Bezriņķu makšķere

Viss par un ap bezriņķu makšķerēm
Ok, es gan kaut ko citu biju ar to sapratis, bet nu ok...
21.marts 2017, 14:18 | links
 
Piemēram man ir neliela mormene skudras veidola formā ar nelielu zeltītu āķīti. pavadiņa atkarībā ko ķer no 0.1 līdz 0.12 mm lielāku reti kad lieku, karabīnīte neliela un vairāki mazi atsvariņi izstiepti kādā pus metrā viens no otra kādi 15-20 cm. un tad tākāk iet pludiņš. Pavadiņa kaut kur 25 cm gara atkarībā cik liela straume un kur ķer. Un laid pa straumi. Vēl viena lieta pareizi noregulēt dziļumu lai būtu min pieskārieni pie gultnes un tad tikai var kaut ko domāt par veiksmīgu copi. Āķītis lielākoties pa straumei iet augstāk no gultnes, bet āķītis tuvu tam vai pieskaras. Ja ļoti daudz aizķeras tad par pāris cm jāsamazina dziļums, kā jau teicu daudz kas atkarīgs no pareizā atrastā dziļuma. Ko likt uz mormeni jau paša fantāzija. Kad nebūs slinkums nobidēšu mormenes uz kurām copēju vasarā. Pilnīgi neder ziemas mormenes, izņemot vecās svina mormenes. Kā saka lai izkost ķeršanu uz mormenes un kā pareizi ķert ne vien viena cope pagāja ar pāris noķertām tikai zivtiņām kamēr speci gandrīz pa spainim ķēra.
21.marts 2017, 13:33 | links
 
Drīkst tuvāk, ko nozīmē ķert ar mormeni?
21.marts 2017, 13:18 | links
 
Atvainojiet par pareizrakstību, besī ārā notbuka klaviatūra un otrs sīkie nedaudz maizi paēda virs klavas rezultātā klavu jātīra no drupačām. Ne velti saka ka pie laba programmētāja iztīrot klaviatūru vēl nedūļu būsi paēdis :)
21.marts 2017, 12:48 | links
 
Es pārsvarā ķēru tikai ar mormeni, un pie tam var to nopirkt tikai vienā vietā Daugavpils tirgū pretī maxima ieejai tirgo viena sievieta paštaisītas mormenes, es pērku tas saucamās skudriņas. Sevi pierādījušas jau ne vienu gadu desmitus. Bērzupē daržreiz der vienkārši zelta āķītis, kā kuro reizi, bet mormene lielākoties stradā daudz labāk nekā parastais āķītis. PAr karbona mašķerēm ir tā ka ir labi ķert tāds zivis kā rauda, plaudis, sapals, ālants, asaris, Rudulis, tā pati vīķe. Karūsām, karpām un līņiem labāk ņemt stiklinieku jo ir cietāks un izturīgāks. Bet karbona mašķerei plus 10m ir tāds ka es pat līdz 16 m no sevis kontrolēju katru zivs pieskārienu un jebkurā laikā varu piecirst bet ar īsām mašķerēm ir tā ka aizsviest līdz tai vietai nevar, otrs ja lieto rīņku mašķeri tad copi laicīgi nevar piecirst. Lielākā zivs ko esmu noķēris ar savu mašķeri ir plaudis gandrīz 2 kg, pagājušajā gadā sapals 1,840 kg rauda drusku pāri 500 gr, un ālants nedaudz pāri 1,400 kg Bija trāpījušies arī lielāki eksemplāri, bet sakarā tievās pavadas dēļ lielākoties norāvās. Bet līdz 2 kg sapalu nav problēmu, pie tam 10m ir ļoti liela amartizācijas iespējas un pat sapalam strauji raujot nekā traka nenotiek. Cita lieta ir karpa vai karūsa tur vajag stingram kātam un galam, jo citi rāvieni un attālumi strādā.
Protams var pirkt mierīgi 7 m bet labāk ņemts drusku smagāku kātu un zini ka tas ilgāk kalpos un pie lielākas zivs nesabruks, pats personīgi esmu redzējis kā ļoti vieglie kāti pat pie kilo sapara šķīst kā niedres kāts. Kā saka nevajag dzīties pēcs viegluma, bet pēc kvalitātes un izturības. Pat nez cik vēl mans kāts ilgi nokalpos, bet šogad veikšu pirmo pilno apkopi un dažas restaurācijas. Ja interesē kas darāms raksti personīgi.
21.marts 2017, 12:46 | links
 
Principā ar mormišku vēl neesmu ievilcies un ja kas pietiktu ar to pašu 5metrīgo,bet nu pludam vairāk tad,nu jāskatās kas un kā,jāpiekrāj un jāņem puslīdz normāla septītniece !:)
21.marts 2017, 12:08 | links
 
Ehh, šī man arī tuva tēma :)

Cilvēks interesējās par bezriņķu makšķeri, lai ķertu ar mormišku - tur gan neesmu specs, bet cik nu ir teorētiska saprašana par to, tad šai metodei ir vajadzīgs ciets kāts - parastā bezriņķu makšķere ar mīksto spici laikam īsti neder. Bet nu to lai komentē lietpratēji...

Pašam tomēr biežak sanāk lietot 7-9m kātus. Garāku neņemtu, jo nav vairs īpaši komfortabli ķert ar tādu, īsākām jau ir gana šaurs pielietojums.

Par brendiem (no tiem, kas LV ir pieejmai) - Team Salmo ir labas bezriņķenes 7,8m, bet man favorīts gan ir Milo Leviathan - līņu copei nederēs un arī padārgas, bet raudu, brekšu copei vienkārši izcilas makšķeres.
21.marts 2017, 11:24 | links
 
Taisnība jau ir ka dzenoties pēc mazāka svara sieniņas ir tik plānas ka var saspiest plaukstā pašu resnāko posmu,savulaik man rokās saplaka 8m Diabolo no Blazer turot galā karpeli.Kāts tika aizsūtīts atpakaļ un izrādījās ka šis nebija vienīgais tāds gadījums un nākošā modelī tika jau iestrādāts kevlāra diega pastiprinājums un šis kāts kalpo jau entos gadus.
No pieredzes varu teikt ka nedrīkst pārspīlēt ar auklu stiprību un asiem piecirtieniem vēsā laikā, spicītes nogriež kā ar nazi.
Stikliniekam tādu problēmu nav bet svara starpība jūtama.
21.marts 2017, 09:49 | links
 
Agrāk es arī domāju ka man pilnīgi pietiks ar 7m un ar 8m, bet ar laiku pienācu pie secinājuma ka tomēr 10m ir pats ideālaikas variants. Ja skaitīt ar kāda garuma kātiem vairāk procentuāli ķeru tad sanāk ka ar 10m ķeru vairāk kā 60%, pārejos gadījumos ar mazāka izmēra kātiem.
PAr svaru nestrīdēšos, bet ja skatīties no ilgmūžības tad labāk ņemt drusku smagāku kādu jo sieniņas tomēŗ tur ir biezākas un kalpos ilgāk. Savā Laikā kad vēl skolā gāju nopirku pirmo 7m kātu pašu lētāko, svars attiecīgi arī liels, tomēr šis kāts vēl līdz šim dzīvs un izmantoju to pārsvarā kad ir jācopē pie mīnus grādiem, Jo karbona kāti ilgi neiztur darbu pie mīnus un ātri vai vēlu salūzt.
21.marts 2017, 06:41 | links
 
Pagāšgad paņēmu 7m team salmo Tournament svars 280gr ideāls kātiņš iesaku uzmest acis..
Biju domājis milo ņemt bet tam svars bija ja nemaldos 320gr un cipars tāds pats jo ja labu laiku jātur rokās tad 40gr liks sev manīt tas mans viedoklis
20.marts 2017, 21:48 | links
 
Nē nu man ar7m pilnīgi pietiek,kā es domāju!)10m priekš manis tas man liekas pa daudz,kaut ar laiku iespējams domas un apstākļi mainīsies!))
20.marts 2017, 21:18 | links
 
Pats savā laikā pirku kādu 10m samaksāju toreiz vēl 100 lvl. Esmu uz visie 300% apmierināts, kāts jau kalpo savus 13 gadus. Protams jau trešo reizi tiek nomainīts pēdejais makšķeres gals, jo neiztur lielo slodzi, pārāk tievs. Toties jau nevien viena tonna zivju ir ar to izvilkts. Karbons. Laba manta, vienīgi baidās aukstumu, cik lasīju ka nav velams copēt ar to ja ir zem +5 grādiem, reāli pats ķēru līdz +1 grādam , ja zemāk pienācās labot mašķeri. ļoti trausla paliek. Tā pat būš arī ar mazāka izmēra karboniem. Siltajā laikā var pat velnu izvilkt. Laba lieta lielās upēs, bet der arī tādāš kā Mēmele, Mūsa. Latgalē Berzjozovka. Ja ir iespēja tad protams ar laiku iegādājies ne tikai 6 vai 7 metri bet arī 10 metri. Manā arsenālā ir no 3m līdz 10m. Marka ir Milo. Svars tāds ka var ar vienu roku mierīgi turēt. Garums ir atkarīgs kur tu vēlies copēt, mazās upītes tad derēs tavi 6-7 m lielākās upēs un tādāš kā Daugava, Lielupe, pat mierīgi Mūsā un Mēmelē derēs mana 10 m makšķere. Pagājušājā gadā bijām Peipusa upēs raudu ķēru, tad manējā 10m neatstāja blakus sēdētājiem nekādus variantus, apķēru kā bernus.
20.marts 2017, 20:57 | links
 
Itkā tie 10-20eur plusā un labāks kāts,velns viņu zin,kaut var arī gaidīt kādu labu mazlietotu variantu,bet gaidīt laikam dikti un ilgi!:)
20.marts 2017, 19:48 | links
 
Kā jau NG ir klāstījis, tad laikam jau ,cik m tik euriku, es pats arī ko ceru, bet ja par 6m 60ero, gaidu brīnumu?
20.marts 2017, 19:40 | links
 
Stiklinieki ir daudz pļurīgāki un smagāki par karboniekiem.Man karbonieki ir 5 6 un8 metrīgie bet 7m ir stikla un tas ir mīksts un arī smagāks par 8m karbonieku.
20.marts 2017, 19:40 | links
 
Par aliexpress,jā skatījos,bet viņas saliktā veidā ir īsas līdz ar to daudz posmu un baigi mīkstas,vieglas itkā gan,bet nu baigās desas,iespējams kādam ir sūtīta kāda kura ir cietāka,ir kādam pieredze?
20.marts 2017, 19:22 | links
 
Es pasutiju no Aliexpres 7.2 m garuma - atnaca 12 dienaas - izmegjinajis vel neesmu, Viegliņa vismaz rakstits bija ka 600 gramus var celt...
20.marts 2017, 19:18 | links
 
Sveiki,uz šo sezonu vēlos iegādāties 6-7metrīgu bezriņķu kātu,copē ar pludu un vasaras mormišku,līdz šim man ir 5metrīgs stikls,pasmags,bet pludam normāli,kaut copei ar mormišku pasmags,saprotu ka garāku par 5m ņemt nevar būs pasmags,tāpēc vai ir kas iesakāms no 6-7metru mahiem cenā līdz40-50eur,tādi vieglāki!?
20.marts 2017, 19:04 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager