Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Eduards Lihoveckis | 25.februāris 2014, 11:59 | Komentēt | 1216 skatījumi

Daugavpils novada atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā.Rezultāti.

22. februārī uz Sventes ezera notika Daugavpils novada atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā, kurā piedalījās 45 dalībnieki no 15 komandām. Sacensību organizatori bija izvēlējušies jaunu sacensību vietu, kur iepriekšējās dienās zvejniekiem bija labi lomi, bet caurspīdīgais ledus un makšķerniekiem urbjot caurumus radītais troksnis atbaidīja zivis, copmaņiem bija jāparāda visa sava prasme, lai izvilktu zivis.

Komandu sacensībās katrs komandas dalībnieks makšķerēja savā sektorā. Komandu sac. ilga 4 stundas un apkopojot rezultātus ar 2,070 kg meistarīgāki izrādījās viesi no Dobeles, pirmo reizi makšķerējot Sventes ezerā. Komandas sastāvā startēja Juris Āboliņš, Aleksandrs Voronins un Oļegs Kuņica. Otro vietu ar 1,360 kg lomu izcīnīja Dinaburg komanda. 3.vietā Biķernieku pagasta komanda.

Komandu sacensību laikā notika arī sieviešu un jauniešu sacensības. Dāmu konkurencē divas reizes pārsverot lomus divām dalībniecēm Irinai Pimenovai no Naujenes un Mārai Ķeņģei no Dobeles bija vienāds (0.460kg) loms. Saskaņā ar sacensību nolikumu vienāda zivju svara gadījumā uzvar dalībniece, ar lielāko zivju - Māra Ķeņģe. Trešajā vietā Anastasija Studennikova no Biķernieku pagasta. 10 jauniešu konkurencē pirmās divas vieta izcīnīja Sventes pagasta komandas dalībnieki Andrejs Prekels un Vaclavs Malahovskis , trešajā vietā Jurijs Dejko no Dinaburg komandas.

Pēc komandu sacensību rezultātiem vīriešiem individuālajām finālsacensībām kvalificējās pieci veiksmīgākie makšķernieki no katra sektora un sieviešu čempionāta uzvarētājas. Pēc stundu ilgušas cīņas pirmās divas vietas izcīnīja sacensību viesi no Dobeles Juris Āboliņš un Aleksandrs Voronins , ar vienādu rezultātu 0,240 kg. Pēc zivju skaita veiksmīgāks izrādījās Juris Āboliņš. Trešajā vietā Andrejs Aļehno no Naujenes pagasta ar 0,150 kg smagu lomu. Jaatzīmē kā Irina Pimenova ierindojās 6 vietā vīru konkurencē, bet Māra Ķeņģe bija starp tiem finālistiem, kuri bija bez rezultāta.

Individuālie un komandu sacensību uzvarētāji apbalvoti ar

novada domes piemiņas kausiem , medaļām , balvām un diplomiem , kurus pasniedza „Sventes pērle” valdes loceklis Juris Gridasovs un novada domes Sporta nodaļas vadītājs un sacensību galvenais tiesnesis Eduards Lihoveckis. Krastā visus dalībniekus jau tradicionāli gaidīja

„Sventes pērles” izvārītā garšīgā zivju zupa , karstā tēja un lielais pīrags Šoreiz par pavāriem bija pats Jurijs Gridasovs un viņa brālis novada domes deputāts Jevģēnijs Gridasovs.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager