Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Krustpils novads | 23.augusts 2016, 12:55 | 2 komentāri | 2759 skatījumi

Trīs Krustpils novada ezeros tiek veikta padziļināta izpēte

Turpmākās divas nedēļas, sākot ar 15. augustu, Krustpils novada Timsmales, Marinzejas un Baļotes ezeros tiek veikta padziļināta to izpēte. Ezeru izpēti, saskaņā ar iepirkumu, veic nodibinājums “Vides risinājumu institūts”.Vispadziļinātāka izpēte tiks veikta Timsmales jeb Baltezerā. Tajā tiks veikta esošo zivsaimniecisko datu iegūšana un apkopošana no vispārpieejamiem datu reģistriem, monitoringa programmām, iepriekš veiktiem pētījumiem un publikācijām. Kā arī padziļināta ihtioloģiskā izpēte, kuras ietvaros tiks veikts ezera ihtiofaunas novērtējums, veikta pētnieciskā kontrolzveja, veikts zivju sugu sastāva, biomasas, zivju augšanas ātruma, zivju barošanās paradumu novērtējums, kā arī tiks novērtēta zivju barības bāze. Kā šī pētījuma rezultāts tiek garantēti izstrādāti zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi konkrētajam ezeram, tajos tiks ietverti arī dažādi pasākumi, kas tiks izmantoti, lai uzlabotu zivju resursu stāvokli, nolūkā ezeru padarīt pievilcīgu kā makšķerniekiem, tā arī citām iedzīvotāju grupām.

Kā minēts iepriekš, izpēte tiks veikta arī Baļotes un Marinzejas ezeros. Šajos ezeros tiks veikts ihtiofaunas novērtējums, novērtēts zivju sugu sastāvs, masa, augšanas paradumi.Jānovērtē zivju barošanās bāze, kā arī jāveic citi pētījumi, lai iegūtu korektus datus un būtu iespējams sagatavot rekomendācijas zivju resursu tālākai apsaimniekošanai.

 
Baļotes ezers
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

būtu feini pēc tam ar tādiem materiāliem iepazīties

24.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Zinot, cik ilgi gāja, kamēr publiskoja Pļaviņu ūdenskrātuves un Daugavas līdz Jēkabpilij pētījumus un pieņēma ekspluatācijas noteikumus, šos rezultātus varētu gadīt tikai pavasarī. Tur gan bija iesaistītas 5 pašvaldības, šajā gadījumā - tikai viena. Varbūt ies raitāk. Domāju, ka iepazīties varēs.

26.08.16 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager