Bļitkošana

Zemledus makšķerēšana - bļitkošana...
Man tāds jautājums vai bļitkojot lieto pavadiņu jo ķerot asarīšus to neizmantoju un tas beidzas ar zaudi ka piesakās zaļsvārcīte un kādu auklu labāk lietot,paldies jau iepriekš
21.decembris 2010, 17:50 | links
 
daddy_j - kā kuru reizi. Uz pasīvu asari reizēm iekārtais troiņiks ir labāks. Bet citreiz asaris prasa agresīvu spēli, ko var panākt ar bļitku, kurā āķi ielodēti. Nu un ja sācies asaru žors, tad labāk likt ar ielodētiem, vismaz mazāks čakars dabūt āķi laukā no asara mutes, jo ja strīpainajam rijamais, mazais trīsžuburīts mēz būt dziļi, dziļi... un tad ir pakaļā... :D
21.decembris 2010, 14:36 | links
 
svētdien paspēlējos ar starpvariantu bļitka ar ēsmu, t.i bļitkiņu, kurai āķis ķēdītē un uz āķa 1-2 motiļi. interesanti - parauj, pagaida kamēr bļitka nomierinās, āķis nogrimst 1x...2x un - cops! :))

a vertikālās bezēsmas bļitkas kādas labākas asarim - ar kustīgu vai pielodētu āķi?
21.decembris 2010, 14:15 | links
 
Bumsis iepriekš bija ielicis šādu bildi par mušinu pirms bļitkas. No savas pieredzes varu droši teikt - šī sistēma strādā, man daudzi asari ir paņēmiši tieši uz augšējo mušiņu.
21.decembris 2010, 13:56 | links
 
šķērsenēm jā,bet vertikālajām kā Lbruno saka.
21.decembris 2010, 13:29 | links
 
Lbruno
man gan liekas, ka uz āķiem visādi bibuļi copi ietekmē pozitīvi (kā nekā papildus vibrācijas).kaut vai tas pats troiņiks uz šķērsenēm - ja uz tā troiņika nav sveķa piliens, tad cops ir ievērojami sūdīgāks.
21.decembris 2010, 13:25 | links
 
Cingij
Mušas virs bļitkas kar Pērnavas līcī.Pareizāk sakot,tā nav bļitka,tas ir kombains.Pilnīgi cits stāsts.
Viss lieks,kas bļitkai piekārts,traucē spēli.Lieku vienīgi pieguļosu,sarkanu kembriku uz āķiem.Lai gan pašam liekas,ka mānu sevi.Bet tā darīja mans tēvs,vecaistēvs un vecvecaistēvs.
21.decembris 2010, 13:21 | links
 
cingijs
par to urbi - protams, bet sākumā gan domāju, ka pietiks, ja pieiesi klāt pie veču bariņa, kuri velk ārā pa kādam ašukam un palūgsi lai aizlienē uz pāris caurumiem! tad tā arī būtu tā vieta, kur vispār kaut ko sākt mēģināt domāt par bļitkošanu. Ja ūdenstilpni nepārzini, tad pašam, bez nekādas pieredzes kaut ko atrast būs ļoti grūti.
a par to mušu labāk sāc domāt tad, kad pāris reizes vispār būsi uz ledus uzkāpis un kaut ko jau izvilcis, eksperimentēt vajag, bet visu ar laiku un mēru :)))
21.decembris 2010, 13:10 | links
 
kā tur ir tām mušām? tās vnk sien virs bļitkas?
21.decembris 2010, 12:54 | links
 
Noprotu, ja grib bļitkot vajag pašam savu urbi.
21.decembris 2010, 12:53 | links
 
Pie tāda slēdzina arī pats nonācu, jāizvēlas- vai nu bļitka vai mormiška! Ja sāc lēkāt no viena uz otru beigās čikss vien sanāk! Nu bet iesākumā kkā tomēr grūti, ja zini, ka uz mormišku kko dabū, bet uz bļitku ntajos caurumos tukšums.
21.decembris 2010, 12:13 | links
 
Kategoriski piekrītu!!!!!!!!!! Es bērnībā bļitkoju, tad iesāku mormiškot. Nu jau dažus gadus atkal galvenokārt bļlitkoju. Pirmais un svarīgākais bauslis - ticība!!!!! Ja tā ir... tad viss notiek. Ja zivs neņem, nevajag sākt meklēt iemeslus. Tos nevar atrast nekad. Vienmēr ir jāskatās iemesli kādēļ ņem, nevis neņem. Vienkārši urb un rausti. Urb un rausti. Urb un rausti... un tad... hops... pirmais piesitiens. Un tad sāc domāt, ko tu darīji, kā kustināji, kad pienāci pie āliņģa... u.t.t. Sāc izspēlēt variantus, piemeklēt spēli un tad tikai mānekļus.

Šoziem trīs reizes esmu bijis bļitkot - visas trīs bija līdzi gan bļitkas, gan mormiškas. Divās otrajās reizēs paņēmu rokās mormiškas makšķeri āliņģī, kurā likās, ka asaris ir, bet negrib. Un tikai vienā no šīm reizēm, uz mormišku noķēru 3 asarīšu. Viss pārējais- bļlitka, bļitka, bļitka!!!!!

Pirmajā reizē pāri 110 ālliņģiem, otrajā pie 100, trešajā atradu aktīvo asari ceturtajā ālliņģu desmitā, bet pieklājības pēc uztaisīju vēl 10:DDD

Urb un tev tiks dots:D
21.decembris 2010, 11:58 | links
 
Zoniņi.
Ar bļitku nav tik vienkārši kā domājat.Dzelzim jābūt pareizam,un pats galvenais-tev jātic tam.
Tad atliek tik strādāt.
Par kātu.Tam jābūt cietam un stingram.Aukla,ne tievāka par 0.2(Peipī)
Arī es strādāju ar kadiķa ķeksi.Ķeksim jēga tik tad,ja prot ar to darboties.Spoli neizmantoju,jo tas ir lieks svars un zūd jūtība.Rokā jāizjūt katrs zivs pieskāriens ne tikai māneklim,bet arī auklai.Neizmantojot spoli,perfekti kontrolē grunts izmaiņas.Vēl viens svarīgs sīkums,jāizbļitko visi ūdens slāņi.Sākot ar grunti līdz pašam ledum.
Ja nu reiz esi gatavs.Tev ir pareizs dzelzis,un tu tam tici,uz priekšu.Ja sāksi jaukties,te bļitka,varbūt neņem,tad ķikurs.Rezultātā pazaudēts laiks un lomā kāds asarēns,rauda un ķīši.
Za ribalku!
21.decembris 2010, 10:54 | links
 
Es joprojām pepsī esmu redzējis vietējos igauņus ar kadiķa kātiņa iesistām divām naglām kur uztīt auklu un 0.4 mm auklu un laiž ka nemetas.Un vispār jo smagāka bļitka jo auklai jābūt resnākai lai bļitka nekrīt kā cirvis lejā akāta garums kāpašam ērtāk,lai nav metru no aliņģa jāsēž,ja garš kāts.
21.decembris 2010, 08:54 | links
 
Mārci uz bļitkam liek cietākus kātus nekā uz mormišku...
21.decembris 2010, 07:17 | links
 
Ar 40 cm garu ziemas maksķerīti var izspēlēt gan ar agresīvām (aktīvām) gan planējošām bļitkām , gan šķērsbļitku. Viss ir atkarīgs cik augstu gribi savu roku celt !
21.decembris 2010, 07:06 | links
 
Mērķa zivs- asaris.
Bet laikam jau sāku ar nepareizu jautājumu, vajadzēja sākt ar amplitūdu! :) Šogad nopietnāk gribās pievērsties bļitkai. Cik reizes nav mēģināts- ar murmišku ķera ir, iemērc bļitku- tukšs, taj pat caurumā atkal ar murmuli- ķera ir! Viens kolēģis teica, ka bļitkošana vispār elementāra- tikai uzrauj -uzpauzē utt! :D
20.decembris 2010, 23:53 | links
 
Cik gara un cik jūtīga makšķerīte ir vispiemērotākā šķērsbļitkošanai, lai veiksmīgi varētu izspēlēt šķērsbļitku? :D
20.decembris 2010, 22:01 | links
 
:))
20.decembris 2010, 21:23 | links
 
HRRRRRRR....
:DDDD
20.decembris 2010, 21:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager