atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Atbildēja: 15.mai

Sveiki. Varētu pateikt kādu recepti brekšiem, kuru mājās pats var pagatavot. Makšķerēšana notiek kanālā 2,5-3 metru dziļumā.

A Normunds Grabovskis

Lai atbildētu uz tavu jautājumu tā lai tu paliktu apmierināts man jāzina kādi produkti tev ir pieejami, jo it kā gan mūsu žurnālā gan savā interneta lapā esmu aprakstījis praktiski visu pārtikā izmantojamo produktu izmantošanu, daudz ir runāts arī par dažādiem kombikormiem un graudiem, tāpēc esi tik labs un precizē, lūdzu, ko tu gribi (vari)izmantot zivju piebarošanai, tad varēšu dot pavisam konkrētu, tikai tev domātu atbildi.

Atbildēja: 21.08.07

Sveiki. Gribētu uzzināt kā vajadzētu iebarot un kas būtu jāievēro copējot brekšus un līņus šādā vietā - ezerā esam izbūvējuši laipu, kuras gals ir apm. 12m no krasta, tieši tajā vietā kur beidzas zāles, tur dziļums ir apm. 3m, regulāri tiek iebarots, bet kā man šķiet problēma ir mans sievastēvs, kuram ir lielummānija, viņš vienā copes dienā izbaro 10L spaini barības. Taču citreiz aizbraucu tur, kad nav barots un iebaroju pats, kādas piecas olas lieluma bumbas sākumā un tad ik pa kādai pusstundai vel pa vienai, taču ķeras tikai raudas vīķes un pa kādam maziņam breksītim (nu ļoti maziņam), zivis šajā ezerā ir un pat ļoti daudz. Un kā lai šajā vietā dabū līņus, vai varbūt tos man jāmēģina ķert pavisam citur?

A Normunds Grabovskis

Vai tajā vietā breksis vispār kaut reizi ir pieķēries, ja nē, tad gaidīt, ka viņi izmainīs savas barošanās vietas par labu jūsu izveidotajai ir velti, ja tomēr brekši tur ir reizi pa reize noķerti, tad ir otra lieta, ka tas noteikti ir ezers, kur uzreiz aiz zālēm sākās dziļums un tā tas slīpi aiziet dziļumā,. Reāli jau breksi vasarā pārbarot ar normālu barību ir pagrūti, tāpēc spriežot pēc patreizējās informācijas tur brekši vienkārši nav tuvumā, iespējams, ka tas iznāk no dziļuma tikai uz nakts barošanos, bet pamatā turas 4-6 metru dziļumā. Līnim uztaisi nelielu laukumiņu 1-1,5 metru dziļumā, uzbaro to reizi pa reizei un gan jau puiki pie galdiņa pienāks, zāles taču tur kustās????

Var gan arī gadīties, ka arī brekši, nu tādi līdz kilo finieri turās tajā metra dziļumā pa zālēm, jo ir taču vasara.

Atbildēja: 21.07.07
J kaza

Sveiki! Man pie mājām tek upe, tur līņi ir daudz. Es vienu reizi vienu noķēru ap 1,5 kg, bet tagad vairāk nav bijusi neviena cope. Ar ko būtu labāk viņus piemānīt, es to noķēru uz slieku, un ar ko iebarot?

A Normunds Grabovskis

Sliekas, mušu kāpuri, motiļi, retāk mīkla, maize, makaroni, kukurūza.

Atbildēja: 21.07.07

Sveiks! Es gribu nopirkt normālu pludiņmakšķeri par saprātīgu cenu. Kādu man labāk pirkt - ar spoli vai bez? Kādas firmas man izvēlēties? Un cik garu? Parasti ķeru Gaujā pa bedrēm, vai ezeros ne pārāk lielā dziļumā.

A Normunds Grabovskis

Vispirms jānoskaidro kas ir saprātīga cena, tad varu kaut ko ieteikt, ja runājam par to kāda tipa makšķeri izvēlēties, tad viennozīmīgi kātu ar riņķiem un spoli, jo Gaujā zivis ļoti bieži stāv upes vidū, vai pie otra krasta, es ieteiktu 5 metri garu kātu, ar īsāku ir krietni grūtāk vadīt ēsmu un darboties lielākā dziļumā, savukārt ar garāku jau ir grūti vējā un ja koki virs galvas.

Atbildēja: 21.07.07

Pats esmu Valmierietis un brīvajā laika daudz makšķerēju Gaujā! Esmu uzgājis foršu bedrīti, kur ir breksi. Kādu nedēļu staigāju tur un pagaidām nekā! Esmu barojis gan speciālas barības (breksis upe), ja nu vienīgi raudas tādas ap 200-300 gramiem nāk ārā! Izmantoju 0,20mm pamatauklu un 0,18 pavadiņu! Uz āķa lieku baltos. Ko es daru nepareizi? Vai arī ko citu no barības vajag breksim?

A Normunds Grabovskis

Nuuu vecīt, tev ir tā unikālā iespēja vai katru dienu ieiet pie Ritas veikalā un izrunāt visus tevi interesējošos jautājumus, jo ko ko, bet nu Gaujas brekšu barošanu viņa pārzin labi, mani tu tur visticamāk nesastapsi, jo esmu tur retāk, bet nu Rita vaikalā COPE ir katru dienu, veči pat no Rīgas brauc, lai tikai parunātos un pakonsultētos, izmanto iespēju.

Atbildēja: 21.07.07
J pitonz

Gribēju jautāt vai Gulbju dīķī (Tērvetes ūdenskrātuvē) ir līņi un vai esat tur bijis? Kādā dziļumā tie vislabāk ķeras un cik vietās vajadzētu iebarot, ja copē visu dienu? Paldies!

A Normunds Grabovskis

Neesmu tur bijis, par vietām un barībām skaties iepriekšējās atbildes.

Atbildēja: 21.07.07

Labdien! Es vēlētos uzzināt cik sezonas iztur pītā aukla? Makšķerēju apmēram 3-5 reizes mēnesī.

A Normunds Grabovskis

Nu vairāk par 2 sezonām jau nu to nevajadzētu lietot, sevišķi diametrus tievākus par 0,25mm, parasti pirmās sezonas beigās auklu no spoles notin un pārtin to tā, lai tas posms, kas visvairāk bijis ūdenī tagad ir uz spoles pašā apakšā, šādi pārtīta aukla pie tik retas izmantošanas nokalpos labi arī otru sezonu, vairāk gan to lietot nevajag.

Atbildēja: 21.07.07

Es gribētu pajautāt par līņu copi Vecumnieku dīķos. Kādu barību izmantot, kur labāk ķert – kanālos, kur ir 4m dziļums vai dīķī kuros ir vairāk zāles? Es jau tur divas reizes esmu ķēris un katrreiz noķēru pa 3 līņiem, bet visi no atsevišķam vietām. Es ķeru kanālos, varbūt labāk ķert sekluma zālēs?

A Normunds Grabovskis

Diemžēl man nav sanācis tur makšķerēt, bet pēc aprakstiem zinu, ka tie purvi ir ļoti līdzīgi Sedas purviem Valkas rajonā, līnis ir zāļu zivs, tāpēc ja tu tos mānīsi seklajās vietās, tad rezultātiem vajadzētu būt labākiem. Ar ko barot jau ir stipri garāks un apjomīgāks jautājums, es, protams, iesaku lietot gatavās barības, ļoti labas atsauksmes ir par dārgo SENSAS līņu barību, veči to šķaida 1\3- 1\5 ar saulespuķu spraukumiem (Iecavnieka ražotiem) un viss notiekas, arī šī gada jaunums SALMO līnis\karūsa strādā labi, uz šo barību ir gūti labi Ventas un Nabes ezera līņu lomi, ja gribās kolētāku, tad nu parocies pa vecajiem žurnāliem, tur visa kā ir gana vai arī ienāc pie manis interentā.

Atbildēja: 21.07.07

Sveicināti! Sakiet, lūdzu, ar kādu ēsmu un smaržvielām (saimniecībā lietojamām) visefektīvāk pielietojamas brekšu, zušu un līņu pievilināšanai un ķeršanai. Paldies!

A Normunds Grabovskis

Breksim ļoti patīk malta koriandra smarža, vasarā der visi sīrupi, medus, vaniļa, breksis nebaidās arī no diezgan stipra aromāta Zuti gan esmu vilinājis tikai ar kapātām sliekām, tā mēs Ungārijā dienas laikā ķērām zušus ar pludiņmakšķeri, parastākās sliekas sakapājām un kopā ar zemi nolaidām uz ezera grunts, tādā veidā angļi ķer zušus praktiski visu gadu, bet vai tas strādā arī pie mums nepateikšu. Līnim pats izmantoju to pašu koriandru, nedaudz maltas ķimenes, nedaudz anīsa sēklas, vasaras sākumā arī medu.

Atbildēja: 21.07.07

1) Esmu pilnīgs amatieris makšķerēšanā (ne velti brīnījos, uzzinot, ka ķerot līņus, lieto pavadiņas, biju domājis, ka tās paredzētas tikai plēsīgo zivju ķeršanai).

2) Jautājums - ko īsti nozīmē uz spininga kātiem norādītais termins „casting action” (ja pareizi atminos nosaukumu), un vēl tie cipari, kuri dažādiem kātiem atšķiras. Ko tieši tie nosaka un cik liela tam ir nozīme zinot, ka neesmu milzu līdaku ķērājs? Paldies!

A Normunds Grabovskis

1) Šajā gadījumā runa iet par pavadiņu kas patiesībā ir tā pati monofilā makšķeraukla, tikai nedaudz tievāka diametra, lai āķim aizķeroties aiz siekstas vai zālēm varam noraut tikai āķi ar šo tievāko pavadiņu, nevis visu pludiņu un auklu. Plēsīgo zivju makšķerēšanai lieto pavisam citu materiālu, metāla, dažādu pinumu, pavadiņas, kas tad pasargā auklu no plēsēju asajiem zobiem.

2) Ar šiem cipariem ražotājs uz kāta norāda kāda svara mānekļiem kāts paredzēts, piemēram, 5-25 nozīmē, ka tas ir vidēji mīksts kāts, kurš paredzēts vidēja izmēra mānekļu izmatošanai ne pārāk lielu zivju (3-5kg) makšķerēšanai, ja ražotājs ir bijis godīgs, tad šos norādījumus ievērojot tu savu kātu varēsi lietot ilgi , bet ja sāksi likt smagākus mānekļus kā norādīts, tad vienā jaukā mirklī, kurš vairs neliksies tik jauks, atskanēs tāds pretīgs krakšķis un vis, kāta vairs nebūs. Nevajag domāt , ka esam gudrāki par ražotājiem, tur tomēr strādā cilvēki, kas savu arodu māk, nepērkam taču Jaunu Audi vai Mersedes lai ar to vestu malku no meža, tam ir paredzēti cita tehnika.

Atbildēja: 21.07.07

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs