Spoles

MT9 [Vakar]: Tikko pāņemu arī 13 Fishing a3, bet vēl neesmu mēģinājis. Ļoti estètiski viņa izskatās.

Stichling, 30.augusts 2025, 17:46
Man arī ir 13 FISHING CONCEPT A3 GEN 2. pa lielam iegādājōs, kā tu saki, jo dikti vizuāli iepatikās :)) Matēta virsma, korķa rokturi... Bomba! :) Un tam visam bonusā vēl nāk tirkšķis... Reti gan izmantoju, stāv stūrī kopā ar Lielo Lizardiņu, bet periodiski mainu kātus, lai, beidzot, saprastu, kurš tīk labāk.
Gribu vēl tx3 nopirkt, bet krāsas dēļ tai komplektā Aava flada jāņem. Vienīgā problēma ir laika trūkums. Ir 2 kāti un 3 spoles, kas ūdeni vēl nav redzējuši. Visu sezonu nomaucu ar trīs kātiem: lizzard līdz 120 un divi legend extream, katram kātam ap 10 gadiem.
30.augusts 2025, 20:36 | links

Viņiem tagad atlaides… Bet arī sportfishtackle viņa 180 Leče maksā.
30.augusts 2025, 20:18 | links

bezdarbnieks [Vakar]: Es biju iegādājies Revo Beast pēc MT9 ieteikuma. Ļoti laba spole, līdz 150g bez problēmām. Īpaši ņemot vērā, ka viņu tagad var dabūt no Vācijas par 170 e. Tikko pāņemu arī 13 Fishing a3, bet vēl neesmu mēģinājis. Ļoti estètiski viņa izskatās.

vari padalīties kur pa tādu sviestmaizi var nopirkt spoli?
https://www.am-angelsport-onlineshop.de/abu-revo4-beast-l-revo-beast-41-left?gad_source=1&gad_campaignid=19976534575&gclid=Cj0KCQjwwsrFBhD6ARIsAPnUFD0y5qZM66e71HQl5Zjehga4bghCMXr1XjKldVbsGr8OX-nK5cxz8M4aApPHEALw_wcB
30.augusts 2025, 20:16 | links

Es biju iegādājies Revo Beast pēc MT9 ieteikuma. Ļoti laba spole, līdz 150g bez problēmām. Īpaši ņemot vērā, ka viņu tagad var dabūt no Vācijas par 170 e. Tikko pāņemu arī 13 Fishing a3, bet vēl neesmu mēģinājis. Ļoti estètiski viņa izskatās.

vari padalīties kur pa tādu sviestmaizi var nopirkt spoli?
30.augusts 2025, 19:48 | links

Tikko pāņemu arī 13 Fishing a3, bet vēl neesmu mēģinājis. Ļoti estètiski viņa izskatās.

Man arī ir 13 FISHING CONCEPT A3 GEN 2. pa lielam iegādājōs, kā tu saki, jo dikti vizuāli iepatikās :)) Matēta virsma, korķa rokturi... Bomba! :) Un tam visam bonusā vēl nāk tirkšķis... Reti gan izmantoju, stāv stūrī kopā ar Lielo Lizardiņu, bet periodiski mainu kātus, lai, beidzot, saprastu, kurš tīk labāk.
30.augusts 2025, 17:59 | links

Es biju iegādājies Revo Beast pēc MT9 ieteikuma. Ļoti laba spole, līdz 150g bez problēmām. Īpaši ņemot vērā, ka viņu tagad var dabūt no Vācijas par 170 e. Tikko pāņemu arī 13 Fishing a3, bet vēl neesmu mēģinājis. Ļoti estètiski viņa izskatās.
30.augusts 2025, 17:46 | links

Ātruma izvēle ir individuāla, bet es saku, ka vienmēr var pavilkt lēnāk, bet ātrāk nē. Runā, ka zemā pārnesuma spoles esot izturīgākas, bet es nesūdzos par ātrā pārnesuma, jo nevienai neviens zobrats nav palidojis.

Davis-Di, 30.augusts 2025, 13:26
Man šī spole ir gan ar zemo, gan ātro pārnesumu. Arī piekrītu, ka vienmēr var pagriezt rokturi lēnāk, bet es personīgi jūtu diskomfortu, lietojot šo spoli ar ātro pārnesumu, ja makšķerēju ar ēsmām, kam liela pretestība (pirmajā copes reizē nenoslinkoju un uzreiz laivā pārliku to uz džerka kāta). Džerkam ideāli, var ar spoli vien mānekli izspēlēt. Gan jau vīriem, kuri makšķerē ar jaunajām tehnoloģijām, ātrais pārnesums iet pie sirds, jo viņiem biež nākas ātrumā tīt ārā... Man Babē viss notiek lēnām, ja neskaita reizes, kad zāle galā :) Un, makšķerējot ar spolēm, kurām ātri pārnesumi (7.1, 8.1), tiešām liekas, ka spolei krietni lielāka slodze un tā aizies ātrāk pa pieskari, bet gan jau ražotājs nav muļķis.

