Foreles

http://failiem.lv/u/tuovreo

Nenoturējos un iegāju bodītē ,kā rezultātā iepirkās aukliņa jaunajai sezonai.Kā nu bez zinātniskajiem tēriņiem:D
Tātad ražotājs Gamakatsu,Super G-Line Neo.
Uz iepakojuma raxtīts : Water Absorption Block Formula..Tas norāda uz to,ka pateicoties jaunajām tehnoloģijām un hiper modernajiem materiāliem panākts ūdens atgrūšanu par 98%.Tātad nemirkst un nežūst,kā tas notiek ar parastajām neilona auklām,kā rezultātā zūd auklas izturība.Esot ar UV aizsardzību,super gluda un izturīga. 0.30mm turot 8kg.
Neuzkrāj ūdeni..vieglāk manevrēt,uz spoles liekas gludāk,mazāk bremzē pie iemetieniem un jūtīgāka ūdenī..
Nav no lētākajām,bet ieprkta,lai būtu skaidrība.Nekādus brīnumus jau negaidu,bet varbūt nav peļama manta.Kad notestēšu,padalīšos ar info.Varbūt kādam jau ir prakse ar šo auklu?

http://failiem.lv/u/tuovreo
24.oktobris 2014, 14:39 | links

Vispār man liekas hammers666 dzīvo savā iedomu pasaulītē kur skraida tikai jauki mazi pūkaini kucēniņi :) Labāk būtu parunājis ar medniekiem, cik tādi blandoņas, kurus vienkārši palaiž paskraidīt, sniegotās ziemās saplēš stirnas, simtiem! Paziņa ir mednieks Latgalē ar 40 gadu stāžu, pa šo laiku likvidējis vairākus tādus krančus. Un cik dzirdēts daudzi mednieki bliež nost tādus klaidoņus, ja saimnieks ir dunduks, tad pats vainīgs.
24.oktobris 2014, 14:36 | links

Forelists, slims ar rembo-dauņa-pasaules nabas sindromu , brien cauri mājas pagalmam , kaitina suņus .. Suns pieskries klāt - apries ,apodīs un ar to arī viss beigsies- zaudēs interesi.
hammers666, 24.oktobris 2014, 11:00

piedo vecīt bet vai nu tu esi dumjš vai arī viens no tiem ķertajiem suņu mīļiem kas cauru dienu laizās ar savu četrkājaino draudziņu, ļauj tiem publiskās vietās skraidīt bez uzpurņiem u.t.t. ;) Jau minēju to gadījumu sēņojot, tikai liels pītais grozs mani paglāba no sakostām kājām, kurš ne uz mirkli neapstājās metoties virsū. Un ja ir koplietošanas lauku ceļš kas ved gar vairākām mājām, savienojot lielākus ceļus, tad jebkurš cilvēks, pastnieks, vietējais vai ceļotājs ir tiesīgs iet pa tādiem ceļiem. Privātīpašumnieciskums nedrīkst stāvēt pār cieņu pret citiem cilvēkiem un viņu tiesībām brīvi pārvietoties pa mūsu kopīgo zemi Latviju.

Sulla, 24.oktobris 2014, 14:19

Tieši tā!Tajā skaitā ir arī koplietošanas ceļi kuri ved caur mājas pagalmiem.Tad ko darīt,ceļu pa mežu apiet?
24.oktobris 2014, 14:22 | links

Forelists, slims ar rembo-dauņa-pasaules nabas sindromu , brien cauri mājas pagalmam , kaitina suņus .. Suns pieskries klāt - apries ,apodīs un ar to arī viss beigsies- zaudēs interesi.

piedo vecīt bet vai nu tu esi dumjš vai arī viens no tiem ķertajiem suņu mīļiem kas cauru dienu laizās ar savu četrkājaino draudziņu, ļauj tiem publiskās vietās skraidīt bez uzpurņiem u.t.t. ;) Jau minēju to gadījumu sēņojot, tikai liels pītais grozs mani paglāba no sakostām kājām, kurš ne uz mirkli neapstājās metoties virsū. Un ja ir koplietošanas lauku ceļš kas ved gar vairākām mājām, savienojot lielākus ceļus, tad jebkurš cilvēks, pastnieks, vietējais vai ceļotājs ir tiesīgs iet pa tādiem ceļiem. Privātīpašumnieciskums nedrīkst stāvēt pār cieņu pret citiem cilvēkiem un viņu tiesībām brīvi pārvietoties pa mūsu kopīgo zemi Latviju.
24.oktobris 2014, 14:19 | links

Runa bija par iešanu cauri mājas pagalmam. Apmet līkumu. Pat visagresīvākais kaukāzietis neuzbruks , ja būsi 250-300m. attālumā. Nekad nav bijusi sittuācija, ka suns peldētu pāri upei lai Jūs saplosītu. Grūti iet pa otru krastu?
24.oktobris 2014, 13:57 | links

Dzīvē notiek tā. Forelists, slims ar rembo-dauņa-pasaules nabas sindromu , brien cauri mājas pagalmam , kaitina suņus , salamājas ar saimnieku , vicinās ar nūjām ,met akmeņus. Rezultātā-sirmi mati, sačakarēts garastāvoklis gan sev, gan citiem. Vai to vajag? Nevajag iet cauri māju pagalmiem. Jāciena citu cilvēku dzīves kārtība. Suns kurš skrien klāt un rej- neuzbrūk. Suns ,rejot ,paziņo saimniekam par sveša cilvēka klātbūtni un cenšas Jūs aizbaidīt prom. Vicināšanās ar nūju var veicināt uzbrukumu. Lielākā kļūda-mukt,vicināties ar rokām,mest akmeņus. Stāvam nekustīgi ar seju pret suni, rokas gar sāniem. Suns pieskries klāt - apries ,apodīs un ar to arī viss beigsies- zaudēs interesi. 99% gadījumu ,suņu uzbrukumu ir veicinājuši paši cietušie.

....divi suņi pieskries klāt (svešiniekam),ielenks un viens otram parādīs cik kurš izveicīgs..visticamāk.. varbūt sunim labāk novērst uzmanību ar plika dibena parādīšanu? :D
tas mans..pieticīgais viedoklis.
24.oktobris 2014, 13:12 | links

Dzīvē notiek tā. Forelists, slims ar rembo-dauņa-pasaules nabas sindromu , brien cauri mājas pagalmam , kaitina suņus , salamājas ar saimnieku , vicinās ar nūjām ,met akmeņus. Rezultātā-sirmi mati, sačakarēts garastāvoklis gan sev, gan citiem. Vai to vajag? Nevajag iet cauri māju pagalmiem. Jāciena citu cilvēku dzīves kārtība. Suns kurš skrien klāt un rej- neuzbrūk. Suns ,rejot ,paziņo saimniekam par sveša cilvēka klātbūtni un cenšas Jūs aizbaidīt prom. Vicināšanās ar nūju var veicināt uzbrukumu. Lielākā kļūda-mukt,vicināties ar rokām,mest akmeņus. Stāvam nekustīgi ar seju pret suni, rokas gar sāniem. Suns pieskries klāt - apries ,apodīs un ar to arī viss beigsies- zaudēs interesi. 99% gadījumu ,suņu uzbrukumu ir veicinājuši paši cietušie.
24.oktobris 2014, 11:00 | links

Tā izskatās ka daži labi pat pēc maizes bez pistika neiet.
24.oktobris 2014, 10:51 | links

Skatos - daudzi forelisti ir lieli meistari. Gar upi stiepj sitamos , metamos , duramos un pūšamos . Nopietnākie pat šaujamos.Es parasti ķeru foreles. Privātīpašumā nav ko līst. Palasiet likumi.lv . Ja nošausiet suni, kurš apsargā šo teritoriju - tas ir tiešs apdraudējums īpašnieka mantai. Saimnieks Jūs nobliezīs ar divstobreni ,un viņam tiešām par to nekas nebūs. Aiztāvēšanās pret bruņotu iebrukumu.Pierādījumi? Nošautais suns , un pie Jūsu līķa atrastā pistole.

hammers666, 23.oktobris 2014, 22:50

Jā, taktisks uzbrukums īpašumam, īpašā maskēšanās, veidersi, spinings :D :D :D ! Kādu sviestu tu nes :D
24.oktobris 2014, 10:07 | links

Skatos - daudzi forelisti ir lieli meistari. Gar upi stiepj sitamos , metamos , duramos un pūšamos . Nopietnākie pat šaujamos.Es parasti ķeru foreles. Privātīpašumā nav ko līst. Palasiet likumi.lv . Ja nošausiet suni, kurš apsargā šo teritoriju - tas ir tiešs apdraudējums īpašnieka mantai. Saimnieks Jūs nobliezīs ar divstobreni ,un viņam tiešām par to nekas nebūs. Aiztāvēšanās pret bruņotu iebrukumu.Pierādījumi? Nošautais suns , un pie Jūsu līķa atrastā pistole.

Štatos jā !! Ne Latvijā.
24.oktobris 2014, 09:56 | links

Šajā sakarā prātā nāk atgadījums iz jaunības dienām.Strādaju toreiz Siguldas tūristu bāzē.Kādu dienu biju sadomājies iebraukt pie šefa, kas dzīvoja netālu lielā lauku privātmājā.Ieeju pa vārtiņiem aiz sētas,bet lai tiktu līdz mājām jānoiet vēl kādi 50 metri...Pie mājas šamam bij suņubūda,bet būdā dzīvojās kārtīgs nezvērs kaukāzieša veidolā...
Tad lūk,paeju metrus 20mit, kad pēkšņi no būdas izlec kaukāzietis un atņirgtiem zobiem sāk neganti riet un rauties no ķēdes nost...Nu ko,nodomāju,-paries, paries,saimnieks iznāks ārā un nomierinās.Bet bet saimnieks todien nebija mājās...:) Es stāvu un gaidu...Kaukāzietis ar putām uz lūpām trakodams ar visu svaru raujas uz priekšu, rej un mēģina no ķēdes tikt vaļā.Un vienā brīdī šamam tas arī izdodas...Vēl tagadiņ man acu priekšā stāv tas, ar atņirgtajiem zobiem uz manu pusi aulekšojošais spalvainais nezvērs...Tajā sekundes simtdaļā manās smadzenēs uzplaiksnīja ĻOTI daudzas domas...:D. Secība bij apmēram šāda:
1.-Nu ir sūdi...
2.-Jālaižās....
3.-Līdz vārtiņiem aizskriet nepaspēšu...
4.-No mugurpuses mana pēcpuse šamam liksies kā medusmaize...
Un jau instinktīvi pagriezos uz vārtiņu puzi lai tomēr mēģinātu....
Bet nākošajā sekundes simtdaļā zemapziņa pieņēma vienīgo pareizo risinājumu,-nevar bailēm padoties,jācīnās! :)
Tajā laikā diezgan sprigans būdams,boksa iemaņās ietrenēts,reakcija laba :) zibenīgi pieņēmu lēmumu: -ja šis man leks virsū,maukšu no visa spēka ar kulaku pa zobiem,varbūt 'izrubīšu'...:D. Toreiz pat neaizdomājos ,kāds varētu pēc tāda sitiena izskatīties mans kulaks...:)
Zibenīgi apmetos apkārt,līdz aulēkšojošam,ar putām uz lūpām un atņirgtajiem zobiem neganti rejošam spalvainajam nezvēram,bija atlikuši metri 7-8....Es momentā ieņēmu boksa stāju,izdarīju brīdinoši draudīgu izlēcienu pretim aulēkšojošajam nezvēram un ar negantās dusmās pārgriestu seju nokliedzos:- MIERRĀĀĀ....
Un šī mana neaprēķinātā agresija skrejošajam nezvēram radīja graujošu psihaloģisku šoku....
Šams dažu metru attālumā, burtiski kā Disneja multenēs rāda, nolika riktīgi pa bremzēm un iespiestu asti,pinkaino galvu noliecis, iesmilkstējies apmetās par 180 grādiem atpakaļ....
Fūūū....,-es jutos neaprakstāmi gandarīts,adrenalīna pieplūdums asinīs radīja narkotisku iedarbību un jau pēc brīža es mierīgā solī devos uz vārtiņu pusi...
Tas jums pie brokastu kafijas...:)
24.oktobris 2014, 08:46 | links

Foreles ķeru 30 gadus. Ar suņiem - bez problēmām. Gadās ka skrien līdz un rej. Ja upes krastā māja - eju pa otru krastu. Ja ceļā uz upi māja - apeju ar līkumu. Suns droši jūtas tiešā mājas vai saimnieka tuvumā. 300 metrus no mājas ,vai saimnieka ,vai saimnieka mantas - mašīnas suns neuzbruks. Vajag saprast ka suns Jums neuzbrūk. Suns aizstāv saimnieku un viņa mantu. No sākuma suns ries, rūks un visādi izrādīsies lai Jūs aizbaidītu. Ja tas nelīdz-uzbruks.
Ir jābūt aptaurētam lai to nesaprastu. Ja ceļā redzam mājas- netraucējam mājas sargu - viņš dara savu darbu.

hammers666, 23.oktobris 2014, 23:25

No vienas puses jau skan viss pareizi, bet ne vienmēr viss ir tik gludi, izskatās ka tev vienkārši ir makten paveicies. Nomaļos mežainos apvidos diezgan bieži koplietošanas lauku celiņi, kas nav tupiki, ved vienkārši gar vai pat cauri māju pagalmiem. Ja man jānoiet kājām 5-10 km, tad protams es izvēlēšos labāk tādus ceļus no/uz copesvietu nevis metīšu milzu līkumus gar mežmalu, īpaši ņemot vērā ka dažreiz šādi klajumi ap mājam ir vairākus hektārus lieli, sakņu dārzi, krūmiem apauguši dīķi u.t.t. Un ja vēl gājiens ir vakarā kad jau ellīgi noguris, nu kurš grib iet no nost no tāda lauku celiņa un brist brikšņos lai taisītu baigo cilpu ? Nu lūk tad tieši tādās vietās man arī visbiežāk ir bijušas nepatīkamas saskriešanās ar suņiem, kuriem pēc loģikas būtu jābūt piesietiem. Tak nē, suns tešas laukā no pagalma kad es vēl 100 un vairāk metrus no mājām un nemaz neesmu paspējis pasveicināt saimniekus :) Vēl pie vienas Gaujas pietekas ir vieta ar klinšainu krastu pie kura bedres, iešana sanāk tikai pa pretējo krastu. Bet tur pie upes pienāk izcirtums un mājas puskilometru tālāk. Burtiski katreiz 2 suņi, viens kaukāzietis otrs krancis, atdeso to gaisa gabalu līdz pat upei. Nu ka te iztikt bez akmeņu mešanas? Īpaši ja tāds kaukāzietis pilnā hodā nāk virsū, neesmu jau lauvu dresētājs ar dzelzs nerviem :)
24.oktobris 2014, 00:39 | links

Suņi ir jātur piesieti, iežogoti, vai ar uzpurni vai savai privātai zemei pa perimetru jāapvelk žogs, es taču nevaru iet ar atvērtu kadastrs.lv un zemesgramata.lv un čekot kam katrs gabals pieder. Man entās reizes laukos ir tesušies virsū, arī uz koplietošanas ceļiem kuri iet gar lauku mājām. Ko darīt? Saukt policiju? :)

Loshuliganos, 23.oktobris 2014, 23:36

Latvijā maza,bet katram reģionam savas īpatnības.Piemēram,Ziemeļlatvijā lauku īpašumus nav pieņemts iežogot.
24.oktobris 2014, 00:08 | links

Nu ar ko kurš jūtas drošāk,to arī nēsā līdzi..normāla parādība.Gar upēm vēl neviens nav atcēlis tauvas joslu,bet žogus savilkuši gan.Es arī eju pa otru krasta pusi,bet ne vienmēr,jo brīžiem tas nav praktiskākais variants..es netaisos brist pa upes vidu,ja divi kungi uzkopuši"savas upes" krastus.Ar divstobreni var arī nošauties pats saimnieks,ja neatšķir gar krastu ejošu makšķernieku no zagļa vai vandāļa.Ja kāds īpaši lecīgs privātīpašuma saimnieks klaigā,tad nav problēmu to pasveicināt un novēlēt tam jauku dienu un 99% dienai nebūs ne vainas..
23.oktobris 2014, 23:57 | links

jo tālāk no ieročiem , jo labāk, es piemēram ilgu laiku uzturējos no ginta tāda pusotra šāviena attālumā, tagad pat ar snaipereni neaizsniegs, jūtos labāk:)

usis, 23.oktobris 2014, 23:00

Usi , gaidi ciemos . DDD
23.oktobris 2014, 23:43 | links

Suņi ir jātur piesieti, iežogoti, vai ar uzpurni vai savai privātai zemei pa perimetru jāapvelk žogs, es taču nevaru iet ar atvērtu kadastrs.lv un zemesgramata.lv un čekot kam katrs gabals pieder. Man entās reizes laukos ir tesušies virsū, arī uz koplietošanas ceļiem kuri iet gar lauku mājām. Ko darīt? Saukt policiju? :)
23.oktobris 2014, 23:36 | links

Foreles ķeru 30 gadus. Ar suņiem - bez problēmām. Gadās ka skrien līdz un rej. Ja upes krastā māja - eju pa otru krastu. Ja ceļā uz upi māja - apeju ar līkumu. Suns droši jūtas tiešā mājas vai saimnieka tuvumā. 300 metrus no mājas ,vai saimnieka ,vai saimnieka mantas - mašīnas suns neuzbruks. Vajag saprast ka suns Jums neuzbrūk. Suns aizstāv saimnieku un viņa mantu. No sākuma suns ries, rūks un visādi izrādīsies lai Jūs aizbaidītu. Ja tas nelīdz-uzbruks.
Ir jābūt aptaurētam lai to nesaprastu. Ja ceļā redzam mājas- netraucējam mājas sargu - viņš dara savu darbu.

hammers666, 23.oktobris 2014, 23:25

Šeit 100% piekrītu . Es 20 gadus staigāju pa foreļupēm un tikai 1 reizi un sanācis vilkt stroķi ārā , i to paldies Dievam pielietot nevajadzēja . Tas ka ir līdzi ierocis paša drošībai , vēl nenozīmē ka pie pirmās izdevības tas ir jāpielieto .
23.oktobris 2014, 23:34 | links

23.oktobris 2014, 23:25 | links

jo tālāk no ieročiem , jo labāk, es piemēram ilgu laiku uzturējos no ginta tāda pusotra šāviena attālumā, tagad pat ar snaipereni neaizsniegs, jūtos labāk:)
23.oktobris 2014, 23:00 | links

Privātīpašumā nav ko līst.

bet šitas gan bik utopiski, tu ko pirms copes iemet aci zemesgrāmatā lai pārliecinātos ka iešana sanāks tikai pa valstij piederošām zemēm? Vai arī uz copi ierodies ar helīti un desantējies upes vidū?
23.oktobris 2014, 22:59 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager