Pēc daudziem mēģinājumiem lētajā galā nu jau diezgan pasen pērku tikai kvalitatīvu mantu. Iesāku kā visi ar lētajām spolēm 20 ls vērtībā, tad jau sekoja kas labāks - kaut kas no Salmo (tikai fīderim), spinim vairākas Okumas un tad Ryobi Slam. Bet visas bēdas pazuda kā nebijušas brīdī, kad pie Ingus Goltiņa par tiem laikiem paranormālu summu iegādājos Daiwa Caldia 2500 (vispār gribēju šīmani Rarenium, bet bija izbeidzies), ja pareizi atceros, tad samaksāju 240 eiras (veikala cena bija 260). Un tad beidzot sajutu, kas patiešām ir laba spole. Man visu šo gadu laikā Kaldijai nav uzmetusies neviena bārda vai ķiņķis, uzticami kalpo uz Avida vēl šobaltdien. Nav īpaši jāeļļo un jājauc ārā, reizēm attaisu vaļā uz izpūšu Gaujas smiltis. Megsīleds ir brīnišķa lieta. Tagad uz pamatspiņa (jamaga long cast tz) ir Luvias 2500, bet lašu kātiem Shimano Ultegra 3000. Pludiņāšanai uz dzīvo (6 m kāts) esmu uzlicis Ryobi Slam 2000, un spiningu frontē jūtos nodrošināts. Fīferiem Daiwa Ninja 6000 un otra tāda pati match feeder versijā, rezerves kātiem Salmo Diamond 6000, CF pilot 6000 un FC imperium 6000. Man pietiek, un īpaši neko jaunu pagaidām nepērku klāt.
27.marts 2023, 12:56 | links