Par bremzes regulēšanu - es vienmēr pievelku bremzi tik daudz, lai iemetiena brīdī, kad ir vislielākā slodze, neizslīd aukla un nesagriež pirkstu. Tas gan ir ar tievu pīto, es ar šoklīderi nestrādāju jo man traucē tas mezgls (draza, ko viņš salasa). Kā tad var noregulēt bremzi, ja būtībā iemetiena brīdī tie spēki ir daudzreiz lielāki par to, ko spēj izturēt pat 0,18 pavada? Vai tās vienkārši manas problēmas? Copēju ne tuvajās distancēs, nereti ap 60-70m, metienā ir jāieliekās. Ja copētu 20 metros ar 30g barotavām, tad laikam šādus jautājumus neuzdotu.
zverkavis, 6.septembris 2023, 13:54
Var. Kamēr copēju ar Salmo spoli, arī nesapratu, ar Daivu, pat lētā gala Lagūnu - mierīgi. Pēdējo reizi copēju uz 56 spoles apgriezieniem. Strā'daju ar 100 gr barotavu. Bremzi uzliku tā, lai ar maksimālo spēku pārlec mazliet tirkšķītis. Uz mono auklas līdera pirksts necieš. Strādāju ar 0,14 pavadu un 1,5 kg breksis tirkšķināja spoli uz nebēdu. Ar tievāku pavadu jāspēlējas makšķerēšanas procesā. Iemet atlaid, pirms iemetiena var pievilkt. Bet nu ar smagajām barotavām tālumā, ir kā ir, piekrītu. Tādēļ arī palīdz šoklīderis.
mirtins, 6.septembris 2023, 16:34
56 apgriezieni, tie tādi 45-48m vien ir, kur bez piepūles var iemest pat 120-150g.
18.septembris 2023, 08:59 | links