Foreles

Catana BX nav trausls. Man ir ar testu 2-10 g, izturējis trīs gadu ilgu ļoti nesaudzīgu lietošanu. Nezinu, kā ir ar CX.
25.jūlijs 2012, 16:27 | links

Es pagājušajā gadā izmantoju Shimano Beast Master. 2,7m. Man vispār gaume velk uz garajiem, lai gan foreļojot it kā saka, ka labāk ir īsi.

Tests bija robežās no 5 -20. Pamīksts.
25.jūlijs 2012, 15:55 | links

Catana ir trausls... un tas ir liels miinuss pat budzetniekam...
25.jūlijs 2012, 15:38 | links

Kāti : Salmo vispār šobrīd nav neviena modeļa, ko varētu nosaukt par foreļkātu (vismaz tos, ko esmu čamdījis)
Kaut kas sakarīgs varētu būt Colmic-am, jāskatās.
Browning arī kaut ko piedāvā, atkal jāmeklē.
G-Loomis, jāmeklē.
Vienkāršākais variants ir tas pats Shimano Catana- cena/kvalitāte. Labi, nav tur nekā izcila, bet kāts atbilst parametriem un arī cena attiecīga. Tālāk jau var skatīties uz Shimano SpeedMaster, bet cena, jau pavisam cita.
Tālāk jau St.Croix, Major Craft, Graphiteleader un tā tālāk, tikai cenas jau būs virs tava budžeta.
25.jūlijs 2012, 13:44 | links

Ja par spolēm, tad apčamdīju Okuma-s. 20tie izmēri. Atklāti sakot, iesācējiem atradu dažus modeļus (vairs neatceros nosaukumus), bet nu tīri OK, manām prasībām neatbilst, bet lai sāktu forelēt- pilnīgi pietiek. Arī cena +/- OK, pietam ja forelēšana neiepatiksies, tad var izmantot kaut vieglajam spinim uz asariem, līdaciņām un citām izklaidēm :)
Michels arī kaut ko piedāvā, man patīk labāk, cenas +/- vienādas.
Nu un tad jau Shimano un Daiwa, bet ja skaties līdzvērtīgā cenu kategorijā kā Okuma un Mitchel, tad gan jāsaka, ka pats labāk izvēlētos Mitchel vai Okumu.
Daiwu nepazīstu, bet Shimano sākot no Twin Power, arī Stradic, ir "ilgmūžigi darba zirgi", kas paredzēti lai copētu, nevis skraidītu pa servisiem :) Cenu kategorija te gan pavisam cita, bet tas atmaksājas :)
Ja viss komplekts paredzēts uz 100Ls, var iekļauties (ne jau ar Twinu :D), kātu būs jāpameklē.
25.jūlijs 2012, 13:23 | links

paldies par brīdinājumu,varbūt tu kādu vari ietteikt??
25.jūlijs 2012, 13:18 | links

Tikai neķeries klāt džiga kātiem :DD Šie kāti ir būvēti pavisam citai copei, lai gan parametri varētu atbilst, bet tā būs zupas ēšana ar dakšiņu :)
25.jūlijs 2012, 13:07 | links

ok,paldies pameiģināšu atrast kautko sakarīgu.:):)
25.jūlijs 2012, 12:59 | links

Te būs tikai viens koments no minētās lapas :
"Priekš LV foreļupēm es Tev ieteiktu meklēt pēc sekojošiem parametriem :
1.Garums 2.10.-2.40
2.Akcija- ātra vai vidēji ātra
3. Tests- zemākā robeža ne lielāka par 3gr. Augstākā ne lielāka par 12/13gr. Piemēram 0-6gr; 1-8gr; 3-13gr.
Testa robežās 0-6līdz8gr no lētā gala neko sakarīgu atrast neizdosies.

Tās arī galvenās vadlīnijas. Kāda ražotāja un cik dārgu/lētu kātu izvēlēties- tas jau paliek Tavā ziņā"
25.jūlijs 2012, 12:56 | links

EMKA:apmēram līdz ~100 Ls
25.jūlijs 2012, 12:44 | links

siers- uzraksti vismaz budžeta līmeni, kurā vēlies iekļauties.

P.S. Par šo tēmu vispār ir tik daudz rakstīts, ka laikam būs kaut kur jāsaglabā standarta atbilde. Saprotu, ka bieži ir laikietilpīgi rakties caur n-to lapu spamu lai kaut ko atrastu, tāda nu ir tā mūsu komunikācija.
P.P.S. varbūt nekorekti pret CL forumu, bet arī te pie attiecīgajām sadaļām var atrast gana daudz informācijas :
Piemēram, http://foreles.ucoz.lv/forum/2-6-5
25.jūlijs 2012, 12:40 | links

Šķidri ir tāpēc ka foreles uz doto brīdi barojas ar lidojošām skudrām!Pavērojat taču dabu!Vismaz svētdien ar mušu(skudra) nenormāli daidz pieteicās!
25.jūlijs 2012, 12:05 | links

Labdien.
Vai kāds varētu ieteikt spoli foreļu ķeršanai.Kādu testu kātam izmantot???
25.jūlijs 2012, 11:31 | links

Šodien pagaidām karjeras lielākā,39cm un pa visu upi gandrīz vienīgā cope.Diezgan šķidri,nākamreiz mēgināšu citu upi.
24.jūlijs 2012, 21:40 | links

aldeen ir un es pat teiktu ka tieshi Kurzemee mekleejamas LV lielaakaas,par uudenjiem,tur jau pasham jaatiek skaidriibaa
24.jūlijs 2012, 21:15 | links

Gribētos privāti aprunāties ar kādu kas copē kurzemē ar cerību,ka te vēl ir foreles.Esot kurzemes ūdeņos bŗīžam ir sajūta,ka viss ir ar strāvu izsists.
24.jūlijs 2012, 21:10 | links

Es jau ceru,ka pietiks nogaidīt līdz otrdienai jo nedēļas beigās sola atkal lietu.
22.jūlijs 2012, 12:26 | links

Skaidrs. laikam jau visaas Latvijas upites shobrid dulkis. janogaida kadu nedelu.
22.jūlijs 2012, 11:21 | links

Liels duļķis.
21.jūlijs 2012, 22:45 | links

kas sobrid notiek ar kurzemes upitem?
21.jūlijs 2012, 21:20 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager