Jautājums elementārs - ko katrs ņemam līdz brienot pa foreļupēm, jo neviens nav necilvēks un visu dienu bez enerģijas lādiņa ir tā kā ir? :)
vildboy, 1.jūnijs 2016, 12:34
ja esmu 3 dienniekā vasarā bez uzpildes iespējām, tad galvenā paika ir griķi vai rīsi maisiņos, vai roltons kurus gatavoju vakarā pie ugunskura. Maize, galetes, cietais siers, žāvēta cūkas krūtiņa uzcepta uz iesma (pareizi iepakota papīrā nevis celofānā 2 dienas saglabāsies), cepumi, rieksti, kaut kas salds kas ātri piedod enerģiju, nu un pa kādai ceptai līdakai ja protams trāpas :) Vispār esmu sevi izdresējis ka galvenā ēšana ir vakarā kad kaut ko uzvāra pie ugunskura, pa dienu tik iemet mutē uzkodas. Nu ja laiks pavēss un lietains, tad varu arī pusdienlaikā taisīt tējas pauzi pie maza ugunskuriņa.
Sulla, 1.jūnijs 2016, 12:56
Laba rucene (Liepkalni, Lāči), baltmaize, speķis, gaļas konservi (tie ir uzmanīgi jāpēta, jāņem kvalitatīvi), cietā desa ,paņemam līdz arī kādu kartupeli (zivju zupai). Neaizmirstam arī eļļu zivju cepšanai, daži sīpoli, garšvielas (sāls ,pipari,laurinieks) ,tēja ,kafija, neaizmirstam cukuru. Kondensētais piens (kafiju dzeru tikai ar pienu),alus pa pudelei katru vakaru. Degvīnu parasti atvedam atpakaļ neattaisītu.Pa dienu uzkost ņemam kādu žāvētu plūmi, rozīnes,riekstus ,sausiņus. Zināmās vietās ņemam avota ūdeni, bet ir līdz arī nedaudz veikalā pirktais. Šis būs tāds uzmetums lielos vilcienos 3-7 dienu laivošanai pa Gauju.
No rīta parasti uzēdam kādu konservu ,vai iepriekšējās dienas cepto zivi, piedzeram kafiju.
Pa dienu reizēm arī piestājam un ieēdam ruceni ar speķi+alus, vakarā galvenā ēdienreize ,pa dienu uzkodas un pa kādai cietās desas šķēlei.Kaut kā tā.