Šodien sagribējās sālītu speķīti -nāk aukstumi labākā zacene
Vispirms tirgū nopirksim svaigi kautas cūkās krūtiņu Es parasti ņemu lai speķis būtu vismaz 8 cm . Der cauraudzīte . Griežam gaļu gabalos 10x10 cm. Pēc tam katru no gabaliem apviļājam rupjajā sālī . Sāli nežēlojam. Jāatceras ,ka arī ādas puse ir jāapviļā.
Kad tas ir izdarītsи, liekam cieši gabalus burkā . Es izmantoju 4,5 litru burku ar lielo vāku.Burku noliekam uz palodzes Es vēl klāt pielieku ķiploka galviņu. Speķis būs gatavs pēc 2 dienām.

Vispirms tirgū nopirksim svaigi kautas cūkās krūtiņu Es parasti ņemu lai speķis būtu vismaz 8 cm . Der cauraudzīte . Griežam gaļu gabalos 10x10 cm. Pēc tam katru no gabaliem apviļājam rupjajā sālī . Sāli nežēlojam. Jāatceras ,ka arī ādas puse ir jāapviļā.
Kad tas ir izdarītsи, liekam cieši gabalus burkā . Es izmantoju 4,5 litru burku ar lielo vāku.Burku noliekam uz palodzes Es vēl klāt pielieku ķiploka galviņu. Speķis būs gatavs pēc 2 dienām.
14.septembris 2012, 19:36 | links