Zinātnieki turpina pētīt Burtnieka ezera ekosistēmu

 
Par jaunumiem Burtnieka ezera izpētē un pašvaldības policijas vecākā inspektora Jāņa Bērziņa stāsts par spiningošanas sezonas sākumu.
Vērtējums:
  • Vērtējums ir 3.8 no 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 (5 balsis)
Skatīts: 5417
 
 
[7] Komentāri | dilst | aug
 
Akmens_Viesis

Nez, kā izskatās uz makšķernieku samaksātās naudas fona gadskārtējie apsaimniekošanas izdevumi un pētījuma izdevumi, vai un kur tos var redzēt kopā.

Vēl blakus - gadskaitli redzēt, aptuvenā prognoze, kad ezers, nekā nedarot, būs beidzies vispār.

Pilnai ainai, tā teikt.

02.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Kā sižetā atspoguļots: makšķernieki nav vienīgie kuri ietekmē situāciju, klimata pārmaiņas, intensīvā saimnieciskā darbība, zvejošana.

Interesanti kāpēc akmens_viesis uzsver tieši makšķerniekus? Makšķernieki kaut kā ietekmē lauksaimniecības zemju platību, slāpekļa koncentrāciju?

Ja ir vēlme būt objektīvam, tad jāpaskatās cik kurš tad ienes no naudu novada budžetā un tad to varētu salīdzināt ar kaut kādiem izdevumiem.

02.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Ja jau šai ezerā ir tāda balto zivju koncentrācija tad, vajadzētu atcelt LM uz konkrētajām zivju sugām. Ir pietiekoši daudz makšķernieku, kuriem plēsīgās zivis neinteresē.

03.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Salieciet šos ciparus kopā un varbūt atklāsies, ka makšķerēšana vēl tiek sponsorēta, nevis no makšķerniekiem kāš naudu. Es nezinu, papētiet.

Kā to var sagrozīt līdz "tieši makšķernieku uzsvēršanai", nezinu, bet pašam Zvaigznem nekas netraucēja te aicināt citu pagasta vadību vēlēt :)

Tā ir ar to tautas tracināšanu.. Mazefektīvs pasākums.

PS. Maijā 150 EUR man ar šķiet par dārgu :)

03.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Jā, piemēram, kā Urmas raksta. Tas jau ir pareizais virziens - vismaz problēmai pierē. Varbūt kāds jurists var apkopot priekšlikumus aizsūtīt uz pagastu, ne? :)

03.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
Murds

ha ha 30 tūkstoš lidaku mazuļi tad jev vanā adatu var iemesti un tad plēš naudu un zivju nav ākstu bari

03.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Akmens_viesis, uz piedāvājumu tev būt objektīvam atbildi – „pašiem papētīt” - nožēlojami. Ja tev nebija ko atbildēt, tad labāk nebūtu rakstījis, nevis kārtējo reizi kāds kaut ko tracina un makšķernieki pie visa vainīgi.

Tu NEZINI, bet pieļauj, ka makšķerēšana tiek sponsorēta. Tā izpaužas Tava uzņemšanās darboties Latvijas makšķernieku vārdā? Tavai zināšanai makšķernieki Burtnieku novadā tikai licencēs atstāj virs 28 000 EUR (2013). Cik atstāj zvejnieki, kuri nozvejo kārtām vairāk, tai skaitā tos pašus plēsējus?

Kurš bija, kas uz Burtniekā un vēl dažās licencētās vietās veiktu pētījumu pamata centās visā valstī samazināt lomu visiem makšķerniekiem? Man ir aizdomas, ka interešu grupa un padome, kurās tu esi.

Attiecībā uz to, ka „makšķerēšanas elites” pārstāvim maijā 150 EUR mēneša licence šķiet par dārgu…

Padomes Makšķerēšanas interešu grupa, Padome ir izskatījusi Licencētās makšķerēšanas noteikumus, iebildumu nebija. Problēmu nebija. Kur Tu biji personīgi? Kur ir pieminēts tavs iebildums, ka mēneša licences cena EUR 150 maija mēnesim ir par daudz? Tu taču pats labi apzinies, ka tieši tāpat kā MOSP no gaisa paņēma ciparus projektam lai no Zivju fonda dabūtu 20 000 EUR, tāpat jebkurš licencētās organizētājs sazīmēs tādus izdevumus kā vajag lai attaisnotu licences cenu.

Atkal es ar kaut ko tevi tracinot (kā raksti tautu) nešķiet, ka pats muļķības raksti? Kādus priekšlikumus var iesniegt pagastam? Pagasts vadās pēc MK noteikumiem par Licencēto. Redakcija kāda tevi apmierina ir pieejama, tikai tur risināt lietas Urmaass piedāvātajā variantā nav paredzēts un kā rakstīju augstāk iebildumu no MOSP, MIG nebija.

Līdz ar to ir pierādījies, ka „mēs esam pret LM tādu kāda tā ir šodien” no MOPSP puses bija meli un tukšs sauklis. Vai arī tas, ka ZMZD ar jaunajiem LM noteikumiem atbrīvojies no tā ka jāapkopo un jāizvieto ZM mājas lapā informācija par LM vietām, norādot licenču cenas, iegādes vietas, atšķirības no MN … tas ir tavs un MOSP panākums?

Pats labi zini ko dari un kam palīdzi, tā kā vari smaidīt, kamēr tev ir par ko smaidīt, domā, ka tavas cūcības paliek neievērotas un tavu patieso seju aiz meistarīgi uzpītām rindām neredz? Latvija ir ļoti maza.

p.s. ja četru gadu laikā vēl aizvien nezini kam kāds priekšlikums jāsūta, neesi aizdomājies, varbūt esi nepareizajā vietā, jeb galvenais bija tikt pie naudiņas un pārējais ... kaut kā tā ...

03.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
Creative templates for Google Ad Manager