Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 27.novembris 2014, 12:33 | 2 komentāri | 1327 skatījumi

Divpadsmitais R.Ribuzula spiningošanas festivāls noslēdzies!

Sacensību pirmsākums ir meklējams vairāk, kā divpadsmit gadu atpakaļ, kad satikās Talsu un Kuldīgas makšķerēšanas entuziastu grupas un nolēma sarīkot draudzīgas sacensības ziemas un vasaras makšerēšanā.

Talsos šī entuziaztu grupa saucās '' Spuraiņi'' un pastāv jau četrdesmit ceturto gadu. Sacensības organizējām pārmaiņus ar kuldīdzniekiem, vienas - Kuldīgas, otras - Talsu rajona ūdeņos. Gadiem ejot un dažādu neatgriezenisku aptākļu dēļ, mūsu kopējā aktivitāte apsīka. Bet tā, kā mans mīļākais vaļasprieks ir spiningošana, es katru gadu turpināju rīkot šīs sacensības Laidzes ezerā. Pirmajās sacensībās piedalījās vien padsmit dalībnieku. Interneta iepējas kuplināja dalībnieku pulku un tagad sacensības piedalās vairāk, kā trīsdesmit dalībnieku. Tās nav tikai parastas sacensības, tas ir spiningotāju festivāls, ar īpaši draudzīgu gaisotni. kurās satiekās dažādu novadu spiningošanas entuziasti. Izskaņā tiek kurināts draudzības ugunskurs, ceptas desiņas, stāstīti makšķernieku stāsti un iedzerts kāds stiprāks malks. Dalības maksa nav liela - septiņi eiro. Viss notiek uz pašfinansēšanās rēķina - cik naudas, tik labumu! Sponsori netiek meklēti, taču apbalvots tiek olimpiskais sešnieks, lielākās un mazākās zivs pieveicēji. Daži dalībnieki ir saņēmuši arī diskvalifikācijas diplomus par sistemātiisku velcēšanu, pārejiem dalībniekiem par to jautrība...

Šogad sacensības notika 17. novembrī, Laidzes ezerā. Piedalījās trīsdesmit četri dalībnieki. Daži spiningotāji iznomāja jaunās CVS iegādātās plastikāta laivas. Laiks bijs līdakām piemērots, taču nezināmu apstākļu dēļ, mēra līdakas visbiežāk ignorēja copmaņu piedāvātos mānekļus. Pārsvarā ķērās sparīgas zemmēra līdaciņas. Daži mācēja pierunāt svītrainos asarēnus.Jāsaka, ka rezultāti bija ļoti blīvi, reizēm vietu izšķīra vien daži desmiti gramu! Pirmo vietu ar divām līdakām un 2,09 kg smagu lomu izcīnīja Normunds Juhņēvičš (Mundigciems). Otro vietu - jelgavnieks Kārlis Goldmanis (1,94 kg), trešo vietu - rīdzinieks Pēteris Students (1,93 kg). Šie dalībnieki saņēma diplomu, kausu, naudas prēmiju un sev izvēlējas balvu. Ceturto vietu izcīnīja kuldīdznieks Aivars Celitāns, viņam arī smagākā zivs (1,75 kg), par ko viņš tika apbalvots ar speciālu piemiņas kausu un balvu. Piekto vietu - mērsradznieks Andris Žurakovskis (1,67 kg), sesto - talsinieks Antons Beļavskis (1,63 kg). Mazākās zivs pieveicējs (svari nereaģēja! ) - talsinieks Gunārs Neverčiks saņēma diplomu un piemiņas balvu. Pavisam tika noķertas četrpadsmit "mēra" līdakas un divdesmit divi asari, kopsvarā sešpadsmit kilogramu zivju.

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
mastrojani

Foršas "sacensības ziemas un vasaras makšerēšanā"!

Galvenais, lai copētājiem patīkams pasākums, tad jau regularitāte/ilggadība garantēta! Paldies organizatoriem :)

27.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
poppers

Tencinu par pozitīvu novērtējumu! :)

28.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager