Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
rekurzeme.lv | 1.maijs 2020, 22:07 | 2 komentāri | 2870 skatījumi

«Sāku kliegt kā vecene»

Sezonas atklāšanas diena, 1. maijs, īpaši atmiņā paliks liepājniekam Kristapam Lagzdiņam, kurš Liepājas ezerā no rīta noķera savu rekordlīdaku. Tā svēra 9,950 kilogramus un bija 115 centimetrus gara. Šobrīd nav informācija, ka kādam piektdien Liepājas ezerā būtu izdevies noķert vēl lielāku līdaku, jo ne viens vien copmanis portālam atzina, ka Liepājas ezerā dienas pirmajā pusē ķērās švaki.

K. Lagzdiņš kopā ar savu draugu Mārtiņu Laugali copi uzsāka sešos no rīta. Viņi Liepājas ezerā bija noenkurojušies pretim Pērkonei. Lielā līdaka pieķērās ap pusastoņiem no rita. Pirms tam draugs bija noķēris pusotru kilogramu smagu līdaku. Pēc lielās trofejas turpinājumā vēl pieķērās pusotra, 3,5 un 2,5 kilogramu smagas zaļsvārces.

Jautāts, kāda bija cīņa ar iespaidīgo līdaku, K. Lagzdiņš atbild: "Es šausmīgi nomīzu! Ja nebūtu mans pārinieks Mārtiņš, kurš palīdzēja, es būtu pametis laivu ar visu makšķeri".

"Neilgi gurdinājām, kādas desmit minūtes. Līdz laivai pienāca prātīgi un uzreiz dabūjām iekšā. Kad pienāca pie laivas, ieraudzīju muguru, muti, sāku kliegt kā vecene. Es makšķerēju tikai četrus gadus, esmu iesācējs. Arī mans draugs tādu nebija vēl redzējis, bet viņš ņēma virsroku, pārplēsa rokas, lai izņemtu mānekli. Laivā līdaka sāka ārdīties. Es uzlēcu laivas galā," iespaidos dalās K. Lagzdiņš.

K. Lagzdiņam līdz šim lielākā līdaka bija bijusi aptuveni divus kilogramus smaga. Viņš klusībā cerējis noķert trijnieci. Makšķernieks neatklāj, ar kādu mānekli savu rekordlīdaku izvilinājis. "Neatklājam savas lietas, kā sēņotāji neatklāj sēņotāju vietas. Šo makšķeri man uzdāvināja draudzene. Gribēju ko lielu noķert, bet nekad nedomāju, ka tik lielu noķeršu," sajūsmināts ir K. Lagzdiņš.

"Mēs ļoti centāmies - krāsojām laivu, taisījām piestātni, gatavojāmies. Pandēmijas laikā esam bez darba, gribējām ko darīt, gaidot 1. maiju," piebilst makšķernieks.

rekurzeme.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 2.5714285714285 no 5
(7 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

viss pareizi! lai atlaistu vajag olas. ja olu nav, iekar trofeju garažas griestos un spiedz kā vecenes ;)‬

01.05.20 Atbildēt | Ziņot -2
Slaidais

Kas tev tās par vecenēm, kas kliedz? Tā draudzene, kas dāvināja makšķeri?

04.05.20 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager