Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Karpu Lietas | 26.jūlijs 2020, 15:54 | Komentēt | 4000 skatījumi

Kristalizējas labākie karpinieki

Nepagāja ne mēnesis, kad Baļotes ezers pulcināja Latvijas labākos karpiniekus uz valts čempionāta otro posmu. Ezerā ierīkotie sektori ir sadalīti trīs nosacītās zonās. A zona – labākie un rezultatīvākie sektori, C zona – sliktākie un B zona -vidējie. Katra komanda pa reizei startē katrā no zonām. Tieši uzvara zonā nevis kopvērtējumā ir tas, par ko notiek cīņa katrā no posmiem. Visos trīs posmos iegūto vietu summa nosaka gada kopvērtējuma uzvarētāju. Tādēļ par uzvarētāju kļūs tā komanda, kas spēs apliecināt savas prasmes gan salīdzinoši labākā sektorā, gan sliktākos.

Otrais posms nenesa tik daudz zivju, cik pirmais, kad 31 komanda kopumā izvilka divas ar pusi tonnas karpu. Tas arī bija sagaidāms, nesen ielaistās karpas pamazām aklimatizējas un tik negausīgi vairs neķeras. Pa reizei noķertas un atlaistas, tās arī kļūst uzmanīgākas un izvēlīgākas. Arī lietainais laiks un vējš spēlēja savu lomu. Varbūt arī karpām tas tik ļoti netraucēja, tad vienam otram sportistam gan – ne visi vēl ir psiholoģiski un fiziski gatavi pēc pilnas programmas strādāt, kad gāž kā no spaiņiem, bet temperatūra naktī nolaižas līdz 5 grādiem. Arī inventārs, apģērbs, apavi un citi sīkumi šādiem apstākļiem dažām no komandām varētu būt piemērotāki.

Pozitīvi ir tas, ka arvien vairāk komandas sāk atrast pareizo atslēdziņu copei Baļotes dūņās. Daudziem svarīgi likās neļaut boilām piesūkties ar dūņu smaržu, tādēļ tās tika gan mērcētas ūdenī, gan visādos atraktoros, bet čaklākie aktīvi pārmetot makšķeres rūpējās, lai boila uz mata ir allaž svaiga. Cik tas ir vienkārši vai sarežģīti, pārmest četras makšķeres ik pēc pārdesmit minūtēm 72 stundas no vietas, zinās saprast tikai tie, kas to reiz jau mēģinājuši. Lai nu kā, tie, kuri atraduši pareizo atslēdziņu, turpina to pilnveidot. Citiem varbūt likās, ka tā ir atrasta, bet šajā reizē tik rezultatīva tā vairs nebija, un nācās meklēt jaunas. Pozitīvi, ka vidējais un kopējais copes kvalitātes līmenis noteikti kāpj.

Rezultāti.

Kopumā izvilktas 1,746 tonnas karpu, vidējais svars 2.602 kg, lielākā zivs – 8.55 kg karpa, kuru noķēra komanda Maple&Sons.

C zonā pirmā vieta komandai Copes Nams, kuras sastāvā veterāns un izlases treneris Māris Nuķis. Šīs komandas kontā 82.4 kilogrami – tieši puse no A zonas uzvarētājkomandas Amigo Carp 2 rezultāta, kas no 40. sektora spēja izmānīt 66 ieskaites zivis 164kg kopsvarā. Interesanti, ka arī šajā komandā ir priekšniecības pārstāvis – LMSF valdes loceklis Edmunds Skālbergs. Viņš pārstāv federācijā karpu makšķerēšanas novirzienu. Interviju ar Edmundu par karpu copes sporta attīstību, izlases aktualitātēm un cerībām rīkot PČ tepat Baļotē gaidiet žurnāla nākamajā (augusta) numurā.

B zonā toties iepriekšējos gados mazāk zināma komanda Liema Fishing Team. Viņiem veiksmīgs izrādījās 29. sektors un kopējais rezultāts 116.85 kg. Iespējams, ka ar Liemas vārdu saistās jauni kandidāti valsts izlasei.

Summējot pirmās un otrās kārtas rezultātus, samērā drošā vadībā ir Amigo Baits ar 2 punktiem un Mītava ar ļoti cienījamiem 4 punktiem. Tālāk komandas sarindojušās ļoti blīvi un trijniekā ielauzties teorētiskas iespējas ir ļoti daudziem. Tādēļ visu izšķirs LČ trešais posms, kas notiks tepat Baļotē, 20-23.augustā.

2. posma rezultāti un kopvērtējums pēc 2 posmiem

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager