Par pazīšanās zīmi doma ir forša. Piedāvāju šo lietu ņemt plašāk. Piederība gan forumam, gan lašveidīgo zivju makšķernieku saimei un vispār makšķernieku saimei uzliek saistības un pienākumus. Mans priekšlikums ir, pirmkārt, izveidot ētikas kodeksu, kurā koncentrētā veidā apkoptas apņemšanās, kas jāievēro gan forumā, gan makšķerēšanā. Gatavo dokumentu komunicējam šādā veidā: 1. Forumā tiek izveidots lietotājs: LMF (Latvijas Makšķernieku Forums). 2. Lietotājam tiek pievienots albums ar kodeksu. 3. Foruma dalībnieki apstiprina savu parakstu komentāros. 4. Kodeksa apstiprināšana dod tiesības saņemt pazīšanās zīmi.
Pazīšanās zīmē, pieņemot, ka ideja ir dzīvotspējīga paplašināma uz visu forumu, akcentējošais un arī atškirīgais varētu būt galvenā mērķa zivs, respektīvi man tā ir forele, citam līdaka, vēl kādam breksis utt. Jābūt iespējai pazīšanās zīmi uzlīmēt uz a/m, mugursomas, izšūt uz apģērba u.c. Tai ir jābūt pietiekoši vienkāršai un pamanāmai. Tas, ko pirmajā tuvinājumā varētu, ir izveidot gatavu dizaina failu, kuru tad katrs var izmantot tālāk pēc savas nepieciešamības jau pie tiešajiem pakalpojuma sniedzējiem.
Es piedāvātu lakonisku dizainu - abreviatūra LMF un strauta foreles siluets. Ja atrastos kāds dizaineris mūsu vidū, kurš varētu uzņemties, tad būtu super!
Kā foruma apmeklētājs iegūst failu? Failu nosūta lietotājs LMF, šajā gadījumā šī lietotāja moderators vai moderatori pēc foruma apmeklētāja pieprasījuma uz LMF foruma pastu. Pieprasījumā jānorāda datums un laiks, kad veikta kodeksa apstiprināšana un ārējā e-pasta adrese. Foruma pasta ietvaros šķiet, ka failus vēstulēm pievienot nevar.
18.oktobris 2015, 12:10 |
links