Esmu izrēķinājis normu un sadalīju uz trim mēnešiem, līdz augustam.. :)) un došu pa porcijām :)))))
Kamēr tirgošu to graudu maisu noteikti aliņš nesanāks un vēl piemaksāšu. Un ja sākšu dāvinātos graudus tirgot, sāks uz mani skatīties dīvaini!:D..
doma man Tava ir skaidra, paldies par info.. :))
Tu toto ieteici izmērīt ph, izmēriju bij 8 :/.. itkā ok? ko ar viņu varam secināt!?
Ir vispār skābekļa noteikšanas aparāti vai testeri pa pieņemamām cenām..!? :)
mjuniors, 24.aprīlis 2014, 19:42
Ja tu taisies mēslot,tad esi pakāpi augstāk par parastu ''barības bērēju''!
1. Mēslošana: labākam efektam mēslo reizi nedēļā.Kāpēc?Tāpēc,ka trījās reizēs ''iegāžot''mēslus tava dīķa ekosistēma var netikt galā ar mēslu pārstrādi.Par daudz vienai reizei
Būtiski ir radīt apstākļus fitoplanktona augšanai-vajadzīgs slāpeklis un fosfors.Kāliju nevajag-pietiek ar esošo.Vajdzīga gaisma.Nebrīnies,ja ūdens paliks zaļš-būsi saniedzis mērķi!
Fitoplanktons ir zooplanktona barība-tā savukārt zivju.Visam tam nepieciešams laiks.Paies nedēļa no pirmās ''barošanas'' līdz parādīsies ''fito'',vēl nedēļa-''zoo''.Ūdenī varēsi ar aci sakatīt mazus ''kukainīšus''(1-2 mm).Fitoplanktons tiks apēsts,zoplanktons būs badā gaidot jaunu porciju:tavs uzdevums barot!Tāpēc labāk katru nedēļu.
Es gan ''neperos''ar mēsliem-ņemu minerāļus-vieglāk dozēt.Mazāka iespēja pārslogot dīķi.
2.Oksiometrs skābekļa daudzuma noteikšanai: ''nopietnas'' ierīces maksā no 200 jurīšiem.Labāk nopērc akvārijam domāto zooveikalā.Lēti,ērti,praktiski.Pietiks gadam un vēl par pacmit jurīšiem.
3.Ph 8.Zivju audzēšanai der no 6,5-9-tātad labs,mazliet sārmains.Ideāli 7...
Lietojot mēslošanu,tev ir risks pārsniegt pieļaujamā amonjaka daudzumu ūdenī.Ph mainīsies-paliks skābāks.Tāpēc-biežāk,bet mazāk.