Vai tiešām vēl atrodas makšķernieki, pie kam ļoti zinoši, kas pielieto "samadurus".???
2.jūlijs 2019, 18:30 | links
Huseens [02.07.19]: Tie kas lieto gatavā owner pavadas - kādas jums ejošākās? Es visbiežāk laikam lietoju 0.16 ar 9 izmēra āķi.Vienu paku nopirku testam. Kaut kā nepamet sajūta, ka norādītās auklas diametrs neatbilst realitātei un ir par kādi 0.02- 0.03 mm resnākas nekā citas. Otrs kas besī. Ja runa ir par tiem gaišas krāsas garenajiem papīra iepakojumiem, kurus var nopirkt salmo, tad nespēju iedomāties, kādā veidā lai izvelk to pavadu nesačakarējot iepakojumu tā, lai viss pēc tam stingri kopā turētos.
jankelis [02.07.19]: Izlasīju ap 70 lpp, bet tā arī nerodu skaidrību par āķu izmēriem brekšiem/fīderim. Kādus Jūs izmantojat?Parasti lieku Nr. 6. Fīderim offset. Pludiņam parastos. Vislabākie ir owner, bet izmantoju arī "Cobra".
jankelis [02.07.19]: Izlasīju ap 70 lpp, bet tā arī nerodu skaidrību par āķu izmēriem brekšiem/fīderim. Kādus Jūs izmantojat?Var jau arī youtube paskatīties. Principā fīderim eksperimentē ar āķiem un pavadu garumiem. Jā neķeras, āķus mazākus un pavadu garāku. Parasti āķis 10, 12. Izmēra. Varētu būt arī cits no apstākļiem. Jā neredz copi un zivs galā vai noēsts, tad pavadu īsāku. Jā neķeras, pavadu garāku. Šī informācija 70 lappusēs noteikti ir. Ir NG raidījumi tepat un internetā, kur viss parādīts un izstāstīts. Krieviem arī ir fīderisti, kam ir video un raidījumi
jankelis [02.07.19]: Izlasīju ap 70 lpp, bet tā arī nerodu skaidrību par āķu izmēriem brekšiem/fīderim. Kādus Jūs izmantojat?Es pamatā izmantoju #12 āķi uz 0.14 diametra 70 cm pavadas. Ja cope cimperlīga, tad #14 āķi uz 0,12 diametra auklas. Kad ir ņēmiens, tad tas vairs nav tik būtisku, bet lielāku par #10 āķi un 0,16 pavadu fīderim toč nevajag!
cope71 [02.07.19]: Vakar pabiju Daugavas lejtecē. Ar breksi diezgan švaki. Pa vakaru līdz tumsai vēl kaut kas kustējās. Kā iestājas tumsa, tā klusums. Līdz pus 3 naktī pacīnijos un metu mieru.Nestaasti te pasakas...tu vakaar ar pudeli un telefonu rokaa nonstopaa te bakstijies
Rezultāts 1.36 kg un 1.07 kg uz mājām. 4 gab ap 600-700 gr un kaudze ar pličiem peld. Cipeju ar fīderi, intensivi barojot.
Trīs gadus tik švaki tai vietā nav gājis ar breksi, kā šosezon. Nez kas atgadījies. Bet, gan jau vēl pienāks
cope71 [01.07.19]: Sandris555 [5m]: cope71 [21:01]: cope71 [Vakar]: Daugavas lejtecē ar breksi šodien dikti švaki. No 13.00 līdz tumsai trijatā 4 kūpināmi, virs kilo un kaudzīte ar pličiem.Laikam ar smarzu nosaavi greizi....pameegini savaa blenderii kimenes samalt savadaak smarzas navAr tupumu tu te izceelies...man nav meerkis svesas mantas tirgot bet gan kas pieder man...
Sandris555, 1.jūlijs 2019, 20:22
Ja tu esi idiots, tad nevajag to visiem skaļi deklamēt! No tādas slavas un jefiņa tēla tev būs grūti tikt vaļā!Tu sevi jau sen pa jefinu un idiotu pataisiji ...ja jau tu te teelo tik gudru tad ko veel seedi teEj labāk pamēģini to pūsli kādam iesmērēt, kamer kaimiņš nav pārradies! :)))
Un nemet kreņķi. Gan tev ar viss nokārtosies.
Un ja tev kādas problēmas, droši PM. Kā varēšu, palīdzēšu. Nedrazo šeit sadaļu ar savu tupumu!
Ne asakas!
Sandris555 [01.07.19]: cope71 [21:01]: cope71 [Vakar]: Daugavas lejtecē ar breksi šodien dikti švaki. No 13.00 līdz tumsai trijatā 4 kūpināmi, virs kilo un kaudzīte ar pličiem.Laikam ar smarzu nosaavi greizi....pameegini savaa blenderii kimenes samalt savadaak smarzas navEj labāk pamēģini to pūsli kādam iesmērēt, kamer kaimiņš nav pārradies! :)))
Sandris555, 1.jūlijs 2019, 20:22
Ja tu esi idiots, tad nevajag to visiem skaļi deklamēt! No tādas slavas un jefiņa tēla tev būs grūti tikt vaļā!Tu sevi jau sen pa jefinu un idiotu pataisiji ...ja jau tu te teelo tik gudru tad ko veel seedi te
cope71 [30.06.19]: Breksim patīk un piesaista viss, kas smaržo! Ķinenēm ar ir specifiska smarža. Promējis nēsmu, bet domāju, ka ir vērts pamēģināt. Tikai nevis veselā veidā sēklas bērt pie barības (tad viņas vnk uzpeldēs), bet gan blenderī samalt un tad likt klāt. Maltām arī vairāk aromāts izdalīsies.Galvenais neizmirsti ar visaam smarzaam breksi uz nakti pabarot...
Pats maļu un lieku klāt saulespuķu sēklas gan zaļas, gan grauzdētas, kā arī maltas kaņepes.
cope71 [01.07.19]: cope71 [Vakar]: Daugavas lejtecē ar breksi šodien dikti švaki. No 13.00 līdz tumsai trijatā 4 kūpināmi, virs kilo un kaudzīte ar pličiem.Laikam ar smarzu nosaavi greizi....pameegini savaa blenderii kimenes samalt savadaak smarzas navTu sevi jau sen pa jefinu un idiotu pataisiji ...ja jau tu te teelo tik gudru tad ko veel seedi te
Sandris555, 1.jūlijs 2019, 20:22
Ja tu esi idiots, tad nevajag to visiem skaļi deklamēt! No tādas slavas un jefiņa tēla tev būs grūti tikt vaļā!
cope71 [01.07.19]: cope71 [Vakar]: Daugavas lejtecē ar breksi šodien dikti švaki. No 13.00 līdz tumsai trijatā 4 kūpināmi, virs kilo un kaudzīte ar pličiem.Laikam ar smarzu nosaavi greizi....pameegini savaa blenderii kimenes samalt savadaak smarzas navTev jai noteikti tas passe ierakstiits ..un plus veel finiera plaksniite 5 mm galvaa
Sandris555, 1.jūlijs 2019, 20:22
Ja tu esi idiots, tad nevajag to visiem skaļi deklamēt! No tādas slavas un jefiņa tēla tev būs grūti tikt vaļā!
Pravietis [01.07.19]: Pravietis [17:26]: Pravietis [Vakar]: Sveiki , kā breksis reaģē uz ķimeņu smaržu ?Ko tik pieticīgi, ekspertam tik 10mit! :))))))
JermaX, 29.jūnijs 2019, 14:50
Domāju, ka nekā...Paziņas nelieto, es nelietoju un neesmu dzirdējis ne redzējis, ka kāds lietotu, Pamēģini, domāju, ka neatbaidīsi. Ķimenēm, jau smaržas tikpat kā nav, garša vienīgi. Zivs nav putni, diezzin, vai patiks cietās sēklas. :).Tu laikam ķimenes no AliExpress sūti . 1.ķimenēm ir ļoti spēcīga smarža 2. netaisos viņu likt klāt barībai , bet gan novārītos makaronus noturēt burciņā kopā ar ķimenēm , lai makaronos ievelkas specifiskā smarža .
JermaX, 1.jūlijs 2019, 15:35
Tā ir tā pati mūsu ķimeņu tēja, kurā tu gribi briedināt makaronus. Piecas minūtes ķimenes jāpavāra un 10 min. jāliek nostāvēties. Nezinu kāds ir melnais kumins (Ēģipte), stāsta, ka daudz aromātiskāks. Starp citu, var nopirkt kuminu Latvija, bet mūsu ķimeņu tēja man negaršo un , atvaino, aromāts manā izpratnē ir stipri nosacīts.Nē , es gatavus makaronus apviļāju mannā , tad saberu burciņā . Pa virsu parasti saberu kapātus ķiplokus , šoreiz izdomāju sabērt burciņā arī ķimenes . Burkai vāku ciet un smarža ievelkas pa stundiņu . Es tik gribēju dzirdēt viedokli par tām ķimenēm , varbūt kāds kautkur viņas izmanto , bet nekā ... ;) Un rezumē , liku to makaronu uz āķa kopā ar slieciņu , bet nu galīgi nekā . Strādāja baltais ar slieku . Uz manu makaronu tikai ruduļi .
JermaX, 1.jūlijs 2019, 18:03
Viss tā...., bet , manuprāt, no ķimenes Tu aromātu ārā tā nedabūsi. Es tavā vietā ar kafijas dzirnaviņām vai stampiņu mēģinātu dabūt gatavu pulveri. Otrkārt, ja ekspermentē, tad ar grūbām un bez tārpiem, lai saprastu kāds ir efekts. Pats zini, makaronu ne vienmēr breksis "kož". Manos medību laukos makarons ir pieprasītāks uz rudens pusi. Redz, kā ir uz ķimeni neviens dalībnieks neatsaucās. Treškārt, dzīve mani mācījusi, ka šīs dabiskās piedevas es lieku klāt pēdējā brīdī, ik pa laikam mainot. Man tādu atraktoru līdzi uz copi, ieskaitot, dabiskos ir aptuveni 10.
cope71 [Vakar]: Daugavas lejtecē ar breksi šodien dikti švaki. No 13.00 līdz tumsai trijatā 4 kūpināmi, virs kilo un kaudzīte ar pličiem.Laikam ar smarzu nosaavi greizi....pameegini savaa blenderii kimenes samalt savadaak smarzas nav
Sandris555, 1.jūlijs 2019, 20:22