Zandartu cope

Ja kaut ko gribējās iekomentēt, tad varēji normāli ierakstīt; tāda numura āķi, tik resns fluro, un pludiņi atkarībā no ķeršanas vietas, upē tik, līdz tik grami, ezerā tik..
7.jūlijs 2017, 20:06 | links
 
Ķeršu Usmas ezerā.
Bet Tu, andreiko, labāk atslābsti.. Par to ķeršanas vietu varēja arī normāli pajautāt. Labi, upe vai ezers, noteikti, ka ir starpība, bet pamatlietas, upē- tādas, ezerā- tādas.
Pēc Taviem komentāriem liecies viens īpaši, ar dzīvi neapmierināts cilvēks.
7.jūlijs 2017, 20:02 | links
 
Tu varbūt iesākumā pasaki, kur ķersi. Jo Gauja un Daugava, piemēram, no Ķīša atšķiras kā diena no nakts.
P.S. Kaut kāds ārprāts ar tik stulbi formulētiem jautājumiem. It kā pacients būtu attenterējis pie ārsta un bļauj: "Dakter, man sāp! Dod fiksi zāles!"
Tikai nesaka, kas un kur sāp...
7.jūlijs 2017, 17:21 | links
 
Ir doma braukt ķert zandartu uz dzīvo maili, ar pludiņmakšķeri.
Cik smagus pludiņus izvēlēties?
Kāda numura āķus?
Cik resnu fluro pavadu?
7.jūlijs 2017, 16:59 | links
 
Kā man patīk tā, no krievu valodas pārņemtā, tendence lietot vienskaitli, runājot par daudzām zivīm... asari savilkt :D :D :D
21.jūnijs 2017, 08:26 | links
 
Sveicināti. Runa ies par Liepāja un taj tuvuma esošajām copes vietam. Uzplīšos ar tadu varbūt glupu jautājumu, piriekš Jums, ka varbut ekspertiem šajā grupā. Ko gan zandarts tagad ēd, kas ir ejoš un ar kadu paņemienu? Neesmu šos skaistuļus ķeris, kopš karostas kanāla tilts bija sagrauts. Taj laikā, gadus 10 atpakaļ, karostas kanālā, ķerās uz visu ko vilka, tik spēle bija japiemeklē. Pēdējos 5 gadus tendēts esmu uz asari, ta ka poņa par to, kas ir edamas gumijas un glaunās arzemju inovativas siešanas sistemas, no kuram asaris neatsakas, esmu kursa. To ka asari savilkt zinu, bet mēģinot strādāt ta pat, tik ar lielakam gumijam, zandarts nelika par sevi manit, tik asaris un lidaka, gan centra, gan Karostas kanalā. Ko ieteiksiet, vai kadu vietni, kur jau tas aprakstīts, vai tepat?
20.jūnijs 2017, 19:58 | links
 
Cik ēdāju tik arī viedokļu. Man ir izveidojies viedoklis, ka zandarta un asaru filejas nav ko bojāt ar miltiem, jācep rīvmaizē pie kuras piejauc pavisam nedaudz sali un piparus. Cep labā eļļa vai sviestā. Svarīgi nepārcept. Ja gribās klāt kādu asumu, tad to panāk ar mērci. Mērces pamatā tās pašās zivs buljons no filēšanas pārpalikumiem un/vai saldais krējums, kuriem pievieno vēlamos zaļumus un garšvielas.
14.jūnijs 2017, 20:24 | links
 
gjimenes dakteris dara brinumus,vismaz 10 dienas:)
14.jūnijs 2017, 18:24 | links
 
Ja Laiks traucē darbam, tad jāmaina Laiks. Nopietni! Bet ir informācija, ka nākamnedēļ žanis ēdīs. Un pietam liels žanis. Jāatlaiž Darba laiks.
o.

otinjsh, 14.jūnijs 2017, 16:15

Ir vēl tāda lieta kā ģimenes dakteris. :)
14.jūnijs 2017, 18:21 | links
 
kaut kā švaki ar copi pagaidām... es parasti gatavoju bļodā sauju uzberu virsū un labi samaisu gabaliņus tad miltos apviļāju un cepu uz lēnas uguns lai labi izsilst gaiiši brūns no visām pusēm... un tad vēl ielieku pīlē tos apceptos gabaliņus un sadā krējumā pasautēju
14.jūnijs 2017, 16:46 | links
 
Ja Laiks traucē darbam, tad jāmaina Laiks. Nopietni! Bet ir informācija, ka nākamnedēļ žanis ēdīs. Un pietam liels žanis. Jāatlaiž Darba laiks.
o.

otinjsh, 14.jūnijs 2017, 16:15


No kurienes tāds info? Pagaidām posmā Priedaine - jūra kaut kāds klusums. Vienīgi strīpaiņi pa seklumiem kožās. Kad ienāks kaulainais un sāks ņemt iemetīšu te ziņi - līdz tam uz to posmu nav jēga braukt.
14.jūnijs 2017, 16:26 | links
 
Ja Laiks traucē darbam, tad jāmaina Laiks. Nopietni! Bet ir informācija, ka nākamnedēļ žanis ēdīs. Un pietam liels žanis. Jāatlaiž Darba laiks.
o.
14.jūnijs 2017, 16:15 | links
 
eu, bļāviens, jūs beidz te tracināt tautu, man nav pie rokas salvete, ar ko siekalas uzslaucīt+nekādīgi netieku pie sava zandarta(darbs un laiks...)
14.jūnijs 2017, 15:58 | links
 
Gardi,bet zandarts pazaudē savu dabīgo garšu. Garšos pēc dillēm kā vēzis.
No 1.5 kg ne tur ko filēt. Iesaku notīrīt zvīņu,izķidāt un uz pannas. Jo cepot no asakas papildus izdalās buljons. Vienīgā garšviela- sāls. Var apviļāt miltos vai mannā. Tik ne olā. Tad sanāk sautēts,ne cepts. Filēt sāku no 3kg uz augšu. Pēc vieglas apcepšanas sutinu "pīlē" . Vai nu savā sulā,vai saldā krejumā. Var pievienot viegli apceptas sīpolu ripiņas,(starp kārtām)bet nedaudz,lai nezustu zandarta īstais smeķis.
Vēl variants- Galerts.Ļoti gards. Un ja vēl piestiķē zuti!!!
Za ribalku!

BrunoL, 14.jūnijs 2017, 14:50


Par zuti nezinu, bet galerts sanāk zvērīgi labs. Ja vēl ar zaļumiem tikko kā no dobes :)))), mlin - jātaisās uz copi.
14.jūnijs 2017, 15:42 | links
 
Gardi,bet zandarts pazaudē savu dabīgo garšu. Garšos pēc dillēm kā vēzis.
No 1.5 kg ne tur ko filēt. Iesaku notīrīt zvīņu,izķidāt un uz pannas. Jo cepot no asakas papildus izdalās buljons. Vienīgā garšviela- sāls. Var apviļāt miltos vai mannā. Tik ne olā. Tad sanāk sautēts,ne cepts. Filēt sāku no 3kg uz augšu. Pēc vieglas apcepšanas sutinu "pīlē" . Vai nu savā sulā,vai saldā krejumā. Var pievienot viegli apceptas sīpolu ripiņas,(starp kārtām)bet nedaudz,lai nezustu zandarta īstais smeķis.
Vēl variants- Galerts.Ļoti gards. Un ja vēl piestiķē zuti!!!
Za ribalku!
14.jūnijs 2017, 14:50 | links
 
Protams, ka zivs tāpat garšīga, bet šādi vēl ir garda mērcīte, ko uzliet jaunajiem vārītiem karpelīšiem virsū :)
14.jūnijs 2017, 14:49 | links
 
Es gan dodu priekšroku uz pannas viegli apceptam. Notīra, noslauka, uzkaisa nedaudz sālī, var nedaudz aprīvēt ar saspiestu ķiploku un viss.
Tā zivs tāpat ir garšīga lai vēl tur nez kādos krējumos mērcētu - bet ar izklausās labi.
14.jūnijs 2017, 14:37 | links
 
Vai apcep no abām pusēm, uz katras apceptas puses uzkaisa sāli.Kad gatavs, vai tuvu gatavam tad aplej ar mērci ko gatavo šādi.
Paņem skābo krejumu, un sajauc ar saldo krejumu aptuveni pusi uz pusi.Kad sajaukts pievieno klat 2-3daiviņas ķiploku, ko saspiež.Mazliet pieliek vēl sāli, un bagātigi saber ar sasmalcinatām dillēm. To visu bļodiņā samaisa. Tad pārlej apcepto zandartu ar šo merci un liek vāku virsū,nogriežot uguni mazāku. Pasutina 5-7 min. un ir gatavs. Viegli pagatavot un bezgala gardi.
14.jūnijs 2017, 13:59 | links
 
Paldies!

Ronijs, 14.jūnijs 2017, 10:59

Lai nebūtu marināde jātaisa, nopērc marinētos gurķus un nolej - marināde gatava. ;)
14.jūnijs 2017, 12:53 | links
 
Paldies!
14.jūnijs 2017, 10:59 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager