Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas
Cūkgaļas krūtiņu marinēju pirms kūpināšānas ar vistām paredzēto marinādi Ļoti smeķīgi iznāk
24.janvāris 2012, 20:52 | links
 
Uz 25 kg gaļas ņem 1 kg sāls (ja mazāk gaļas, tad izrēķini, cik vajag sāli) un saspiestus ķiplokus(cik gribi). Tad kādā traukā liek gaļu kārtās ierīvētu ar sāli un ķiplokiem. Liek vēsumā (nosedz ar vāku) Pēc 2-3 dienām aplej ar uzvārītu, atdzesētu sālījumu-uz 25 kg gaļas vajag 10l sālījuma, to gatavo šādi-9l ūdens, 0,5kg sāls, 15 g koriandra, 30 g salpetra(ja ir), 60g cukura, lauru lapas, piparus, krustnagliņas pēc garšas.Tad liek virsū slogu, un tur 3-4 nedēļas vēsumā(ne siltākā par 12 grādiem), tad liek žāvētavā un dūmo.Ja šādi sagatavosi gaļu, tās garša būs fantastiska un pati gaļa sulīga un ļoti aromātiska.

Cūkgaļai - 1 kg sāls, 1 paciņa maltu melno piparu, diezgan daudz saspiestu ķiploku sajauc kopā un iesmērē sagrieztos cūkgaļas gabalos. Gaļu cieši liek traukā, uzliek slogu, vāku virsū. Sāla 14 dienas. Pēc tam liek žāvēt.
24.janvāris 2012, 20:48 | links
 
Tad gaļa ir jāšpricē
24.janvāris 2012, 20:45 | links
 
Paldies bus japamēģina!
Ar esenci,etiķi nav kadas receptes?
24.janvāris 2012, 20:21 | links
 
Žāvēju gaļu metāla mucā
Ātrā marināde - rupjā sāls, sausās garšvielas(pētersīļi, dilles, baziliks, koriandrs,timiāns), ķiploki.šo maisījumu ieberzē gaļā un ļauj ievilkties - vēlams apsālīt uz nakti un no rīta var žāvēt.Ja pa senču modei tad tas viss tiek atjaukt ar ūdeni un gaļa mirkst garšvielu ūdenī 3 dienas un tad 12 stundas susinās.Jebkurā gadījumā gaļu vajag ietīt marlē un sasiet ar diegiem(špagats neder, labāk tad izmantot sagrieztas auduma strēmeles).
Ja gabali ir ap 1,5 kg smagi tad žāvēt vajadzēs apmēram 4-6 stundas.
JA KŪPINA AR TRADICIONĀLO KŪPINĀTAVU KURAI IR DŪMU IERIS IR JĀLIETO lapkoku malka
.Pirmā krāsns sausas malkas, kad parādās ogles sāk likt slapju.Tad liek reizē i slapjo i sauso malku.Katrai krāsnij ir jādeg ap 40 min.Vēl labi der zāģu skaidas pie kurināšanas veido daudz dūmu.Beidzamajās 2 krāsnīs liek klāt kadiķi, kas ļoti labi uzlabo garšu.
24.janvāris 2012, 20:13 | links
 
Bums varbūt kada recepte ir prieks cūgaļas?
24.janvāris 2012, 19:53 | links
 
24.janvāris 2012, 19:20 | links
 
Sastāvdaļas
• Vistas 10-11
• Sāls 500g
• Cukurs 150g
• Esence 0,2l
• Ūdens 5l
• Pipari 25g
• Smaržīgie pipari 6-7gb
• Krustnagliņas 4-6gb
• Lauru lapas 6-8 gb
• Ķiploki 800g
Pagatavošana: 180 min.
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Ceturtdiena. Pērkam vistas.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
24.janvāris 2012, 19:18 | links
 
Bums!Tā karte ar aukstuma robežu pie Maskavas nedaudz atgādina Ādolfa karti 1942. gada ziemā....
24.janvāris 2012, 19:08 | links
 
Picker!Atsūti man , lūdzu, marinēšanas recepti!Pastā, ja var!
24.janvāris 2012, 19:03 | links
 
man galdā jau atkārtoti Buma Vistas :)
kopš kolēģim iedevu recepti, šis kūpina katru mēnesi pa 10gb :) un pieprasījums ariī ir!!!
hmhmh gardas....:)
24.janvāris 2012, 18:23 | links
 
Mundigciema brīnums gatavs Rīt kopā ar nažiem būs Bruņiniekos .Rīt no rīta vēl nomēģināšu :DD
24.janvāris 2012, 17:46 | links
 
Raksts labs :) Daudz aksiomu kurām nevar nepiekrist
24.janvāris 2012, 09:19 | links
 
Bumsi, lai Tev vieglāki meklējumi, rūpīgi pārlasi manu rakstu:
http://parcopi.lv/publ/maksligo_maneklu_dzivie_prototipi_i_dala_mana_superesma/1-1-0-34
Pēc manām aplēsēm, Tevi interesējošais ir dažādspārnu tipa spāres kāpurs. Tur būs detalizēti aprakstīta visu tipu spāru kāpuru uzvedība ūdenī...
24.janvāris 2012, 09:04 | links
 
Atkal autobusu esi savācis ?? :DD
24.janvāris 2012, 08:56 | links
 
Toni -cietu kātiņu un viss būs štokos .Varēsi izsplēt kā tam jābūt Asaris Tev pats parādīs :DD
23.janvāris 2012, 23:59 | links
 
Bums,domāju šonedēļ SWE beidzot notestēt tavas bļitkas,esot asaru kļovs sācies...:D.
23.janvāris 2012, 23:28 | links
 
"bums"
Paldies ceru ka driz sanaks paldies !! :D :D: D
23.janvāris 2012, 23:25 | links
 
Uzspied jebkurai no manis liktajām bildēm Tu automātiski nokļūsi Bildes.lv URL adrese būs otrā no apakšas ,,Links priekš forumiem''Nokopē šo adresi un iekopē logā kurā Tu raksti savas domas ...un fiss :DD
23.janvāris 2012, 23:06 | links
 
Es savas liekamās bildes ievietoju kādā no bilžu hostiem piem Bildītes lv Tad nokopēju URL un lieku jebkurā sadaļā To pašu var darīt Ar CL bilžu galeriju Vispirms pārbaudu ar pogu ,,Rādīt pirmskatu ''Visu sapratīsi ja atvērsi pogu ŠEIT kura ir izdalīra ar tumšākiem burtiem virs pogas ,,Pievienot atbildi'' Nu tā it kā :DD
23.janvāris 2012, 23:02 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager