Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 21.janvāris 2015, 17:58 | 6 komentāri | 5145 skatījumi

Liepājas stinte

Tradicionāli ziemā Liepāja pulcē lielu skaitu cilvēku, kuri vēju pilsētas ūdeņos cenšas noķert salaku. Starpcitu, Latvijā, šo pēc gurķiem smaržojošo mazo lašveidīgo mēdz saukt dažādos vārdos: salaka, smelte, stince, sniedze. Liepājnieki to lepni dēvē par stinti.

Šogad februāra 14.datumā pasākuma "Stinšu svētki Liepājā" ietvaros centīsimies noskaidrot tos, kuriem izmānīt šo gardo zivi krastā izdodas visveiklāk. Ja lausks būs mums labvēlīgs, sacensības notiks uz Liepājas ezera, iepretim Atteku salai. Gadījumā, ja ledus kārta nebūs pietiekami droša noliktajā datumā, mači norisināsies Liepājas Tirdzniecības kanāla krastā, ķerot stinti ar grunts makšķeri.

Sacensību formāts ir gaužām vienkāršs. Jums jāreģistrē komanda divu cilvēku sastāvā, aizpildot anketu un nosūtot to uz info@sofijaslaivas.lv Pamatnosacījums, lai tiktu pie balvām, 3h laikā ir jānoķer pēc iespējas lielāks skaits (svars) stinšu. Pirms pieteikšanās gan noteikti der izlasīt sacensību nolikumu.

Sacensības pieskatīs, bet ar līdzi jutējiem kopā uzmakšķerēs Māris Olte. Pilnīgi noteikti, viņš labprāt padalīsies ar saviem zivs pielabināšanas noslēpumiem! Savukārt kamēr vēl tiks svērti pēc maču lomi, visiem sacensību dalībniekiem siltas pusdienas un piparus uzsauks tex/mex guru Havjers Garsija. Par pārējo visu parūpēsies Liepājas pilsēta un Sofijas laivas.

Sīkāka infornācija - 29339677, sacensību galvenais tiesnesis - 25126460

Vairāk informācijas par pilsētas svētkiem

http://www.liepajniekiem.lv/zinas/sabiedriba/liepaja-pirmo-reizi-svines-stinsu-svetkus-159215

Ledus gadījumā sacensības notiks pie atteku salas, bezledus gadījumā, promenāde.. Jaunākā informācija tiks izvietota www.sofijaslaivas.lv

Nolikums un anketa skat Sacensības

 
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Gribētos kādreiz nomēģināt tās slavenās stintes uz kārā zoba, bet tālu dikti..

22.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
rullis

ir ir talu pasa latvijas gala

30.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Dadzis72

Kas gan Latvijā ir tālu???? No Dagdas līdz Liepājai apm 490 km - tobiš apm 6h ko zāģēt.... Iedomājies, ka būtu jeņķis, būtu jākoklē ar auto pāris diennaktis uz otru valsts malu :D

31.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Nū, jeņķi jau tādi kontinentālie nomadi- uz darbu brauc uz blakus štatu, viņiem pierasts. Bet man tas ir nedaudz ķēpīgi - neies neviens mani tīšām vest uz otru Latvijas galu "kaut kādu tur stinšu" dēļ, ar sabiedrisko sūdīgs variants, neder.

Protams, var jau teikt, ka- ja saki, ka nevari, tātad pa īstam nemaz negribi, ok, bet pagaidām neesmu izaudzis tiktāl prātā un naudā, lai varētu tā vienkārši hop un uz dienu aizskriet kaut kur tāli prom no Latgales ;D

05.02.15 Atbildēt | Ziņot 0
MrDaniiC

Savāc domubiedrus, noīrējat busiņu un aiziet. :) 10 cilvēkus ja savāksi, tad ceļa izmaksas katram būs ap 10eur. Nasv jau nemaz tik traki. :)

05.02.15 Atbildēt | Ziņot 0
MrDaniiC

99,9%, ka plānotās zemledus makšķerēšanas sacensības Liepājā notiks bezledus apstākļos un tiks īstenots plāns B. Izveicīgāko stinšu ķērāju komandas šogad noskaidrosim, makšķerējot no krasta Liepājas promenādē.

Bet tikmēr tuvojošos sacensību norises vietu apsēduši dažādās valodās runājoši veču pūļi un stintes ķeršana notiek pilnā sparā. Gatavojam gruntenes un tiekamies 14.februārī Liepājā!

06.02.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager