Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
A.L.D.A | 5.jūlijs 2017, 10:46 | Komentēt | 1361 skatījums

Dūņezera zivju resursus papildina 3000 vienvasaras līdaku mazuļi

Piektdien, 30. jūnijā, Limbažu novada pašvaldība Dūņezera zivju resursus papildināja ar 3000 vienvasaras līdaku mazuļiem. Līdakas tika iegādātas zivju audzētavā SIA “Rūjas zivju audzēta”. Limbažu novada pašvaldības aģentūras “ALDA” direktors Jānis Remess pauda, ka, kaut arī vasara, šis lietainais laiks ir pateicīgs zivju laišanai ezeros.

Zivkopis Ivo Zēmelis paskaidroja, ka līdakas audzētas dabīgajās ūdenstilpnēs, tā kā zivis jau pielāgojušās dzīvei ezerā. Par pieaugušām līdakas varēs uzskatīt pēc trim gadiem, bet tikmēr tās Dūņezerā būs kā ezera sanitāri. Līdakas barojas no mazākām zivīm, tādējādi nodrošinot tīrību ezerā un līdzsvaru barības ķēdē, kas ļauj arī ezera baltajām zivīm augt lielākām. Dūņezera zivju fonds ir daudzveidīgs. Šeit makšķerējamas līdakas, karūsas, līņi, asari, plauži un raudas.

P/a “Alda” līdaku mazuļu pavairošanai Dūņezerā saņēma daļēju Zivju fonda finansējumu 135,33 eiro apmērā, bet pārējo - 750,17 eiro sedz Limbažu novada pašvaldība.

Šī gada ietvaros zivju resursi vēl tiks pavairoti Augstrozes Lielezerā (zandarti), Limbažu Lielezerā (zandarti) un Umurgas dīķī (ālanti).

A V O T S

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager