Zandartu cope

Par zivju aizciršanu.Visām šīm herņām esmu izgājis no A-Z un saku-ja zivs māneklim neuzbrūk,to aizcirst nav iespējams.
30.marts 2018, 17:46 | links
 
Piekrītu zaram. Un Ķegumā kad tad bija 15veču pagājušajā svētdienā? Un varbūt no visiem viņiem bija vienam, vai diviem zivis.
30.marts 2018, 17:39 | links
 
Mandula nav cemmeris! Pat ja tai uzliek 5/0 trijžuburus vienalga tā nav cemmeris! Jā, mandula ir māneklis, kas atstāj zivij mazāk izredžu aiziet, bet nu tas nav nelegāli, tikpat labi var aizliegt vispār izmantot vairākžuburu āķus, cirkulārāķus, atskabargas kā tādas un vispār āķus uz mānekļiem nelikt. Cemmera ideja pēc būtības ir lielā zivju masā aizķert zivi aiz jebkuras ķemeņa daļas. Ja man parādīsiet kaut vai zemūdens filmā tādu vietu, kur zandarts stāv štābelī sāns pie sāna, tad principā varam sākt runāt par terminu "cemmerēšana". Nu nav tādas vietas, cemmerēt var masīvas migrācijas vietās vai koncentrētās ziemošanas bedrēs bet ne jau zivi uz kants ! Uz dullo, protams aizķer jebkuras sugas zivis ar jebkuru mānekli un āķi, jebkuros apstāķlos gadās "bokovije", kas parasti rada lielu adrenalīnu ar vilšanos galā... :)

Mandula ir tāds pats māneklis kā jebkurš cits džiga pričindālis. Tam ir specifiska spēle, pie tam ļoti daudz copju-sitienu ir pauzes uz grunts, kas pierāda to, ka ar cemmeri nekāda sakara. Jā, pietiekoši daudz zivju tiek ņoķerts aiz bārdas vtml., tas ir vienkārši trižubura effekts - zandarts sit/spiež mānekli, normāla uzvedība lai apdulinātu laupījumu. Zandarts nav līdaka kas rij zivi vienā rāvienā, tie kas ķeruši uz dzīvo lieliski zin, ka tas ilgi "pļeperējas" zivitiņu griežot ar galvu pret sevi. Attiiecīgi visi džiga/dropa sitieni pēc manas saprašanas ir tikia pirmā uzbrukuma fāze un tieši tāpēc, zandrarts , atšķirībā no līdakas un asara, tendēti sit tieši pa galvu. Cenšas apdullināt. Nu loģiski, ka bieži aizsit garām vietai, kur konkŗeti stāv vienžubura āķis, kur trijžuburis tur jau garān trāpīt daudz grūtāk...

Likums liedz paturēt zivi kam māneklis nav mutē, te nu katram pašam jāizlemj apzinoties juridiskās konsekvences. Bet tīri no ētikas viedokļa es "bārdu" neuzskatu par pārkāpumu, skaidrs, ka šādam māneklim zivs apzināti uzbrukusi, tas nav sāns vai aste.

Ja kas, tad superētiskajiem C&R forelistiem, kuri mīl visus dzīvot mācīt, ar visiem bezatskabragu āķiem utt. sacensībās ieskaitē iet visas zivis, kas noķertas "galvas rajonā" (parasti to uzskata no purngala līdz žaunu vākiem), vienalga kaut acī, kaut nāsī, kaut bārdā.
30.marts 2018, 10:50 | links
 
Tad tik veiksmígi turpinám,hi,hi
Kas nav aizliegts,tas ir atljauts!
Kápéc vietéjie brínás,pieméram,Koknesé kad paráda DropShot....tápéc,ka tas ir par dárgu prieksh vinjiem.
30.marts 2018, 09:43 | links
 
visumaisaa [29.03.18]: No offence.. Bet tad jau arī visas peldošās edamgumijas iznāk cemmeri pēc tādas loģikas..
sigi, 28.marts 2018, 23:35

Viss jau atkarīgs no tā kad un kā pielieto. Kā jautaja man uber, ar ko džigs atsķiras no mandulas - pavasarī ar peldošo gumiju un džigu ne ar ko, jo tā pat žanis visdrīzāk nevis kamps ar zobiem, lai apēstu, bet gulsies virsū gan vienam, gan otram un noķersi to uzdurot uz žaunas.

Ja ķer vasarā, kad zivs tieši ēd, tad kādas problēmas, bet mandulas veikli veikalnieki reklamē tieši kā "manekli aukstam ūdenim", kas it sevišķi labi strādā pavasarī. Tā ir vienkārši maksimāla cūcība.
Man pagājušogad copējot ar mandulu no kādiem 45 zandartiem varbūt 2-3 bija piespieduši mānekli un uzķērušies aiz bārdas,pārējie godīgi mutē,!
30.marts 2018, 00:14 | links
 
MT9 [29.03.18]: Vakar nopirku savā dzīvē pirmo madulu. Pašlaik lasu šo foruma tēmu un sāku šaubīties, vai rīkojos pareizi. Aiziešu uz copi, bet pārējie makšķernieki uz mani skatīsies ar nosodījumu. Vai tiešām tik traki ir ar to mandulu? Par cemmerētāju tikšu uzskatīts? :)
Aizbrauc uz ķegumu un paskaties,no 15 večiem 13 džigo ar mandulu,nez vai viņi visi ir cemmerētāji!mandula vienkārši labāk strādā tas arī viss,copes var teikt ka 99.99% realizētas,ko nevar teikt par parasto džigu!pats arī pavasarī ķeru uz mandulām un nedomāju to pārstāt!
30.marts 2018, 00:09 | links
 
beidziet murgot par ligzdaam, zandarts cauru gadu mediijot 60-70% spiezh madijumu pie gruntes, starpiba taa ka ar ofsetu vinjsh retaak dabuu baardaa akji, mabulas trinieku biezhaak, taa arj visa starpiba, tas pats kas ar lidakam, ar 1 ofsetu vairak tuksho sopju un saplestu gumiju nekaa ja ar divzhuburiem vai triniekiem aprikotos, tas arij viss.
29.marts 2018, 20:39 | links
 
Tad jau saucama lode ari ir cemmers tikai nez kapec karusa un rauda vinu ker mute?
29.marts 2018, 20:03 | links
 
Viss vienkārši šeit . Viena daļa no tiem, kuri āķus lieto bez atskabargām, izgrieztām krūtīm ar patosa pilnu valodiņu, ķer cēlās zivis laiž vaļā, lepojas interneta plašumos un otrā ēnas puse kurai jeb, kas, kas peld ir ēdama padarīšana un veids kā viņa tiek iegūta, jo efektīvāk, jo labāk. A ko darīt tādiem, kas vienkārši ķer nepārkāpjot, sava prieka pēc ēdot to ko noķer likuma noteiktajās normās. ķeru es pārsvarā dropošotā un džigoju, bieži lieku pie tukšām copēm papildu āķi, arī trīs žuburi, bet animācija man ir mierīga pat miegaina, bet jūtot kontaktu ar zivi es piecērtu, gadās arī bārdā, tad pēc jūsu interpretācijas esmu cemerists . Saprotu ka aizliegt ir vieglāk, nekā izmācīt, bet ja mēs visu aizliegsim, tad lūdzu tādus pašus noteikumus kā Vācijā. Kur jākārto eksāmeni, jāiziet kursi jāpērk atļauju, pagarinot atļauju, atkal kursi un tad mums ūdeņos būs pilns ar zivīm, bet nebūs, kad viņas ķer, jo iziet tam penterim cauri, ieliktās pūles nebūs tā vērtas. Par zandarta uzvedību, es neesmu eksperts, bet jigojot pirmais uz ko zandarts atsaucas ir bukšķi, kas zandartu provocē, bet iniciē uzbrukumu atkal, izmērs, krāsa un animācijas veids cik aktīvs ir pats zandarts. Citreiz vienkārši pietiek ar bukšķi, jo smagāks džigs, jo no lielākas apkārtnes pievelk zandartu un gumija šinī gadījumā nav svarīgi relax, vai Keitech. Šāda metode labi strādā pavasarī. Tāpēc redzot kā veči džigo uz 6-8gr ar mandulām mazliet smieklīgi paliek, ka jūs viņus saucat par cemmeristiem , jo loģiskāk ir tanī pašā vietā un laikā ķert ar vismaz 20-30gr un mandulu agresīvu spēli un pat tad sakarā ar to ka spēle ir ātra, zivs uzbrukumā nopūdelē un dabū bārdā, neskaitu ka tā ir cemerešana, bet gan mānekļa specifika.
29.marts 2018, 15:06 | links
 
Neesmu ihtiologs, tāpēc jautājums visa zemāk rakstītā sakarā. Vai tiešām zandarts sāk sargāt savas nārsta ligzdas jau 40 dienas pirms nārsta?
29.marts 2018, 12:10 | links
 
[quote=523924]Interesanti.. Pats līdz sim neesmu copejis ar mandalu. Pēc skata tā ticību neraisa, bet dzirdēts, ka tomēr strādā..

Mandula is stipri patálu no voblera.Stáv vertikáli,jo tiek izmantots peldoshs materiáls(chíbas,bigudi,utt.).
Ja nav pareizi uztaisíts,neko nenokjersi.
Gadíjumos,kad zandarts aizstáv savas vietas,vinshs vnk guljás virsú un tiek aizkjekséts aiz bárdas,sániem.
Arí daudzi sami tiek izvilkti tieshi tádá pashá veidá

DSV, 28.marts 2018, 23:19

Cik es zinu, tad, ja mandula stāv vertikāli, tad viņa nav īsti pareizi uztaisīta. ytubē ir apzkatāmi daudz krievu video par šo tēmu. Viņiem mandulas miera stāvoklī stāv apm uz pl. 2-3jiem! Un kad to dancina, izskatās nu ļoooti kārdinoši!!

Fishmens, 29.marts 2018, 10:06

miera stāvoklī jākarājas uz plkst. sešiem:)
29.marts 2018, 11:02 | links
 
Pagajushá gadá bija tádas sama bildes,Delfi.
Pat vietéjie saka,ka 90% ar mandulu pavasarí tiek aizcemmeréti.Gan jau shopavasar bús tádas pashas.Nu ko,apsveicami ,vai ne?
Runa iet tieshi par pavasari.Nesalídziniet ar gumijám.Tehnika arí ir pavisam savádáka.
Ir man pazístams viens labs makshkernieks,kas dzívo Kegumá,kam ir pieredze 50 gadu,varbút pat vairák.Tad varu iedot parunáties....
Mazs TV(ne to,ko vakará skaties,D)arí jau táds mazs tíklinshs vien ir,esmu redzéjis arí ,ka piesien tríníti virs parasta vizulja.Tádá veida tiek cemmeréti nabaga plauzji.Cilvéks,priecígs,redz ka es máku,bet tu nemáki.Kad piesoliju pa purnu,aprávás,bet péc kádám dienám dara to pashu.
Nju,ko sheit piebilst.Neauglígas sarunas......
29.marts 2018, 10:46 | links
 
Nu jau gan panesās...tad jau ne paralonus, ne peldošās gumijas, ne plakānās džiggalvas, un arī īsti ne čeburaškas nevar lietot. Bik jau te galējībās salīdāt...arī vasarā zandarts bieži spiež mānekli, arī DS, ne tikai džigu...Ja Tu mānekli izspēlē, nevis cemmerē, tad tās ir divas dažādas lietas. Daudzi paziņas ķer ar mandulām un ļoooti daudz esmu redzējis kā izvelk tieši ar mānekli mutē. Pašam mandulu nav, jo DS ir tuvāks, bet tagad iet to par cemmeri atzīt...sviests.

arvis_an, 29.marts 2018, 10:24


Vienmēr ir kādi brīži, kad zivis nevis barojas, bet grib aizdzīt konkurentu pagrūzot/nospiežot. Pat uz mikruhas šūpiņa ar bezatskabargu vienžuburi ir gadījies "dabūt" zivi, nemaz nerunajot par uz 110+ voblera tikpat liela izmēra līdakzīmuļiem, bet tā ir sagadīšanās, nevis sistēma, kā pavasarī ar zandartiem un mandulām.

Runa jau par to, ka ja jau pavasarī ar kādu mānekli ir tik ļoti izteikta aizķeršana, vai tiešām tas ir jāizmanto un vēl jareklamē kā super manekli tieši pavasarim?

Bet nu kā iepriekš teicu, katram sava sapratne par lietām, kad ko var darīt un kad nē.
29.marts 2018, 10:44 | links
 
Nu jau gan panesās...tad jau ne paralonus, ne peldošās gumijas, ne plakānās džiggalvas, un arī īsti ne čeburaškas nevar lietot. Bik jau te galējībās salīdāt...arī vasarā zandarts bieži spiež mānekli, arī DS, ne tikai džigu...Ja Tu mānekli izspēlē, nevis cemmerē, tad tās ir divas dažādas lietas. Daudzi paziņas ķer ar mandulām un ļoooti daudz esmu redzējis kā izvelk tieši ar mānekli mutē. Pašam mandulu nav, jo DS ir tuvāks, bet tagad iet to par cemmeri atzīt...sviests.
29.marts 2018, 10:24 | links
 
[quote=523924]Interesanti.. Pats līdz sim neesmu copejis ar mandalu. Pēc skata tā ticību neraisa, bet dzirdēts, ka tomēr strādā..

Mandula is stipri patálu no voblera.Stáv vertikáli,jo tiek izmantots peldoshs materiáls(chíbas,bigudi,utt.).
Ja nav pareizi uztaisíts,neko nenokjersi.
Gadíjumos,kad zandarts aizstáv savas vietas,vinshs vnk guljás virsú un tiek aizkjekséts aiz bárdas,sániem.
Arí daudzi sami tiek izvilkti tieshi tádá pashá veidá

DSV, 28.marts 2018, 23:19


Cik es zinu, tad, ja mandula stāv vertikāli, tad viņa nav īsti pareizi uztaisīta. ytubē ir apzkatāmi daudz krievu video par šo tēmu. Viņiem mandulas miera stāvoklī stāv apm uz pl. 2-3jiem! Un kad to dancina, izskatās nu ļoooti kārdinoši!!
29.marts 2018, 10:06 | links
 
Prieks censties.
29.marts 2018, 10:02 | links
 
Maxima ar neej idiot,,tev tai galva cemeri dziivo izskatas

JANIS77, 29.marts 2018, 09:47


Visi jau tāpat saprata kas Tu par cilveku, necenties :)
29.marts 2018, 09:55 | links
 
Maxima ar neej idiot,,tev tai galva cemeri dziivo izskatas
29.marts 2018, 09:47 | links
 
Vakar nopirku savā dzīvē pirmo madulu. Pašlaik lasu šo foruma tēmu un sāku šaubīties, vai rīkojos pareizi. Aiziešu uz copi, bet pārējie makšķernieki uz mani skatīsies ar nosodījumu. Vai tiešām tik traki ir ar to mandulu? Par cemmerētāju tikšu uzskatīts? :)
29.marts 2018, 09:40 | links
 
Vai tad cilvēks pats nejūtās tā iekšēji sūdīgāk, redzot ,ka zivīts kurš izvikts ir aizķerts... Nav svarīgi ,vai zandartu pirmsnārsta laikā ,vai pēcnārsta. Jo noķēris tak tu viņu neesi (piemānījis ar savu izdomu, spēli, tehniku)...,bet aizķēris...
29.marts 2018, 09:40 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager