Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 12.aprīlis 2022, 10:50 | Komentēt | 1953 skatījumi

Cepts jūras asaris saldskābā mērcē

Recepte patiks tiem, kam nepatīk zivis ar asakām. Jūras asaris jeb labraks ir garšīgs, un tam praktiski nav asaku. Turklāt tā ir viena no manām mīļākajām zivīm.

Sastāvdaļas:

  • 1 jūras asaris
  • 2 paprikas: sarkana un dzeltena
  • 100 ml baltvīna
  • 200 ml ūdens
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Buntīte bazilika
  • 2 ēd.k. ābolu etiķa
  • Timiāns
  • Olīveļļa
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

Zivij noņem zvīņas un gareniski izgriež filejas. Tās sagriež divās daļās un gareniski iegriež ādas pusē, atstarpe apmēram 1 cm. Apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem. Griezuma vietās ievieto timiāna zariņus.

Dārzeņus sagriež gabalos, saber pannā un apcep. Pēc 7 minūtēm pievieno etiķi, vīnu un bazilika zariņus ar lapām. Cep vēl apmēram 7 minūtes. Pielej ūdeni un turpina cept 10–15 minūtes, līdz masa iegūst sīrupa konsistenci.

Apceptos dārzeņus saliek blenderī un sasmalcina līdz mērces konsistencei.

Zivi saliek sakarsētā pannā ar ādu uz leju un cep 3 minūtes. Tad apgriež otrādi un cep vēl 1 minūti.

Šķīvī ielej saldskābo mērci, ieliek zivi, apslaka ar olīveļļu. Var dekorēt ar svaigām diedzētām garšaugu lapiņām.

Labu apetīti!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager