Pietiekami bīstami...Lasiet aprakstu...

Sveiki copes fani...Sovasar man nepaveicas un dabuju laimas slimmibu (Ja kadam kko izsaka ta rezultati bija 120 un 80). Gribēju visus pabrīdiņat ,īpasai tos kas cope cēsu un līgatnes apkārtne ,jo man personīgi jau 9 paziņas slimi. Nav jau tik traki galvenais laikus pamanīt kad kaut kas ar sevi nav kārtībā un doties nodot analīzes. Man pasam paveicies :) sekas no laimas slimmības nav palikusas. Vispar grūti kko tādu iedomaties ,man vnk katru dienu bija nogurums un skolā stundu laikā vnk "slēdzos arā :D" ,bet domāju ka esmu vnk noguris pēc skolas utt. Tgd jau ērces vairs nav aktīvas bet nākosvasar ieasku uzmanīties ;D
27.11.11 cl@Gaujinieks
0 Skatījumi 3223
 
Ieasku jums internetā nu googlē palasīt par so laimas slimmību...Drosība vienmēr ir galvenais ;D
 
[16] Komentāri | dilst | aug
 
kapracis

divas nedēļas atpakaļ čomaks Gaujmalā dabūja ērci piesūkušos....tā ka-vēl tagad jāuzmanās!!!!

27.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Gaujinieks

Ieasku vinjam parbaudities pec kadam trim nedeljam.

27.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
andris56

Kad sāksies pastāvīgs sals, tad arī ērces nekustēs, bet pie šiem + grādiem iespēja kādu dabūt! Labi, ka šie parazīti nelido:))))

27.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Ruu
Ruu :

gribeeju ieteikt ja ir zinaams ka buus jaabradaa pa zaali,kas paarsniedz celi,tad labaak to dariit brienambiksees.Pie taam shaam gruutaak piekjerties un man sho copes gadu laikaa ir piesuukushaas kaadas 6 ja ne vairaak,bet tas taa kaa loterija.Es censhos kaadas nedeeljas sekot koduma vietai,vai apsaartums nekljuust lielaaks un peekshnja temperatuura ar var buut kaa ziime.Shitaa mazaa draza pamatiigi bojaa copes prieku

27.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
vlDream

viņām ir paradīze gan mežā gan pļavā zālē .....jeb kur viņas ir un var būt!!! eju uz copi vasarā pa zāli neko nemanu bet kad sāku riktēt gumijas laivu skatos viens lien jau ........ ar nazīti šņiku šņaku .... un ir bijis arī vēl tā mierīgi braucu pa ezeru un jūtu takā kaut kas lien ka kāju satos un točņa mazais sātans....... vai arī kāja paliek stīva pēksņi un maita sāk kost..... ērces parasti kustās tad kad tu paliec mierā stajā un tanī momentā parasti var just ka viņa rapo kaut ne vienmēr

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Dadziic

jā, un tiklīdz sāc pastiprināti par viņām domāt, tad liekas, ka rāpo visās malās! :D

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Kupejnieks

Man arī pēdējo divu gadu laikā katru gadu pa vienai piesūcās! Pats interesantākais, ka abos gados vienā un tajā pašā dienā - 13. jūlijā!!! Pārbaudīt nebiju. Liekas, ka šīs divas reizes ir noveicies!

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Ruu
Ruu :

nu shinii gadiijumaa ir labaak pat ja liekas paarbaudiit,jo ir bijis taa ka itkaa liekas,be nepaskataas un tad secinaat faktu ka ir piesuukusies.Itkaa eerce meedz izveeleeties vietu kur piesuukties liidz pat vairaakaam stundaam,jo jebkuraa vietaa taas nevar iekosties,snukjis pa iisu,parasti taas meklee vietu kur plaanaaka aada un tuvaak asinsvadi.Eerces taados iistos vecos mezhos nemaz nav,taas parasti uzturas pljavaas kur zale nepaarsniedz 1.5m augstumu.Ja ir redzeets,tad eerce parasti karaajas zaales stiebraa izstiepusi prieksheejos taustekljus un ar aakjiishiem ieaakjeejas,vainu dziivnieku apmatojumaa vai muusu apgjeerbaa,tapeec labaak garajos zaabakos,vai brienambiksees,pat ja vasara ir karsta.Vislielaakaa eerchu aktivitaate ir pavasaros un vasaraS saakumu,kad taas saak paaroshanos.Asinis taam vajadziigas,lai radiitu peecnaaceejus,taapat kaa odam.Un galvenie eerchu izplatiibas vaininieki,tomeer ir mazie grauzeeji,kas taas tiiri labi paeedina un pavairo.

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Man būs grūti atcerēties cik pavisam kopā ir bijušas piesūkušās ērces, liekas virs 100 stabili :) Šosezon bij ap 8, bet atceros vienu gadu bij vāks, katreiz pēc forelēšanas atradu pa 2-4 gab. Nevienu neesmu nesis pārbaudīt, kā arī pats pārbaudījies. Uzskatu ka man ir imunitāte pret encefalītu no agrā bērnībā izslimota meningīta vieglā formā. Bet pret Laima slimību zāles visefektīgākās: iemācīties pareizi izņemt ērci, tikai ar smalka diega cilpu, apmetot to ap ērces galvu(snuķi). Nekādā gadījumā nespiest ērces vēderu ņemot ar nagiem vai kādu pinceti. Tāpat nekādā gadījumā neziest ērcei virsū eļļu vai kādu odieri, jo tā var atvemt zarnu saturu ar tajā esošajiem laima baciļiem! Koduma vietu dezinficēt tikai pēc ērces izņemšanas.

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Ruu
Ruu :

Sulla a tas kliistot pa visu LV?Ir regjioni kur eerchu saslimstiiba ir lielaaka un ir taadi kur to slimo ir mazaak.Patiesiibu sakot beerniibaa,eerces biezhi piesuucaas,izraava un aizmirsa.Probleemas saakaas kad ievazaaja jenot sunjus.Kaut kur skatijos ka Austrijaa ir kaut kaada AAfrikas eerce ievazaata,arii kaut kaadas riebiigas slimiibas paarneesaajot.

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

www.ercem-ne.lv/ercu_encefalits.html

Tā nu sagadījies ka vazājos tieši tajos rajonos kur inficēto ērču % diezgan augsts. Atceros visvairāk ērces dabūju tieši 90.to vidū, kad saslimstība pie mums bija visaugstākā. Tā būtu fantastiska veiksme ja man no visām ērcēm neviena nebūtu bijusi inficēta, tāpēc ar uzskatu ka man ir izveidojusies imunitāte. To savulaik pārrrunāju arī ar ārstu infektoloģijas centrā, kurš apstiprināja ka tas ir visai iespējams.

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
JB405

Esmu 2x pedejo paris gadu laika noravies laimu, paspeju laicigi iziet arstesanu(sarkano pleķu stadijā), izskatas, ka ir ok, ta ka nekrenkejies, bus labi. Ta imunitate laikam pret encefalitu veidojas, pret laumu diez vai??

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
siluro

par ērču noņemšanu

man ir speciāla ērču pincete, kura satverto ērci nofiksē, tad tik atliek nedaudz pavilkt un griezt ērci ārā. Nevar aizmirst, ka ērcēm ir kreisā vītne:)))), t.i. velkot jāgriež pulksteņa rādītāja virzienā

28.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Gaujinieks

Ak dievs trakums :D tikko biju laukos un atkal bija erce...tgd ziemas vidu :D

08.12.11 Atbildēt | Ziņot 0
lidaknieks

man homeopaate teica ka taja vieta kur iekož erce 24h laikaa ir japieliek varde

ja varde nomirst tad jaliek jauna

jo varde izsuuc to indi

ja ir pagājusas vairak par 24H tad jaliek starp acim!

05.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
Ruu
Ruu :

jaasprauzh vardee iekshaa,vai arii homeopaatei par taadu muldeeshanu

05.05.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager