Foreles

man te jautajums. sodien biju uz upi copet metajot rotus gaja ara smuki asari. talak brienot caur dzungliem atradu itka smuku foleru vieta ( cipa tada parasti sez ) iemetu un bija pat redzeju ka panema uzreiz panema un uzreiz aizgaja. talak vel bija viens smuks spots tur iemetu un tas pats uzreiz panema i aizgaja. bija 2nr mepps ar sudrab lapin. talak vel izskatijas laba forelvieta ,bet tur uz to rotinu nokeru asari ap 400gr.
kapec forelas noraujas? vinam japiecert vai ka ? vnk 1 mo reizi piekeras un neko nerubiju jo pat dzive nesu redzejis vinu
28.septembris 2012, 20:10 | links

Labdie.
Vai kāds foreļotājs ir arī no Tukuma???
25.septembris 2012, 16:26 | links

Beidzot visu dienu veltījām vietējai foreļupei! Visas dienas rezumē (ņemot vērā, ka tīri uz forelēm gāju pirmo reizi): Vajag garo brienamo, jo brist pa tiem necaurejamiem džungļiem - psc! Un vēl nevar īsti normāli smuki pielīst pie smukas vietas. Ejot, brienot pa upes vidu, varētu būt stipri labāk! Vienu, kā likās, super vieu sajāju! :) Gribēju paliekties tuvāk uz baļķa, tas salūza un, likās, ja arī tur kas bija, dabūja trieku!
Tiku pie divām zemmēra zaļsvārcēm, asariem. Foreļu nebija! :(
Leona rotiņš strādā smuki, taču tas tika atstāts ūdensdieviem! :( Bet vispār, arī Mepps likās, ka griežās tikpat labi arī pa straumi! daži asari uz Mepps!
Mikropavadas (tās flexonite ar mušu sakabi) ir pilnīgs sū! Asarēns pieķērās un pavada atsperē! :( Uz voblerīša - tukšums, asari skrien pakaļ, bet pat nesit. Uz rotiņa - ik pa laikam uzsit un uzsēžās.

Bet vismaz biku sapratu, kur kas upē ir un kur jābrauc citureizi!
18.septembris 2012, 17:20 | links

Cēsu pusē esmu izvazājies no-līdz...;D
18.septembris 2012, 14:04 | links

Aizvakar biju vienā upītē Vidzemē, kur šovasar šis tas piesita. Vietumis arī viena ļoti skaista. Šoreiz pilnīga un absolūta nulle. Pat asarēnu nebija. Gar upi kāds intensīvi mīcījies. Ceru, ka tie bija tikai makšķernieki. Sajūta gan kā ķerot akā.
18.septembris 2012, 11:12 | links

Kurš no Jums vairāk forelē pa Cēsu pusi? Ir doma aizlaist uz vienu upi šonedēļ, tāpēc ir daži jautājumi :) PM lūdzu ;)
18.septembris 2012, 02:27 | links

Rīt ar čomu, izbaudot atvaļinājumu, kārtīgi vienu foreļupi pabridīsim! Par rezultātiem atrakstīšos, ceru, ka tikšu pie pirmās foreles! :)
17.septembris 2012, 14:42 | links

Lielos plašumos jau var ar tiem 8 cm vobleriem, bet "normālās" LV foreļupēs citreiz labi ja 50 cm ir kur mānekli izspēlēt, tā ka jāpiekrīt eMKa.
13.septembris 2012, 23:11 | links

Tieshi taa! Pagaajshnedeelj gaaju gar upi kopaa ar chomu un abiem vienaadi maaneklji, bet vienam kjeraas, otram x... :D Labi, ka cilveeks ir apnjeemiigs un neatmet ar roku, jo nevar iemaaciities perfekti kjert zivis pa vienu vasaru. tas ir tas, ko Tu Māri saki, ka ne jau māneklis ķer! ;)
13.septembris 2012, 22:29 | links

Jo lielāks vobleris, jo lielāka forele...vispār jau izmērā ir spēks, vai ne ? :D
Tagad nopietni- katram ūdenim, katriem apstākļiem ir savs māneklis. Nav universālu mānekļu, ir mānekļi, kas ķer +/- stabili...lai gan atkal, ko nozīmē- ķer...
Zivis ķer copmanis ar savu saprašanu par notiekošo, par ūdens apstākļiem, par sezonas norisēm un tā tālāk un tā joprojām.
Kam ir jānotiek lai ļaudis to beidzot saprastu...laikam tas nav iespējams, tāpēc reklāma brauc kā pletīzeris...nu nevar tak teikt, ka nosēdinot traktoristu pie kosmosa kuģa stūres, viņš izdarīs to, ko aparāts ir spējīgs... :)
13.septembris 2012, 20:57 | links

Beidzot skaidrība :)
13.septembris 2012, 19:57 | links

Es Tavā vieta nepirktu tik mazu vobleri. Man pazīstams cilvēks šogad ķēra uz 8cm vobleriem speciali, lai redzetu starpību. Viņam ir kontā pa vasaru viena 62cm un daudz ap 1-1,5kg zivis un pie tam Latvijā!;) Es aizvakar izvilku foreli ap 50cm un viņai bija no mutes ārā astes gals.. Izvilku laukā forelīti ap 17cm :) Domā tālāk pats, vai ir vajadzība ķert ar tik maziem voblerīšiem :) Vienīgais ko varu pateikt, ka rudenim tuvojoties var labi trāpīt tieši uz foreles krāsas vobleri! Pats ķeru uz Kosadakam 70mm un netaisos vairs lietot 56mm :) lai Tev izdodas! ;)
12.septembris 2012, 21:09 | links

Gaujiniek, mana pieredze ir tāda - ja ir žors, tad ēd visa izmēra voblerus, ne reizi vien gadījās15 cm forelīte uz 6.5cm voblera. Bet mazie ~3.5cm laikam tomēr ir mazāk aizdomīgi, bet tos ēd visas sīkaļas. Voblerim galvenā ir forma un iemetiena sistēma, vienādi svari lido ļoti dažādi, attālums var atšķirties pat 2x.
12.septembris 2012, 00:08 | links

;D nu jaa bet to ditance man tomēr baigi nevajag ,taisos pludināt...
orion-mazaktīvas ,bet noķert var..
Aaa un tauta ,uz kā jums biežāk gadījies dabūt forelīti ,uz spilgtās vai foreles krāsas? :) Paldies
11.septembris 2012, 21:41 | links

Atļaušos izteikt hipotēzi, ka forele pirms nārsta intensīvi barojas.
11.septembris 2012, 21:24 | links

Vai mūsu upēs sastopamās strauta foreles, kļūstot vēsākam laikam, kļūst mazāk aktīvas? Un vai tas ir saistīts ar gaidāmo nārstu?

PALDIES!
11.septembris 2012, 21:22 | links

Domaju ka meshanas zinjaaa grams mazak vai vairak baigo distance nedod...

Gaujinieks, 11.septembris 2012, 19:46

Domā? Manuprāt, tieši mazajos svaros (1-3g) tā grama starpība dod daudz ko. 30 vai 31 grams - tur gan :)
11.septembris 2012, 20:36 | links

Pardaudz jautaju par tiem vobleriem ;D bet nav nekadas zinaashanas par vinjiem. Kadu izmeru vislabaak njemt lai neķertos zemmēri un arī ne tikai uz kkadaam trofeejam :)
3 ,5 ,7 cm?
Domaju ka meshanas zinjaaa grams mazak vai vairak baigo distance nedod...
11.septembris 2012, 19:46 | links

Dabuju ar divas kosadakas no viena paziņas...bet ietestēt varēshu tikai kkad ap septembra beigām ;)
Vēl ir doma par rapala original floater 3cm ,2g foreles vai kādā spilgtā krāsojumā...Kādas atsauksmes? :)
11.septembris 2012, 19:40 | links

Bet kkas tos voblerus vispār centās paņemt? :)

Gaujinieks, 10.septembris 2012, 19:29

Es biju tādā vietā, kas tuvāk mājai un kur zivju, man domāt, nav... :)
11.septembris 2012, 08:42 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager