Foreles

1/5 tikai nonāk Tavās rokās !? Mjā, tas droši vien tāpēs, ka Tu esi "ravētājs"! Es esmu vienā dienā kādas 20 metis atpakaļ un visi mānekļi dzīvi palikuši :) Ja tā padomā, tad tikai viens māneklis man ir nokosts, pēc pretestības kāds kilograms varēja būt!
7.augusts 2012, 08:16 | links

Palasīju pedējās foruma lapas par līdakām foreļupēs....(līdaka VS forele)......kā vienmēr sasmējos:D:D....
nebeidzamās diskusijas bija ,ir un būs:D
domāju,ka neviens un nekad tos līdacēnus neizravēs no strautiem,pat iespringstot,tākā varam nestresot...viss notix tāpat kā noticis gadu gadiem.Tā ir sava veida simbioze....mēs tur neko neizmainīsim.Protams škrobe,kad aukla nošvirxt un super māneklis paliek strautā,bet ir jāprot arī zaudēt:D
P.S. es arī esmu no tiem,kas ravē līdakas no foreļupēm taču,ja tā paskaita ,tad labi ja 1/5 daļa nonāk manās rokās...pārējās ar pīrsingiem tusē tālāk:D.......nu lai jau tusē,ja lemts:)
6.augusts 2012, 22:44 | links

Šodienas upītē tikai viens mēriņš trāpījās,bet foreļu blīvums patīkams.Spriežot pēc 12-15cm izmēra biezā slāņa,laikam pagājušajā gadā papilnināti krājumi.Bija arī dažādas cūcības,daudzi noteikti šo Kurzemes upi atpazīs albūmā.Plus vēl viens paārdīts bebru dambis.Nekad nebūtu domājis,ka bebri tam dienas laikā pievērsīs uzmanību,tiko biju beidzis grūto darbu un pavirzījies kādus 300m augstāk,metiens,kaut kāda jocīga pretestība un spalvu kušķis palika uz mazā trejžubura,bebru vēl nebija gadījies aizķert. 0.20 izturēja,mans blue fox palika man.Upē nav neviens duncītis,vienkārši super. Kādas 20 saudzīgas atbrīvošanas + 2 murda nēģi ir izpildītas,labsajūtai uz turpmāko nedēļu pietiks.
4.augusts 2012, 19:11 | links

tev brille slapa, tie jau sapalīš
4.augusts 2012, 02:00 | links

sevišķi jauki ir video ar foreļu pusaudžiem. Un pēc tam jautājums: bl., kāpēc nav lielās foreles? Un Zviedrijā ir.... Senlatvieši.
4.augusts 2012, 01:47 | links

sevišķi jauki ir video ar foreļu pusaudžiem. Un pēc tam jautājums: bl., kāpēc nav lielās foreles? Un Zviedrijā ir.... Senlatvieši.
4.augusts 2012, 01:47 | links

aizmirsu ka 80% shii portaala sastaada beerni:)kaut gan beerni muusu naakotne
4.augusts 2012, 00:46 | links

lasot šo tēmu sagribās popkornu:))
3.augusts 2012, 21:40 | links

rēcīgi.
3.augusts 2012, 21:09 | links

Atvainojiet, bet man slinkums lasīt visu šo bulshitu://

Anyway rītdien 100% eju alatās, lai vai kas mani pie upes sagaidīs!
p.s Uz alatām jau gatavojos kādu mēnesi! :D
3.augusts 2012, 19:14 | links

Jautājums, kāds vispār nopieni pēta un monitorē foreļupes? Visdrīzāk, ka ne.
3.augusts 2012, 18:29 | links

Toni pie tevis sarunaasim ziemaa.Tagad man darbaa karsti,nesanaak taalaak kaut kur aizbraukt.Un runaajot par mazo liidacinju slakteeshanu,es nevienu neaicinu to tagad dariit.Katra uudenstilpne ir jaaizsver individuaali.Es saveejaas esmu peetijis un meegjinaajis saprast gadiem ilgi un esmu nonaacis pie sleedziena ka liidakaam tur nav vietas.Kaadaa citaa upee iespeejams liidaku un forelju kopdziive ir iespeejama.
3.augusts 2012, 18:25 | links

Josif,likuma priekshaa esmu paarkaapeejs.Bet redzi nomad es esmu universaals makshkjernieks un varu tev teikt ka kjeru foreles tikpat labi kaa samus vai liidakas:)katrai zivij ir savs skaistums.Vietaas kur liidakaam ir iistaa vieta,izturos pret taam saudzeejoshi.Arvien mazaak paturot taas,vairaak sportam:)Bet nu par foreli mums nav skaistaakas zivtinjas,tapeec arii mums ir jaapacenshas to nosargaat,kaut vai kaadu duuciiti iemetot kruumaa.
3.augusts 2012, 18:17 | links

Nesaprotu, kādiem sūdiem galvā jābūt, lai tā vienkārši dzīvu zivi iemestu krūmos nosprāgt :(
3.augusts 2012, 17:53 | links

Lūk video kā līdaka aprij lielu strauta foreli: http://www.youtube.com/watch?v=mI71Hsy_PaU
3.augusts 2012, 17:25 | links

"Bebru darbības rezultātā tiek iznīcinātas strauta foreļu nārsta vietas, uzpludinājumos savairojas līdakas, kas no uzpludinājumiem nonāk arī lejtecē un iznīcina strauta foreļu mazuļus vietās, kur bijis to dabiskais nārsts". Viss raksts http://www.ldf.lv/pub/?doc_id=28425
3.augusts 2012, 17:25 | links

ruu
neesi bijis Viduszviedrija, tur bebri ir, protams tiem tur grutak, jo lapu koku videji mazak ka LV

lidakas krumos, skan prasti. Interesanti ko doma lidaku makskernieki to lasot, tie saberze rokeles jo uz mazam forelitem uz dzivo labi lidakas keras.
3.augusts 2012, 17:02 | links

RU,
Zviedros bebri ir,bet tu šie nav tik rijīgi un nekaunīgi kā pie mums....Zviedri jau priecājas ja kaut kur šie parādās,brīžiem gribās šiem uztaisīt 'humāno palīdzību' no mūsu bebru pulkiem...Arī foreles ar līdakām tur kaut kā pamanās sadzīvot vienos ūdeņos,laikam katras tusē atsevišķi savos noteiktos areālos...
Starp citu,varu piedāvāt aizlaist augusta beigās un pārbaudīt klātienē,būs arī lašu cope...
3.augusts 2012, 11:56 | links

nomad nekljuusti nu smiekliigs.Esmu bijis Skandinaavijaa un zinu kaadas tur ir upes.Nav tur taadas kaa muuseejaas,nav vinjiem bebru,ne amerikas uudelju,ne kormoraanu un citu dranjkjiibu.Arii daba tur ljoti atshkjitraas no muuseejaas.Redzi atshkjiriibaa no liidakaam kam nekas nedraud,foreleem iet krietni vien dranjkjiigaak.Pateicoties padumjo laiku veiktajai vis Latvijas meloraacijai,esam panaakushi grunts uudenju pazeminaashanos,kas savas sekas ir tomeer atstaajis.Runaajot par liidaceeniem manaas foreljupiitees,es tos nepaturu,vienkaarshi kruumaa un viss.Taa kaman nav nekaadu sautiigu motivaaciju shinii sakaraa:)
3.augusts 2012, 11:34 | links

meklējiet vien iemeslu, lai līdakas paturētu jebkur un jebkad neatkarīgi no izmēra, iemesls vienmēr atradīsies. Zivis tik vienreiz beigsies un varēsiet vainot valdību, elektriķus, hesus, bebrus......

esmu regulāri pacopējis ļoti mazajās Viduszviedrijas upēs, kas pēc struktūras ne pārāk atšķiras no mūsējām mazupēm un tur ir gan normālas foreles gan 3+kg līdakas.

starpība ir tā ka tur neskalda ārā visu kas kustās un katrs neuzskata par sevi gudrāku lai regulētu visu pēc sava prāta.
3.augusts 2012, 11:24 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager