Foreles

dhams
Viena vai divas virs vēl vienkāršāk:-)
Pats Tu vari darīt ko gribi pie upēm.
21.marts 2012, 20:13 | links

jeeska: Jo mazāk jo labāk... :)
Nekas sarežģīts inspektoram un noteikumu ievērotājiem nav:
- vai ķeselē 1gb. 60+
- vai max 2gb no 30-40cm!
The end!
21.marts 2012, 20:05 | links

Sulla- priecē,ka ir arī tādas upītes, bet arī zinu to,ja esi forelists, tad arī attieksies pret paturamo zivi un skaitu! es piemēram, pat neturpinu copi, kad noķeru mēra zivi. tātad paturu vienu.. (pa visu sezonu 2vas :D.). Nav tur ko cepties, manuprāt, ir vairāk jāskaidro vietējiem copmaņiem..
Labāk runāt ir par to, kā mēs varam uzlabot situāciju.. piemēram, ja 5ls par 1kg zivju mazuļu, es tādu naudu ziedotu un pats ielaistu tās zivis.. tik nezinu cik likumīgi tas ir, kur iegādāties, kā pareizi to darīt utt..
Ar aizliegumiem neko tāpat nepanāksi, Āfrikā tāpat medij degunradžus, pat riskējot ar savu dzīvību ar visiem bargajiem likumiem.. Tā ir statistika, kas tāpat pārkās..
21.marts 2012, 19:56 | links

dzams
Nu tad vienīgais variants 1vai 2 virs kaut kāda mēra, kurš nedarbosies, bet būs reāla robeža inspektoriem.:-) Visas vislatvijas noteikumos vienkārši nodefinēts...strauta foreli atļauts paturēt 1(vai 2) no 30cm (vai kāda).
Visi kas pieķerti ar savādāku lomu ir pārkāpēji un beigta balle...protokols.
Ļoti vienkārši
21.marts 2012, 19:53 | links

gadījums iz dzīves... kādā upītē vietējais rudenī devās ar žebērkli taimiņos , bet nezināja ka no tuvējās vasarnīcas ūdenī stāv kabelis, otrs tāds "nesportisks" maluzveijnieks... viss beidzās letāli ,varbūt atceraties to upi un gadījumu. šogad atkal tai upītē piefiksēts kabelis un ziņots pašvaldībai... tā kā lieki te spriedelēt par izmēriem:( maluzvejniekam tie nav saistoši un izkontrolēt to ir nereāli mūsu "bagātajai" valstij. kāmēr cilvēku attieksme pret dabu nemainīsies, nebūs to zivtiņu tik daudz kā gribētos.
21.marts 2012, 19:53 | links

PS. info par alatām gaidu no speciālista :) tā, kurš patiešām pārzin ko un kur ir ielaidis.
21.marts 2012, 19:52 | links

jeeska> iespējams neesi foreļu copmanis tāpēc neizproti. Redzi ķerot tās ar nakteni(dabisko ēsmu) zivs nejūt aizdomas un alkatīgi ēsmu cenšas ātrāk norīt, īpaši mazās. Un vēl, lielās ņem uzmanīgāk, tik parauj sākumā tārpa galu, tāpēc vecmeistari bieži ieturēja pauzi pirms piecirst. Un rezultātā tas viss noved pie tā ka ļoti bieži zemmēram āķis rīklē jau pa dziļu, atbrīvojot caurdur un sarausta barības vadu un āmen. Man spiningojot foreles 20 gadus ne reizi nav gadījies trijnieks forelei tik dziļi rīklē ka nevar izvilkt. Pa retam tik saposta žaunas un zivs noasiņo, bet tas reti. Un ja pieloca atskabargas, tad zivi atbrīvot vispār no problem, 90% turpat ūdenī, tik satver āķa kātiņu un zivs pati prom.
21.marts 2012, 19:49 | links

Unikis
Par jautājumu lēma un lēmumus piedāvāja arī Māris O. un Armands, lūdzu esiet korektāki izteikumos, jo šodien tika skatīts arī PR jautājums, kurā tika izskatīta iespēja pātraukt diskusijas CL lapā, jo korektas iespējas ko apspriest šeit ir vājas un visiem nav stipri nervi :) Vēl gaidu rekomendācijas par alatu populāciju - makslīgu un dabīgo + idejas, kā un kur limitēt ķeršanu. Domāsim arī par to. PS Demokrātija nav tā , ka tikko vienam kas nepatīk, tad visi citi ir veinīgi. Kopā dzīvojam un copējam un cienam cits citu. Kaut vai par atšķirīgiem uzskatiem.

es gan parsvara maucu uz slieku. nav verts ar vizulisiem kjeepaaties. :D

Tām padlaiku atvasēm bieži vien ātri pielīp papucīšu - jesli ne vozjmu ja, vozmjot drugoj! :(
21.marts 2012, 19:46 | links

S: Vienā copes reizē 2gb no 30cm līdz 40cm - vismaz par vienu mazāk, kā šobrīd jau ir!
Turklāt, ja ej uz rekordu - ej uzpilnu banku - ķēr 60+, tad teorētiksi un praktiski vienai no 30-40cm arī lielāka iespēja palikt dzīvai!
Personīgi man šie cipari neietekmē, jo reāli LV ūdeņos visas foreles laižu atpakaļ, protams ir gadījumi, kad trojņiks rīklē - un tādas bijušas tikai 2as!
Kā pats rakstīji, ka nekas nemainījās no MOSP priekšlikuma un šobrīd izskatās, par 1gb - 1 copes reizē ir mūsu utopija - viss augšā sēdošajiem ir pie kājas un atbrīvoja iespēju tikt pie rekorda! Tad vismaz 1gb no 3gb būtu dabūjušas no ķeseles ārā ..
21.marts 2012, 19:46 | links

Piekrītu ka jauaudzina, bet kaut kas arī ir jāatļauj. Nevar visu noliegt un aizliegt. Tas ir jādara vecākiem nevis likumiem vai skolotājiem.
21.marts 2012, 19:44 | links

Jā par to dabīgo ēsmu...vēl viens no neizkontrolējamiem noteikumiem. Zivij jau vienalga kā tu viņu noslaktē.Šajā gadījumā arī vienīgais limitējošais faktors ir skaits un izmērs, pārējais vienkārši nedarbojas.
Piekritīsiet.:-)
21.marts 2012, 19:42 | links

Atkārtošos: mans uzskats ka jaunajiem noteikumiem vairāk jāaudzina jauno paaudzi, kuri tiešām grib ievērot likumus. Es pats esmu saskāries dzīvajā ka jaunie ir apzinīgāki, par to prieks! Padlaiku salašņām protams viss pie dē, pagaidīsim līdz tie nosprāgs.
21.marts 2012, 19:41 | links

suilla
A kas mainīsies pieņemot tādus vai šādus noteikumus...maliķim nekas nemainīsies. Godīgam gan.
21.marts 2012, 19:38 | links

Inventāram te nav nozīmes, agrāk vairums foreļotāju pludināja nakteni(kas bija daudz rezultatīvāk), nu spiningo vai mušo. Bet brakariem inventārs nav mainījies, pērn pie vienas pierīgas upeles nogriezu pārdesmit samestas naktsšņores- 0,3-0,4mm aukla piesieta pie sprunguļa, kurš iesprausts zemē. Galā milzonīgas traktora gaikas atsvaram, pavadās 2-4 āķi, uz tiem zemes sliekas. Par laimi bij nesen samestas(sliekas svaigas), neviena forele vēl nebij ierijusi..
21.marts 2012, 19:36 | links

Suilla
Nevar salīdzināt 80, 90 gadus ar mūsdienām. Cik tad bija foreļotāji un cikiem tagad ir pieejams normāls inventārs. 1:10. Tagad pat forelēm atbilstošu inventāru var tirgū nopirkt.
21.marts 2012, 19:31 | links

mjuniors> nu tik nereāli tas nemaz nav, pašlaik man zināma viena upe Latvijā kur pa dienu varētu dabūt tādu lomu. Man pašam 90.to vidū veiksmīgākā cope bij 3 gab ap 40cm un viena zem 60cm, neskaitot mēriņus ap 30cm. Vecāki kolēģi varētu pastāstīt par daudz neticamākiem lomiem 80. gados. Tik jautājums vai pie mūsdienu pašķidrās foreļu populācijas dienā tāds loms jasavāc.
21.marts 2012, 19:28 | links

aakki
tur jau ir tā lieta, mainītāji nāk un iet, bet maliķi paliek ...tas bija domāts ierindas makšķernieks vulgaris. Izsekot tiem noteikumiem nevar neviens.
Mainīt noteikumus dažu interesēs nav jēgas, ja nu vienīgi valsts kasi ar sodiem pildīt.
21.marts 2012, 19:28 | links

Varam tikai ieteikt MOSP,un vai tālāk kāds tur ņem galvā MOSP man grūti spriest.Vai tur notiek balsošana par priekšlikumiem?Es domāju,ka tur tikai tēlo demokrātiju- likumu mainīšanā!
21.marts 2012, 19:23 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager