Nu tad ikauni pasaki ko es tur /pie Toni /darīšu ar visu ģimeni ? es copēšu un pārējie virtuvē sūks kvasu-marazms Vajadzīgs tāds servisa kopums lai visiem būtu interesani /sniega moči ragavas pirts u.t.t.Un ne tikai mūli piemaukt :))
Ja to nevar nokārtot tad jālasa pohujistu kompānija Ticat man ka te ļoti daudzi un cenu šoreiz skatīsies caur pirkstiem Ja nemaldos tad dienā ir 20 ls Visu varat apskatīties mājas lapā http://www.storuman-fishing.ru/
Starp citu cilvēki arī brauc uz Šveici slēpot -jo tur ir serviss Nevis uz perepļocku zem egles sildīties
Tad jau labāk braucu pie Tonis.Ja pierēķina Raivo izcenojumiem ceļu(prāmis+degviela,vai avio biļete) tad pie Tonis iespējams ka pat lētāk sanāk.Par cepumu pat nerunāšu! :D
cepenē vari likt kaut 270 grādus, burkā ar ūdeni vairāk par 100 grādi nedabūsi. A tikko parādās spiediens (autoklāvā), tā arī vārīšanās temperatūra ir augstāka.
laikam ja upašam pieleca - autoklāvā pašā spiediens ir leilāks kā burkā, kad tā sāk ''vārīties'' un tā nesprāgst... bet cepeškrāsnī aizvērtā burka uzsprāgs.... hmm.... jākarsē būs vaļējas burkas.. :)
Klausieties - varbūt stulbs jautājums.... Kāpēc to konservu karsēšanu nevar veikt cepeškrāsnī? Tagad jaunās modernās elektriskās cepeškrāsnis ar ventilatoru - uzstellē termometru uz 130*C un cepini cik vajag! Cik saprotu tad tajā konservēšanas procesā būtiska ir temperatūra un nevis spiediens!
P.S. Personīgi esmu cepis gaļu 85*C... jācep gan kādas 6 - 8 h , bet gaļa sanāk ideāla - sulīga un mīksta! Šito dzirdēju no kāda superrestorāna šefpavāra, kā labāko cepeša cepšanas tehnoloģiju!
Jankar, par pārbaudēm šoreiz ieteiktu vērsties pie santehniķiem- viņiem ir hidrauliskās preses ar kurām pirms apkures sezonas presē sistēmas- līdz 12 atm uzpumpēs par aliņu :):) Ja izturēs :):):)
Ja ražošanu plāno uzsākt- vari nopirkt, bet cena sākot no 120Ls- tikai sev dārgi! ;)
Vispār ar gaisu/gāzi vari pumpēt ar zemu spiedienu nu līdz 1atm lai saprastu vai nav noplūdes.