Emka. Ir foreļupes ar sapaliem asariem, raudām un vimbām. Kad zivis beigsies, ūdri pārcelsies citur.
Sulla. Tu pats nonāc pretrunās par cilvēka ne- iejaukšanos dabas eko ķēdē. No vienas puses Tu saki, ka nevajag neko regulēt, kam es galīgi nepiekrītu, no otras- tu runā par 99% cilvēka vainu.
Hotentots. Es 100% piekrītu tavam viedoklim.
CILVĒKS JAU IR IEJAUCIES EKOSISTĒMĀ UN TURPMĀK VIŅAM JĀLABO PIEĻAUTĀS KĻŪDAS!
Es foreļupes esmu redzējis vairāk kā 35 gadus un ļoti labi atceros, kādas tās bija tad un kādas tās ir tagad. Tagad dažas no skaistajām Latvijas upēm ar koši baltām smiltīm, zilganpelēkiem oļiem ir pārvērtusies par tumšu, dūņainu drūmupi. Vai forele tur nārstos? Viņai vairs nav KUR !!!! Un man par to sāp!
Var jaukt bebriniekus. bet tas režģis ar smagajiem, piemirkušajiem kokiem un dūņām paliek, jo palos tie neiztīrās. Tur, kur kādreiz nārstoja taimiņš un forele, tur aug vikuvāles un kalmes. Un var uzlikt dažādus makšķerēšanas aizliegumus, bet foreles tur, vienalga, izsīkst !
To, ka Tev ir zināmas upes, kur tas vēl nav noticis, nenozīmē, ka tas nekad tur nenotiks!
Mēs visi gribam vienu un to pašu, bagātas foreļupes, tik reizēm tā iekarstām, ka nonākam līdz personīgiem apvainojumiem. Neprotam ieklausīties otra teiktajā, jo paši esam pietikami gudri...
17.oktobris 2014, 09:05 |
links