MT9, 30.augusts 2025, 13:51

Jā ātrajam pārnesumam vismaz 40 spolei jūt drusku tādu kā smaguma sajūtu metot mānekļus 120+ grami, ko nevar novērot 50 izmēra spolei.
Džekam man šķiet ideāli, jo nav problēmas aizmest 35gr Buster II un arī ar lielajiem 17cm daiwa lazy jerk uc. tiek galā bez problēmām.
Vēl nianse šīm spolēm ir garāks rokturis par daiwa tatula 200, muciņām utt. un tas man šķiet ērtāk.
30.augusts 2025, 13:58 | links

Ātruma izvēle ir individuāla, bet es saku, ka vienmēr var pavilkt lēnāk, bet ātrāk nē. Runā, ka zemā pārnesuma spoles esot izturīgākas, bet es nesūdzos par ātrā pārnesuma, jo nevienai neviens zobrats nav palidojis.

Davis-Di, 30.augusts 2025, 13:26

Man šī spole ir gan ar zemo, gan ātro pārnesumu. Arī piekrītu, ka vienmēr var pagriezt rokturi lēnāk, bet es personīgi jūtu diskomfortu, lietojot šo spoli ar ātro pārnesumu, ja makšķerēju ar ēsmām, kam liela pretestība (pirmajā copes reizē nenoslinkoju un uzreiz laivā pārliku to uz džerka kāta). Džerkam ideāli, var ar spoli vien mānekli izspēlēt. Gan jau vīriem, kuri makšķerē ar jaunajām tehnoloģijām, ātrais pārnesums iet pie sirds, jo viņiem biež nākas ātrumā tīt ārā... Man Babē viss notiek lēnām, ja neskaita reizes, kad zāle galā :) Un, makšķerējot ar spolēm, kurām ātri pārnesumi (7.1, 8.1), tiešām liekas, ka spolei krietni lielāka slodze un tā aizies ātrāk pa pieskari, bet gan jau ražotājs nav muļķis.
30.augusts 2025, 13:51 | links

Man joprojām dikti patīk Abu Garcia Revo Beast 41, LH (zemais pārnesums).
https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/abu-garcia-revo-beast-40.html?variant=1479947

MT9, 29.augusts 2025, 23:16

Piekrītu, ka ļoti laba spole un pretēji Daiwa tatula, 13, uc ir nerūsējošie gultņi.

30.augusts 2025, 13:26 | links

kikizozo [9:48]: Man 200 Daiwa ar karbona rokturi ir 215g. Kad regulēju un mētāju WFT 300g spoli, nejutu baigo starpību..Nav gan man karbona rokturis, bet stockā tā sver 325gr, pēc 6 stundām tomēr jūt viņu. Nav jau tā, ka roka krīt nost un spēka nav, taču tomēr tie pāris grami dod savu iespaidu. Lai gan nav īsti salīdzināms, bet paņemot vieglo kātu (laikam tāpēc to arī tā sauc) 7-28g ar daiwa ballistic, starpību ļoti jūt, bet uz visu setupu starpība ir kādi 200g, ņemot vērā arī kātu.

Krodzinieks, 30.augusts 2025, 10:06

Tavam komplektam un tavām vajadzībām, tika ieteikts Abu Garcia Revo Beast 41 vai Daiwa tatulla 200, bet nekas uzkačāsies un pieradīsi:D Bet ja sāksi mētāt standartā 25cm+ mānekļus, tad būs tieši laikā.
30.augusts 2025, 13:22 | links

kikizozo [Vakar]: Man 200 Daiwa ar karbona rokturi ir 215g. Kad regulēju un mētāju WFT 300g spoli, nejutu baigo starpību..
Nav gan man karbona rokturis, bet stockā tā sver 325gr, pēc 6 stundām tomēr jūt viņu. Nav jau tā, ka roka krīt nost un spēka nav, taču tomēr tie pāris grami dod savu iespaidu. Lai gan nav īsti salīdzināms, bet paņemot vieglo kātu (laikam tāpēc to arī tā sauc) 7-28g ar daiwa ballistic, starpību ļoti jūt, bet uz visu setupu starpība ir kādi 200g, ņemot vērā arī kātu.
30.augusts 2025, 10:06 | links

Man 200 Daiwa ar karbona rokturi ir 215g. Kad regulēju un mētāju WFT 300g spoli, nejutu baigo starpību..
30.augusts 2025, 09:48 | links

Pats nesen pieskāros multu tematam tikko, ļoti patīk mana daiwa tatula 300, BET, šim diapazonam 140g, ko arī es izmantoju LĪDZ, es ņemtu kā jau man ieteica abu garcia revo, tomēr tā ir vieglāka un to svaru jūt.
29.augusts 2025, 23:23 | links

Sveiki! Iesakiet lūdzu multiplikatora spoli iesācējam cenā 200-250e mānekļiem līdz 140g.

bezdarbnieks, 29.augusts 2025, 22:53

Man joprojām dikti patīk Abu Garcia Revo Beast 41, LH (zemais pārnesums).
https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/abu-garcia-revo-beast-40.html?variant=1479947
29.augusts 2025, 23:16 | links

Sveiki! Iesakiet lūdzu multiplikatora spoli iesācējam cenā 200-250e mānekļiem līdz 140g.
29.augusts 2025, 22:53 | links

Mono plusi ir: klusa un visvieglāk metamā aukla, lēta.Mīnusi : staipās( dažiem mānekļu veidiem var nepatikt) un visātrāk nolietojas. Es drīzāk izvēlos copolimēru, neilona pamats ar fluorokarbona pārklājumu. Kaut kāds pusceļs uz fluorokarbonu. Kaut vai P Line cx premium- lēti un maziem mānekļiem ļoti labi. Fluorokarbons, savukārt ir visgrūtāk metamā aukla, mīkstas pamatauklas izpildījumā pie mums būs grūti iegādājams. Ar lētu pat nevajag mēģināt. Mēros no 10-20 LB. Tas būs +-0,26 līdz 0,35mm

Vigulis, 26.augusts 2025, 14:19

Ar monofilo ir vieglak - ka jau rakstija Vigulis un plus vel maneklu atsaushana bus retaka ka ar pito. Es gan seit runaju par manekliem no 3g-20g. ar lielajiem opera varetu but cita.
26.augusts 2025, 15:05 | links

Vigulis [26.aug]: Mono plusi ir: klusa un visvieglāk metamā aukla, lēta.Mīnusi : staipās( dažiem mānekļu veidiem var nepatikt) un visātrāk nolietojas. Es drīzāk izvēlos copolimēru, neilona pamats ar fluorokarbona pārklājumu. Kaut kāds pusceļs uz fluorokarbonu. Kaut vai P Line cx premium- lēti un maziem mānekļiem ļoti labi. Fluorokarbons, savukārt ir visgrūtāk metamā aukla, mīkstas pamatauklas izpildījumā pie mums būs grūti iegādājams. Ar lētu pat nevajag mēģināt. Mēros no 10-20 LB. Tas būs +-0,26 līdz 0,35mm
Paldies. Pamēģināšu vispirms copolimēra auklu, tad pīto, lai var salīdzināt, kura patīk labāk. Varbūt ir zināma vēl kāda ražotāja copolimēra aukla, kas ir laba ?
26.augusts 2025, 15:05 | links

Mono plusi ir: klusa un visvieglāk metamā aukla, lēta.Mīnusi : staipās( dažiem mānekļu veidiem var nepatikt) un visātrāk nolietojas. Es drīzāk izvēlos copolimēru, neilona pamats ar fluorokarbona pārklājumu. Kaut kāds pusceļs uz fluorokarbonu. Kaut vai P Line cx premium- lēti un maziem mānekļiem ļoti labi. Fluorokarbons, savukārt ir visgrūtāk metamā aukla, mīkstas pamatauklas izpildījumā pie mums būs grūti iegādājams. Ar lētu pat nevajag mēģināt. Mēros no 10-20 LB. Tas būs +-0,26 līdz 0,35mm
26.augusts 2025, 14:19 | links

Vigulis [26.aug]: Tas ir mazs mults,neko svarīgāku par 40 g tur lietot nevajadzētu. Baigās specializācijas uz PE auklu nav, optimums jau norādīts parametros- 0,26 mono. Ja liks pīto, zem 1,5 PE nolaisties nevajadzētu. Virs 2,0 arī būs perebors.
Varbūt Jums ir pieredze ar mono izmantošanu multam ? Kādi + un - ? Un ir mono, kas būtu labas šadam darbībām vai jaizmanto flurokarbonu ?
26.augusts 2025, 13:34 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager