Karpu copes vietas

Šī tēma ir pārcelta. Iet uz jauno vietu »
Lieliska karpu ķeršanas vieta tuvu Valmierai http://www.bleikss.com/rancho/
13.jūnijs 2009, 16:50 | links
 
Sveiki gribeju uzprasit vai kads zin kur latgale var pakert nopietnas karpas?
13.jūnijs 2009, 13:22 | links
 
NG televīzijā makšķerēja Jaunjērcēnos,baigi forši,bet cena 3ls.kg. Domāju ka pa traku.1,5 vai vismaz 2ls vēl normāli. Gan jau būs jānolaiž tā cena,nau jau cilvēkiem tā nauda.Pat 'burtniekos jau laivām cena krītas. Tākā man citi ienākumi nav kā tikai pensija,zem 100,jāpaliek gribot.Par validolu jau 70 gados runāja,kāpēc gan ne.Ne asakas!
13.jūnijs 2009, 10:01 | links
 
Runājot par maksu komercdīķos,man liekas pieņemams tāds variants,kā,piemēram Nagļos.Ieeja 3 lati plus 1.5 lati par izvilkto kilogramu.Ja neko neizvelc,tos 3 latus,protams ,atpakaļ neatdod.
13.jūnijs 2009, 08:29 | links
 
Kāds varbūt grib pamēģināt:Es jau gadus 30..atpakaļ,ķīmiķojot ar dažādām smaržām nejauši uzgāju vienus pilienus.Tas ir sirds pilieni KORVOLOLS,taisot mīklu raudu makšķerēšanai iedomājos,ka jāpiepilina:baigā smarža.Copējām ar čomu raudas,man ņem vismaz trīs reizes labāk..Šis saka kas tā pa mīklu tev?Iedodu gabalu viņam un copes skaits izlīdzinās.Tā iesākām tos pielietot arī uz karpām.Beidzot vienu reizi ieliku bundžiņā kokvilnas lupatiņu un uzpilināju~2-4pilienus,tad ekspermentam iebēru pa virsu boilas(20..),vāciņu aizskrūvēju.Ņēma labāk,kā neapstrādātas.Tagad jau pielietoju to gandrīz patstāvīgi makšķerējot,vienīgais ka uzlika uz receptēm to.Bet aptieķere jau zin, ka karpām ar slikti ap sirdi.
13.jūnijs 2009, 07:57 | links
 
to Orests. Nepiekritīšu, ka bagāto privilēģija. Latvija ir pilna ar skaistiem ezeriem, kuros nekas nav jāmaksā. Tā teikt zivs meklē, kur dziļāks-cilvēks, kur zivs!!!
Kas attiecas uz maksas vietām,tad piemēram Vallē un Alberta dīķos ir ļoti pozitīva attieksme.(pēc paziņu un draugu atsauksmēm, jo pats nemakšķerēju komercdīķos.)
12.jūnijs 2009, 14:42 | links
 
Maksāt ar priekšmaksu-izklausās baigi-ja nenoķer,tad meklē saimnieku un andelējies pa jaunam.Parasti jau ir maksa līdz zināmiem kg.,ja vairāk saķer,tad maksā klāt pa katru kg.Ir vietas,kur Tev nemaz neļauj laist atpakaļ-maksā tikai.Ir tādi kuros tikai sākumā var kaut cik saķert,pēc tam reta cope.Jo pa vasaru nelaiž neko klāt.Ja jābrauc uz tādiem,ta labāk publiskā bez maksas.
12.jūnijs 2009, 13:29 | links
 
Man paziņa un vēl viens copmanis vakar vakarā adbrauca nu 'Vipēdi. pa diviem aveda vienu spoguleni zem kilo un pāris plicīsūs. Ceļš uz vienu galu 200km,plus 8ls par abiem.Tā neko,forši! Lieta jau tā ka ne vienmēr viņas ņem. Es agrāk te netālu no 'valmieras braucu regulāri uz vienu ezeru.Pa ceļam apstājos palūrēt vienā komercdīķī.Ja redzu ka šodien būs cope,palieku,ja nebūs braucu tālāk. Reiz 3 dienās vecim izvilku 4 karpas no 4 līdz 6 un klīda runas ka mani vairs nelaidīšot klāt. Tākā ezers izsmaka vairs uz to pusi nebraucu.Pa tālu lai brauktu tikai apskatīties,būs cope vai ne. Pareizāk jau būtu maksāt par izvilktajiem kg.,ar iemaksu pirms copes,kuru nekļova gadijumā atdotu atpakaļ.Tagad es iztērēju degvielā 5ls.,vēl samaksāju tikpat par copi,kuru tā arī neredzu.Bet tagad jau cope ir bagāto privelēģija.Ne asakas!
12.jūnijs 2009, 12:50 | links
 
Jā,aizbraukt,tas man, takā divus pirkstus apmīst.Dzīvoju Naudītē,patsmit km.,varu kaut katru vakaru braukt,ja tik būtu rezultāts.
12.jūnijs 2009, 12:11 | links
 
Piekrītu,vieta ap Vipēdi ir smuka,ezers itkā labs !Pa telšu vietu,nezinu,nakti pārlaižu pie laipas,vienreiz uzcēlu telti - samaksu pa to neviens neprasīja.Ugunskuram malku turpat sakaltušos kokus salasīju - maksu neprasīja.Ja noķertu karpas līdz 5kg.,protams paturētu kādu,pa lielākām tik sapņot varu.
Pa to laivu,varbūt kļūdos,jo lietoju pagājušajā gadā !Ja kas ATVAINOJOS !!!
Kamēr rakstījos uzsitā asini,piezvanīšu un braukšu velreiz uz 2 sutkām,varbūt sanāk ko noķert !
12.jūnijs 2009, 12:05 | links
 
Lauva233...Atvaino,negribēju tevi aizvainot! Vienkārši Latvijā ir izveidojusies tāda sistēma ka visi liela daļa kam pieder kāds ūdens uzreiz domā ka baigi pelnīs.Man pieredze tādos maksas dīķos ir diezgan nepatīkama. Daudzi no viņiem ir patuksī. Veči brauc un neko prātīgu nevelk. Es izvelku pāris nopietnas karpas un saimnieks jau sāk rūkt.kamer neķeras,vis zolīdi,kolīdz velc tā šausmas, man te visas zivis izvilks.Mans labs čoms regulāri tādā dīķī velk,bet saimnieks skatās no mājas ar binokli katik atkal nepieķetas.Skatās kā uz tautas ienaidnieku. Citiem neķeras,tie ir 'foršie copmaņi. Tāpēc jau man ir alerģija pret komercdīķiem.Nekā personīga. Ne asakas! Es nekur neslēpos,Zive lv. ir mans telefons un mana E adrese,tikai jāpameklē zemnika''javists''
12.jūnijs 2009, 11:19 | links
 
Sveiki vīri! Vai kāds ir bijis Vitkopos? Kas tur notiek? Pats nekad nēesmu bijis bet šodien gribu aizskriet un pamēģināt!
12.jūnijs 2009, 11:10 | links
 
Ai kā vajadzēja dēļus paņemt līdzi!
12.jūnijs 2009, 10:24 | links
 
Man liekas ka pa laivu bij jāmaksā tikai vienreiz 2ls.Mana pirmā karpa,uz mata sitēmas bij tur,varbūt arī tāpēc man tā vieta iepatikās.Un vieta arī forša meža ielokā.Pārs reizes gan ir gadijies palikt bez zivīm,bet pārsvarā sanāk kko izķeksēt.
12.jūnijs 2009, 10:23 | links
 
njaaa vipeedi ari biju man jau vislabaak patika taa samaksa par telsu vietu -neatceros cik bet telts bij jacelj uz priezhu sakneem un laipa bij 20 cm platumaa un skiiba :D
12.jūnijs 2009, 10:21 | links
 
lauva233.Zivju fondam 25% no katras pārdotās licences, cik paliek pāri?
Esu Vipēdī bijis 3 reizes,nekādu čeku pa licenzi nesu redzējis !Copēju uz boilām,pat copi nesu redzējis !Teiksi nemāku,jā uz matiņa sistēmu tikai mācos copēt,bet neredzot copi,pat negribas tur braukt.Kaut gan esu redzējis,ka veči uz slieku kādu karpu izvelk.
Tiem 4ls. pa copi ,vēl pieskaiti 2ls.pa laivu,lai pārvestu inventāru uz otru krastu un 2ls.lai atpakaļ,jo aizstiep pa krastu nav tik vienkārši.Tie lati pa laivu gan ir daudz.
12.jūnijs 2009, 09:22 | links
 
Tad vēl pa zivīm Vipēdes EZERĀ! Pats arī karpas copēju,bet pēdējos 3 gadus vienkārši pa nopietnam nesanāk, tāpēc labāk vispār nevajag.
Mana lielākā karpa šajā ezerā ir 13,790kg -2004. gadā pat piedalījos ''Dienas'' un ''Copes Lietu'' konkursā. Šogad noķerta 11,630kg karpa, 2,400kg breksis, 4,500kg zandarts, 1,400kg zutis, 5,850kg līdaka, 0,790kg asaris, 1,450 līnis, 1,280kg sarkanā karūsa. Ir bišķiņ atšķirība starp dīķi un ezeru!!!
12.jūnijs 2009, 00:24 | links
 
Labi, ja jau panesās ne pa copi, tad mēģināšu Orestam oponēt! Pirmkārt nevis dīķis, bet ezers un tā jau ir liela atšķirība! Otrkārt-apsaimniekoju, tas nozīmē ka katru gadu maksāju Valsts mežiem nomas maksu, pagastam dabas nodokli, Zivju fondam 25% no katras pārdotās licences, cik paliek pāri? Ja sezona ir maksimums 5-6 mēneši, jo ziemā makšķerēšana ir pa brīvu.
Un vispār vienreiz atbrauc un tad varbūt varēsim salīdzināt! Cope būs pa brīvu!!! Ja atbrauksi un pieteiksies kas Tu esi! Nevis tikai visu zem nika kritizēt!
12.jūnijs 2009, 00:10 | links
 
Par ko tad runāt?Galvenais jau vai viņas ir tajā ūdenī pie kura sēdi.Pārējais jau tikai tehnikas un taktikas jautājums+laiks.
11.jūnijs 2009, 12:55 | links
 
Parunāsim labāk par copi.Baigais klusums forumā par karpu copi.Tā izskatās ka te tikai pāris karpisti vien ir un tiepaši ja copē,tad tikai komercdīķos.Vakar aizbraucu,laiks nepatīkams,šodien nebraucu,laiks forš.Neko darīt,tāds liktenis.Ne asakas!
11.jūnijs 2009, 12:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Tēma ir pārcelta. Atbildēt var jaunajā vietā!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager