājiens pret Gati Kokorēviču. Ļoti profesionāls sportists. Esam tālajā sektorā, attiecīgi solās būt cīņa, turklāt zivis vēl ir pielaistas klāt. Lieku četrus šūpus, Rooney 2.8gr, Dohna 3gr divas krāsas un Sofia 1.6gr. Zivs ik pa laikam parādās uz ūdens virsmas tāpēc man liekas ka vieglā tēma varētu aiziet. Pirmie metieni un zivis. Man forele aiziet burtiski pie paša uztveramā. Neko darīt. Mainu šūpus, un ir sitieni. Gatis dod vaļā, un jau iziet stabilos līderos. Citos sektoros izskatās ka nav tik daudz zivis. Lieku lietā Sofia 1.6gr, atkal copes parādās. Finālā ejam 3:3, bet minūti pirms beigām Gatis tiek pie 4 zivs. Zaudējums 3:4… Neko darīt, bija spraigi, bet nevarēju tikt vēl pie copēm…

Mainu krastus un Jurijs Boļšakovs mani jau gaida. No rīta likās ka esmu izdomājis, kā zivis pierunāt, ar kādiem mānekļiem, bet šajā raundā sapratu, ka neesmu viss. Principā mainu svarus, izmērus un krāsas, tāpat cenšos darboties pa virsējo slāni, bet nekā… Jurijs arī maina mānekļus, silikonu un šūpus, nekā. Man pilnīgs klusums… Atkal pa 1 punktam. Bet nu šādā veidā būs grūti tikt finālā.

Nākošais iegājiens pret Andrey Ivanova. Pretējais, vēja krasts, un cerība uz zivīm. Tomēr pāreju uz silikonu, mazinu izmēru, izmantoju spilgtas krāsas ar vidēji smagām galvām. Principā nekā sevišķi zīmīga nebija, tiku pie vienas zivs, un ja nemaldos, bija vēl cope. Vinnēju ar 1:0. Cik sapratu, tad daudziem sportistiem iet līdzīgi.
Nākamais pretinieks Yuriy Levashov. Nu jau es, zināmā kārtībā, mainu mānekļus, ar domu uztaustīt to īsto. Lieku Trout Zone Plamp, spēlējos ar svariem. Nevaru pat dabūt copi. Atkal pa nullēm, un katram pa punktam.

Neliels pārtraukums, kura laikā sasienos, šo to pārdomāju, pamainu mānekļus, un, protams, neiztikt bez pusdienām. Laiks skrien ātri, jo šodien ir tikai 8 iegājieni, tāpēc – uz priekšu!

Otrā krastā mani gaida sportists no Krievijas Evgeny Zernov. Pirms tam jau biju aprunājies, apskatījies lieliskos un retos UFM spiningus. Bet tagad mači. Tomēr turpinu ar oranžu krāsu un Pupa. Nedaudz mainu animāciju. Brāzmas bieži traucē izspēlēt delikāti, bet neko darīt. Tomēr pūliņi atalgojas un tieku pie labas copes, realizēju. Faktiski vienīgā cope pa visu iegājienu… Uzvara ir mana, bet…
Nākamā ciņā ar mūsu pagājušā gada pārsteigumu Aigaru Pilsētnieku. Par cik otrs krasts, lieku Plamp lielo un darbojos. Pēc neilga laika tieku pie copes un zivs. Nedaudz pamainu mānekli uz Tanta, un pēc brīža otrā arī. Vismaz kaut kāda cerība, tīri dēļ tā, ka sāk parādīties kontakti. Finālā 2:0 stabili uzvaru, 3 punkti mani.
Priekš pēdējais iegājiens arī ar jauno censoni Krišjāni Brūnavu. Nav daudz ko stāstīt, jo iegājiens garlaicīgs. Nospēlējam pa 0, un godīgi sakot nedaudz sāk zust man koncentrācija. Protams, ka pēc tik pieticīgiem punktiem, domāju vai vispār fināls spīd.

Pēdējais iegājiens, galējā sektorā ar Sergeju Abrāmovu. Parasti mums izvēršas lieliskas cīņas, un tā ir arī šoreiz. Ir pamatotas aizdomas, ka zivs sektorā ir daudz, lieku tomēr silikonu. Lielā izmēra Pupa, un vidējas galvas. Beigās, tomēr likās, ka varēja vienu pakāpi vieglāku galvu, bet neko. Ir zivs, pirmajā metienā. Pēc tam Sergejs izlīdzina. Ir kontakti, zivis šeit tiešām ir. Pēc tam nākošā, un vēl viena. Maināmies pusēm. Turpinu darboties, bet kontakti maz. Mainu krāsas, animācijas. Sergejs izlīdzina. Laiks ir maz, cīņa aizraujoša. Pašās beigās Sergejs ņem zivi uz Freshlures, un burtiski pēdējā brīdī ievelk to. 3:4 zaudēju… Analoģiski dienas sākumam. Bet kas par cīņu! Priekš manis, noteikti vislabākā visā čempī, vienkārši lieliski! Sergejam ļoti vajadzēja šos 3 punktus, un viņš uzvarēja godīgā ciņā!

attēlā: Fantastiska cīņa ar Sergeju! Labākais duēlis pa šo visu čempionātu!

Rezultātā 12 punkti pa šodienu un 10 zivis. Esmu tikai 20 vietā. Diezgan bēdīgi. Protams, nemiers sēž iekšā, jo principā dēļ vakardienas, no 20 vietas ir reāla iespēja tikt finālā. Gaidām rezultātus. Un jā, esmu 5 vietā!!! Lieliski, tagad jāgatavojas fināliem. Matīss Lēnerts lieliski ieleca finālos, par ko ir prieks!

attēlā: Lieliskais astotnieks!

Sliktā ziņa ir tā, ka astotdaļfināls man ir ar Anatoliju Livdānu, tas nozīmē, ka no četriem sportistiem no Latvijas, viens noteikti izkrīt. Neko darīt, tā ir sakritis. Pa galvu maisās dažādas domas, ko darīt un kā. Slikti tas, ka šajā dienā, man nebija kaut kas konkrēts, kas sevi būtu labi parādījis. Nolemju sākt ar silikonu lielo Pupa mānekli. Izvēlamies sektoru, puses un darbojamies. Kaut kur iegājiena vidū, tieku pie copes, un realizēju to. Man šajā gadījumā vajadzīga uzvara, jo Anatolijs ir augstāk pēc reitinga. Līdz finālam nekas vairāk nenotiek, nav man ne vienas copes. Liekas ka Anatolijam ir tieši tas pats. Finišs, un es eju tālāk.

Ceturtdaļ fināls jau pretējā krasta, un pret Muhinu. Smejamies, ka notika tā kā runājām – tiekamies atkal. Darbojos ar silikonu, mainu mānekļus, bet nekā. Blakus sektorā notiek ciņa, Matīss dod vaļā! Jūtu ka nav īsti kontakta, nejūtu es pareizo piegājienu. Un tā arī iegājiens beidzas… Muhins tiek tālāk, es par 3-4 vietu cīnīšos.
Kopā ar finālistiem cīņas notiek atkal otrajā krastā. Cīnos ar Andrey Pavluk, sportistu no Ukrainas. Mums galējais sektors, kur jau cīnijos ar Sergeju. Sagatavojos, un iekšēji nolemju ka tomēr likšu uzsvaru uz to kas darbojās iepriekšējā dienā, arī šodien, un uz kā man ir vislielākā pārliecība. Spilgti rozā Pupa tiek aizmesta un sākas cīņa. Ir man kontakti, aizmukušas zivis, kas šobrīd ir ļoti smagi. Turklāt man ir jāuzvar bez variantiem. Pēc brīža ir zivs, veiksmīgi noparkoju. Turpinu. Ir vēl kontakti. Maināmies pusēm, un Andrey tiek pie savas zivs. Neizšķirts man neder. Mainu uz citu krāsu, chartreuse un pirmajos metienos ir kontakti, atkal nomukusi zivs, un ir! Lēnām velku, jo laiks ir maz. Iesmeļu zivi, un esmu vadībā. Palikusi minūte līdz beigām. Šī bija mana bronzas forele, lai gan pati bija zelta krāsā. Milzgs prieks, gandarījums un nogurums.

Tomēr Muhins paliek nepārspēts, un uzvar. Bet mēs ar Matīsu esam 2 un 3 vietā attiecīgi. Pa visu LČ kopā man ir 43 punkti un 26 zivis. Kopumā man liekas ka šis ir ļoti labs rezultāts, aizstāvējām savu čempionātu godam. Šeit bija pulcējušies tiešām daudz izcilu sportistu, meistaru, tā ka bija liels gods ar viņiem cīnīties! Pats priekš sevis, esmu nedaudz vīlies par otro dienu. Nevarēju uztaustīt tēmu. Bet cik sapratu, tad īsti tāda viena atslēga nebija. Katrā ziņā pavasara sesija man ir lieliski izdevusies, daudz ko ir devis darbs rudenī, konkrēti treniņi. Bet vēl daudz kas jādara lietas labā. Galvenais mans mērķis šobrīd, ir startēt stabili. Divu dienu mači ar to ir lieliski, ka nepietiek nostartēt tikai vienā dienā. Noteikti kļūda bija finālos, ar Muhinu, ka neizmantoju šūpus. Kā izrādījās, cīņā par pirmo vietu šūps nospēlēja lielu lomu, attiecīgi man vajadzēja pamēģināt šūpu. Par silikona mānekļiem pirmajā dienā bija skaidrība, otrajā daļēja. Interesanti ka uz tik ļoti populāro Trout Zone es dabūju tikai 2 zivis pa visiem mačiem. Ļoti svarīgi ir izspēlēt mānekļa maiņu, respektīvi neieciklēties uz vienu mānekli, bet mainīt. Dažreiz šis iesēžas un nesanāk. Īsāk sakot, vēl ir daudz ko darīt lietas labā, un vēl ir jākrāj pieredze!


Pavasara sesija ir beigusies, tagad gaidām cīņas rudenī. Tur būs gan Fox Travel kauss Vangažos, uz hard baits, gan LČ 2. kārta, gan interesantie Favorite komandu mači, noteikti neiztikt bez Fishup/Maximus. Pēc reitinga man viss ir vairāk kā skaisti – atrāviens ir tikai palielinājies, un nu man ir stabila pirmā vieta. Tagad tik turpināt darboties!

P.S. Livdāns, Godiņš un Abrāmovs startēs PAL Trout mačos, Maskavā. Jātur īkšķi lai mūsējiem izdodas viss kā iecerēts, un mēs varam viņus redzēt medaļās, minimums – finālos!!!

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager