Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 18.februāris 2022, 11:37 | Komentēt | 6060 skatījumi

Pasaules čempionu titula īpašnieki noskaidroti. [Foto/Video]

Pasaules čempionu zelta medaļas liktenis izšķīrās pēdējā svēršanas porcijā. Pirms tās tika nosvērts lietuvieša rezultāts – 6.445 kg. Pēdējais tika svērts baltkrievu sportista rezultāts un tas izrādījās 5.694kg. Līdz ar to Lietuva kļūst par šī gada pasaules čempioniem. Apsveicam brāļu tautu no visas sirds. Baltkrievi otrie, Ukraiņi trešie.

E sektorā par mūsu valsts godu cīnījās pagājušā čempionāta bronzas medaļnieks individuālajā vērtējumā Raimonds Kinerts. Šodien Raimim 9.vieta ar 4.094 kg.

Līdz ar to Latvija pēc neoficiāliem rezultātiem 2022. gada pasaules čempionātu noslēdz 8. vietā. Pateicamies puišiem, kas cīnījās un gaidīsim detalizētāku lidojuma analīzi nākamajā CL žurnāla numurā.

Latvijas izlases ekipējuma atbalstītāji ir Salmo Fishing Latvija, jaunajos Norfin Verity kostīmos būs silti, sausi un ērti. Finnex Group izlasi nodrošina ar ērtajiem Torvi zābakiem un Tonar BURAN ātrajiem urbjiem. Latvijas izlase ir ļoti pateicīga par RATTER BAITS, biedrības SUDRABLASIS un COPES LIETAS atbalstu veiksmīgam startam.

[22.00] Atsākas svēršana, tagad tiks svērti otrās kārtas lomi, pēc kuriem tad arī būs zināmi uzvarētāji.

A sektorā Mārim Āriņam 4.542kg un 7. vieta. Uzvar sektorā baltkrievu sportists

D sektorā Mārim Āriņam 2.806 kg un 7. vieta. Kopvērtējumā par trijnieku cīnās Lietuva, Ukraina un Baltkrievija, mūsējie pirms E zonas svēršanas astotie

D sektorā mūsējiem bija Harijs Raciborskis, viņam asistēja Agris Rudzāns. Harijam 5.192 kg un izcīnīta 9. vieta sektorā. Uzvara lietuvietim. Pirms pēdējā E sektora svēršanas Lietuva atpaliek vienu punktu kopvērtējumā no Baltkrievijas. Ukraina stibilā bronzas pozīcijā.

online rezultāti [atjaunojas]

[21.00] Noslēgusies pirmās tūres svēršana. E sektorā tomēr ukrainis un baltkrievs apsteidz Krišjāni, viņam 3.vieta, vien par 25 gramiem apsteidzot norvēģi. Līdz ar to Latvija pēc pirmās tūres dala 5.vietu ar Krieviju pēc neoficiāliem rezultātiem, Ukraina pirmā, Lietuva un Baltkrievija seko

[20.30] C sektorā pirmajā tūrē Harijam Raciborskim 5.702 kg un 2.vieta. Pirmie C un arī A sektoros lietuvieši.

D sektorā Mārim Āriņam 2.806 kg un 7. vieta. Kopvērtējumā par trijnieku cīnās Lietuva, Ukraina un Baltkrievija, mūsējie pirms E zonas svēršanas devītie

E sektorā Krišjānim Lisovskim 6.765 kg, kas izsauc ovācijas zālē, līdz šim tas ir labākais rezultāts no visiem, kas ir nosvērti

[20.20] A zonā pirmajā tūrē Raimondam Kinertam 4.482 kg loms un 10. vieta (punkti)

[20.00] Ar lielu kavēšanos sākusies svēršana. B sektorā 1. tūrē Andim Vecvērdiņam 4.210 kg un 9. vieta (punkti)

[19.05] Kā pastāstīja Krišjānis Lisovskis, viņam diena likusies ārkārtīgi smaga, divas tūres viena pēc otras ir ļoti daudz un vienīgā vēlme ir ātrāk tikt gulēt. Tomēr cerības uz medaļām, ja ne komandu, tad varbūt individuālajā ieskaitē tomēr esot. Svarīgi esot bijis atrast strādājošu mormišku, kas viņam arī izdevies, bet drīz vien visas četras kastītē esošās ejošās arī sanācis noraut. Tad nācies atkal meklēt kādu citu ejošu, kas arī izdevies, bet arī tur stāsts līdzīgs. Beigās nomakšķerējis gandrīz visu otro tūri ar trenera Kārļa makšķerīti.

[18.55] kā jau ziņojām svēršana sāksies 19.00. Pēc prognozēm tā varētu aizņemt aptuveni trīs stundas. Līdz ar to jaunie čempioni būs zināmi pēc desmitiem vakarā. Mēs turpināsim rūpīgi sekot svēršanas procedūrai un informēsim par rezultātiem.

[18.15] Izskatās, ka Harijam otrās kārtas rezultāts varētu nebūt tik labs, kā sākotnēji likās. Lai arī zivju ir daudz, izmērs konkurentiem izskatās pieklājīgāks. Jau treniņos tika novērots, ka rupjāka zivs ezerā ir un staigā bariem, kamēr sīkās raudas ir kā dubļi un ķeras praktiski visur. Cita lieta, ka tās dod arī daudz tukšo copju. Runā, ka lietuvieši šī iemesla dēļ pat volframa mormiškām āķus pārlodējuši, lai samazinātu tukšo copju skaitu. Kā nekā, viņiem ir vairāku gadu pieredze darbojoties šai ezerā. Interesanti, ka ļoti pieklājīgu sniegumu demonstrējusi Mongolijas izlase. Atbraukuši uz šejieni ļoti iespaidīgā sastāvā, bruņojušies ar perfekti izsijātām barībām, akurāti izmasētu džokeri un spēcīgu treneru atbalstu, mongoļi šogad pirmo reizi vēsturē noteikti būs iesaistījušies cīņā par medaļām. Kā ierasts, spēcīgi izskatījās Ukrainas un Krievijas izlases, mājinieki un arī baltkrievi. Nevienu gan šobrīd vēl nevar atzīmēt kā izteiktu favorītu. Jāgaida svēršana.

[17.50] Precīzi piecos izšautā finiša raķete daudziem nāca kā atvieglojums – slapjumā un aukstumā pārsalušās rokas kļuvušas zilas un nejūtīgas. Ceļgali, praktiski viss ķermenis stīvs, stundām ilgi dabinot vienu āliņģi. Tas vien liecina par to, ka veči rezutātam ir atdevuši sevi visu, saprotot, ka vietas šoreiz izšķirs grami. Oficiālā svēršana sāksies 19.00, kad tiks noskaidroti gan pirmās, gan otrās tūres rezultāti. Līdz tam laikam kaut ko prognozēt ir patiešām grūti. Daudziem no sportistiem lomi svārstās starp 4kg un 6 kg un sakārtot vietas uz aci pagaidām ir nereāli. Gaidām svēršanu.

[16.50] Pēc sajūtām spriežot, Andim tūres starts nav bijis labs, uz otro tūres pusi itkā labāk. Arī Mārim starts nav bijis labs, bet uz beigām ir ieslēdzies. Arī Raimonds esot ieslēdzies, cik ir šobrīd zināms. Harijam ar Krišjāni iet labi. Atlikušas pēdējās minūtes.

[16.40] Vidējais Harija rezultāts ir rauda ik pēc 15 sekundēm. Tāds šobrīd ir temps tiem, kas grib būt labākie pasaulē.

[16.30] Harijam breksītis uz 200 gramiem! Malacīts. Otrā tūre ir iet uz galu, visi turpina vilkt. Kādam zivtiņa varbūt kādu centimetru lielāka, bet prognozēt gala vietu ir grūti un rezultāti solās būt samērā blīvi. Ir ziņas arī no citiem sektoriem, Krišjānim atkal iet labi, Raimonds atkal tūres startā ir iepalicis, bet tagad sācis pievilkt klāt. Turam īkšķus, ir ļoti svarīgi, lai pēc iespējas visiem sportistiem ir stabils rezultāts. Katrs sportists saprot, ka katra lieka pārvietošanās var būt laika zaudēšana, tāpēc visi paliek pie saviem āliņģiem un cenšas strādāt cik vien iespējams ātrā tempā.

[14.40] Otrā tūre pilnā sparā. Harijam zivtiņas ķeras. Konkurenti, kas otrās tūres startā bija nedaudz izvirzījušies vadībā, šobrīd sākuši buksēt. Tādēļ mums vismaz šajā sektorā klājas labi. Laikapstākļi kļūst arvien unikālāki, lielajam vējam klāt nācis lietus, bet brīžiem izlien arī saule. Turpinām turēt īkšķus.

[13.40] Tūlīt sāksies otrā kārta, ēsmu pārbaude jau notiek. Vīriem pamatīgs izaicinājums, pa spraugu vēl bija jānoiet krastā un jāatnāk atpakaļ uz sektoriem. Šāds saspringts grafiks ar tik mazu pauzi starp kārtām pasaules čempionātos nav bijis nekad. Cerēsim, ka mūsu puišiem spēku pietiks. Vējš pieņemas spēkā, izskatās būs līdzīgi, kā vakar, kad nevarēja brīžiem uz vietas nostāvēt, pūta visu prom. Pēc ziņām, tuvojas vētrai raksturīgi vēja ātrumi. (E.Nesterova foto)

[13.00] Stunda pēc pirmās kārtas finiša, puiši ir krastā, pagaidām rezultātus var vērtēt tikai pēc sajūtām, svēršana vēl priekšā. Izskatās, Harijam un Krišjānim būs labs rezultāts, Andim un Mārim tīri ok, Raimondam šoreiz diemžēl izskatās būs švaki, temps nav bijis pietiekams

[12.10] Pirmie rezultāti – Harijam Raciborskim divi maisi ar zivīm

[11.50] Atlikušas pēdējās desmit minūtes, ir ziņas arī no pārējiem sektoriem. Visi mūsējie velk, visu izšķirs vilkšanas ātrums un zivju izmēri. Ceram uz labu rezultātu, galvenais, lai komandā daudzmaz visiem labi rezultāti

[11.35] Palikusi pusstunda līdz finišam, izkristalizējušās 5-6 komandas, kas velk aktīvāk nekā citas. Skaidrs, ka mūsējie ir starp tām. Kā ziņo Agris Rudzāns no Harija sektora, dažiem zivis ir lielākas, visu izšķirs kopējais svars. Harija C sektorā vadībā izsktās Baltkrievijas sportists, viņš no starta visātrāk sācis ķert un zivtiņa bišķiņ ielāka esot. Lietuvietim no sākuma tik labi negāja, bet tad trāpījās 500-600g breksītis, bonusiņš. Harijs velk no paša starta. Mongoļu sportists arī labi ķer.

[11.25] Zivis ķeras aktīvi, kādam mazāk, kādam vairāk. Arī izmērs ir līdzīgs, kādam varbūt kāda lielāka gadās. Vējš sāk celties, spriedze turas līmenī

Šodien 9.00 dots starts sen gaidītajam PČ zemledus makšķerēšanā Lietuvā, Šauļu rajonā, Rekyva ezerā. Iestājoties ļoti siltiem laikapstākļiem un ledus biezumam strauji samazinoties, ceturtdienas vakarā Pasaules Čempionāta organizatori, Lietuvas Makšķerēšanas Sporta Federācija ir lēmusi pārcelt abas sacensību kārtas no brīvdienām uz šodienu, piektdienu, 18. februāri. Lūk, apstiprinātais sacensību grafiks:

1. kārtas starts 9.00 (kustība uz sektoriem, ēsmu pārbaude no 8.00)

1. kārtas finišs 12.00

2. kārtas starts 14.00 (kustība uz sektoriem, ēsmu pārbaude no 13.00)

2. kārtas finišs 17.00

Oficiālā svēršana 19.00

Sestdien, 12.00 – Apbalvošanas ceremonija, Šauļu arēna.

Komandām šī ir izcili komplicēta situācija, bija jāpaspēj sagatavot ekipējumu, barības, tārpus. Otrkārt, arī pašas sacensības būs ar pamatīgu maratona piegaršu un enerģijas apjoms, kas tiks rīt atstāts uz ledus, ir iespaidīgs.

Mums, mājās palicējiem, ir īstais brīdis turēt īkšķus par savējiem. Tiem, kam ir iespēja – līdz Šauļiem ir pāris stundu brauciens. Savējo atbalsts allaž sportisitem ir patīkams un noderīgs.

Pēc komandas sapulces un izlozes ir skaidrs starta sastāvs Latvijas izlasē:


1.Kartā

  • A sektors Raimonds Kinerts
  • B sektors Andis Vecvērdiņš
  • C sektors Harijs Raciborskis
  • D sektors Māris Āriņš
  • E sektros Krišjānis Lisovskis


2. kārtā

  • A sektors Māris Āriņš
  • B sektors Andis Vecvērdiņš
  • C sektors Krišjānis Lisovskis
  • D sektors Harijs Raciborskis
  • E sektors Raimonds Kinerts


Kā ziņo komandas pārstāvji, noskaņojums izlasē draudzīgi kaujiniecisks, ko labi var redzēt pēc pievienotiem video. Turam īkšķus!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager