Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 29.aprīlis 2015, 16:39 | 3 komentāri | 1556 skatījumi

Atpūtā ar spini ne Latvijā

Kad esat nopircis ceļazīmi un jūs pārņem patīkams satraukums, potenciālās copes dēļ nākas padomāt vēl par pāris lietām.

Pirmā noteikti ir inventārs. Bet dažreiz lielākas problēmas sagādā tā transportēšana. Skaidrs, ka nokļūšanai uz siltajām zemēm izmantosiet lidmašīnu. Un vārīgākā inventāra daļa šai ziņā ir spinings, kurš noteikti nebūs ar pārlieku lielu testu. Šai problēmai ir divi risinājumi.

Pirmais ir tūbuss. Ja ir iegādāts tiešām labs tūbuss no plastikāta, kas nedeformējas, tur var salikt spiningu un vēl šādus tādus sīkumus. Bet arī šeit viss nav tik vienkārši. Visas aviosabiedrības par tūbusu prasīs papildu samaksu. Ja lido ar čārteru, tad iepriekš vajag painteresēties, vai tūbusu var likt klāt bagāžas vienībai. Turklāt, lai lielāko tiesu šāds iepakojums izslēdz iespēju, ka inventārs tiks sabojāts, tas neizslēdz iespēju, ka tūbuss var tikt pazaudēts. Jo bagāža mēdz zust, un ar to ir jārēķinās.

Otrs variants ir travel jeb ceļojuma spiningi. Tie ir parasti spiningi, pieejami dažādās garuma variācijās un testu diapazonā. Atšķirība ir tā, ka šie kāti ir saliekami 4 vai 6 daļās. Turklāt parasti ir komplektā ar cietu, kompaktu tūbusu. Tā garums ir atkarīgs no konkrētā modeļa, bet parasti 60 cm (daži var būt nedaudz lielāki), un tas jau pilnīgi noteikti ietilpst lielajā nododamajā bagāžas vienībā. Līdz ar to jūs samazināt bojājumu risku. Turklāt ceļojuma spiningi ir daudz parocīgāki, un par tiem neprasa papildu maksu.

Kad esat nosvēries par labu vienam vai otram pārvadāšanas veidam, var ķerties klāt paša inventāra lūkošanai un varbūt arī iegādei. Maza piezīme: šeit rakstītās lietas es pats esmu izmantojis, līdz ar ko es runāšu par praksē aprobētām lietām.

Pirmā lieta ir ceļojuma tipa spinings. Tieši par konkrētiem modeļiem, kas, starp citu, nemaz nemaksā tik ļoti daudz, pastāstīšu nedaudz vēlāk, bet tagad par pamata pozīcijām. ....

Mārtiņš Babris Copes Lietas 5/2015

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
vladz84

Ļoti aktuāla tēma man, jo sanāk bieži braukt komandējumos. Pirms divām nedēļām sāku meklēt Latviā pieejamus Travel spinus.. Uz vietas var atrast tikai Salmo vai FAVORIT UL. Major Craftam ir labi modeļi, bet jāgaida ilgi, kamēr piegādā. Būs jānopērk žurnāls, lai redzētu kas vēl ir pieejams.

30.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
maituputns

Šajā rakstā es apskatīju trīs modeļus - Favorite Blue Bird Compact, jauno Pontoon21 Gran Turismo un Major Craft Go Emotion Travel. Šajā segmentā ir vēl čupa ar interesnatiem modeļiem, piemēram, Mottomo.

30.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
daddy_j

Lai valkātu tādus "sea bream" kā bildē, ir variants uz vietas nopirkt kaut ko gatavu, t.i. nedārgu kātu+spoli, kuru prombraucot uzdāvināt vietējiem :)

13.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager