Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
staburags.lv | 13.jūlijs 2016, 11:36 | 2 komentāri | 3661 skatījums

Aizkrauklē, lejpus HES, drīzumā atkal drīkstēs makšķerēt

Aizkraukles novada dome apstiprināja saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu Daugavā, Pļaviņu HES lejasbjefa 1000 metru zonā. Saskaņā ar tiem turpmākos trīs gadus licencēto makšķerēšanu tur organizēs Ķegumā reģistrētā biedrība “Vides Aizsardzības Asociācija”.

Aivars Gulbis / redzet.lv

Saistošie noteikumi stāsies spēkā tikai pēc tam, kad tos būs akceptējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Valsts vides dienests, BIOR, Zemkopības ministrija un tie būs publicēti pašvaldības izdevumā “Domes Vēstis”. Tie būs spēkā trīs gadus.
Citviet Daugavā drīkst makšķerēt, nopērkot makšķernieka karti, taču kilometra posmā lejpus HES tā atļauta tikai saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem — tur paredzēta licencētā makšķerēšana. Visa kilometra garumā makšķerēt gan nedrīkst — tas aizliegts Daugavā lejup pa straumi no spēkstacijas aizsprosta 200 metru garumā upes labajā pusē, bet upes kreisajā pusē — 410 metru lejup pa straumi no aizsprosta. Makšķerēšanas licence nedod tiesības tās īpašniekam atrasties šajā teritorijā.

Licencētā makšķerēšana lejpus Pļaviņu HES netika organizēta divus pēdējos gadus. Dome nolēma atjaunot sadarbību ar Ķegumā reģistrēto biedrību “Vides Aizsardzības Asociācija”, kura iepriekš organizēja licencēto makšķerēšanu lejpus HES bjefa 1000 metru lieguma zonā.

Loms jāuzskaita. “Visiem makšķerniekiem uzreiz pēc zivs noķeršanas loms jāreģistrē licences otrajā pusē pēc norādītās formas — zivs suga, skaits un svars. Izmantotās licences būs jānodod kādā no to iegādes vietām vai pa pastu jānosūta mums uz Ķegumu,” stāsta biedrības “Vides Aizsardzības Asociācija” pārstāvis Kaspars Znotiņš.

Domes sēdē bija ieradies biedrības “Vides Aizsardzības Asociācija” pārstāvis Kaspars Znotiņš. Viņš informēja, ka lejpus HES cilvēki makšķerē bez licencēm, turklāt naktīs, kad tas aizliegts. Noteikumi paredz, ka lejasbjefa posmā makšķerēt atļauts tikai tad, ja iegādāta licence, un gaišajā diennakts laikā, ne agrāk kā vienu stundu pirms saullēkta un ne vēlāk kā vienu stundu pēc saulrieta. Naktīs, kad pazeminās ūdens līmenis, redzamas pašu makšķernieku mākslīgi radītas ieplakas, lai zivis tajās paliktu. To izmanto dažāda vecuma makšķernieki, ieskaitot bērnus un pensionārus, viņi no ieplakām velk lomus ar zivju izcelšanas rīkiem un uztveramajiem tīkliem, kas ir aizliegts. Biedrība kontrolē šo posmu arī pašlaik. “Esam ieplakas izlīdzinājuši, taču makšķernieki tās atjauno. Ja cilvēku pieķeram pārkāpuma brīdī, noformējam administratīvā pārkāpuma protokolu. Bet, ja makšķerniekam līdzi nav personu apliecinoša dokumenta, palīgā saucam Valsts policijas darbiniekus. Sodu nosaka Valsts vides dienesta pārstāvji.”

avots: staburags.lv

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
AndisN

Naktīs, kad pazeminās ūdens līmenis, redzamas pašu makšķernieku mākslīgi radītas ieplakas, lai zivis tajās paliktu. To izmanto dažāda vecuma makšķernieki, ieskaitot bērnus un pensionārus, viņi no ieplakām velk lomus ar zivju izcelšanas rīkiem un uztveramajiem tīkliem, kas ir aizliegts.

Šis nu gan ir labais! :)))

13.07.16 Atbildēt | Ziņot 2
Temiida

Vides Aizsardzības Asociācijas cilvēki jau ir organizējusi LM gan Varkaļa kanālā, gan Rīgas un Ķeguma hesos. Visi zin ar ko tas ir beidzies. Brīnos, kā vispār ar šiem kundziņiem, vel kāds kaut ko vēlas organizēt.

18.07.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager