Zivs uzglabāšana vakuumiepakojumā

Kāds ir mēģinājis vakuumpakotājus zivs iepakošanai? It kā zivis vakuumā varot glabāt 2 gadus.
Mēs drīz brauksim uz Norvēģiju makšķerēt, gribējās kādas zivis uz mājām arī pārvest, man liekas, ar to pakotāju tas būtu ideāli, jo tad arī tās zivis vietas mazāk saldētavā aizņem...
14.jūnijs 2010, 14:29 | links
 
kungam kauns bij rakstīt tādu jaut? :D
Labi tas joks, ja godīgi neko neesmu dzirdējis par tādu lietu, un diezvai uzticētos arī, bet ja lidojat ar lidmašīnu, tādu iespējams neļaus vest pāri robežai, auto gan neviens nepārbauda...
14.jūnijs 2010, 14:36 | links
 
Kungu jau interesē tikai makšķerēšana, makšķeres, auklas un līdzīgi brīnumi, sievietes jau parasti ir tās, kas uztraucas par praktisko pusi :)
Forumos Vācijā esot labas atsauksmes par tiem vakuumpakotājiem', domāju, varbūt arī LV kāds ir mēģinājis :)
ar lidmašīnu gan nelidojam, tāpēc jau ir tas jautājums, kā noķertās zivis atvest un baudīt pēc tam LVā...
14.jūnijs 2010, 14:55 | links
 
nu var jau iegādāt un patestēt, ja esat z vairāk dienām copē, tad pirmās dienas zivis iekšā tai vaakummaisā, un ja'pirms pēdējās copes dienas ir ok, tad 'pēdējās sķertās zivis somā iekšā un uz mājām. Jo norvēģijā jau zivju bšu daudz, ja makšķerējat jūrā.
14.jūnijs 2010, 15:38 | links
 
nezi...manuprāt, ja kautko grib atvest reālākais ir izmantot auto saldētavu (ir tādas, ko braucot liek pie piepīpētāja, a kempingā pie 220V) var mēģināt stipri sālīt un pēc tam taisīt voblas (no mencām un polakiem) vai auksti kūpināt (skumbrijas)...bet visprātīgākais ir saēsties uz vietas zivis, krabjus, mīdijas un tad mierīgu sirdi braukt mājā...fjorda malā viņām ir cita garša... :))
14.jūnijs 2010, 15:47 | links
 
Maijux-ja taisies dzīvot teltī vai kemperī,tad varētu būt problēmas,bet ja dzīvo saimnieka izīrētā namelī-tad zivis nofilē,ieliec aizspiežamajā LDPE maisiņā,izspied gaisu un ieliec saldētavā,mājās braucot ieliec aukstumkastē,uzsedz virsū copes virsdrēbes un brauc mājās!Pagājušo gadu pat veikalā pirktās garneles nebija atkusušas!
14.jūnijs 2010, 16:13 | links
 
vairi - cik dienās tad no norges atbrauci? no ālandiem aukstumkastē+ fufaika virsū zivs toč neatkūst, bet tas ir ~16h ceļā
14.jūnijs 2010, 16:50 | links
 
daddy_j
Nonstopā nepilnu pusotru diennakti.
14.jūnijs 2010, 17:52 | links
 
Nu navajag viņas uzglabāt. Ēdiet uz vietas, cik var apēst:)) Tur viņas ir daudz garšīgākas.
14.jūnijs 2010, 18:39 | links
 
Nu to daudzumu, ko Norvēģijā noķer, jau nav reāli apēst, turklāt ir taču tik forši, ja pēc kāda pusgada, nekur nebraucot, var atkal pamieloties ar pašu ķertu zivtiņu... vai tad ne?
Sālīt un kūpināt jau var, bet tas jau nav tas pats, kas svaiga zivs. un cik ilgi zivis var glabāt tajā LDPE maisiņā?
Ja tic visam ko raksta par tiem vakuumiem, tad tās zivis varēs ēst jaunajā gadā, nākošajos jāņos un vēl nākošajā jaunajā gadā (ja izdodas visu neapēst agrāk:) )
15.jūnijs 2010, 10:10 | links
 
Par vakuma iepakojumu nezinu, bet uz vietas sasaldē kamerā, (var vēl 1-2 kolas pudeles ar ūdeni sasaldēt pielikt klāt), ja aukstukaste līdzi tad vispār domāju nav problēma atvest uz māju, protams ja nebrauc 3 dienas. Pats no Ālandiem filejas sasaldētas esmu vedis vienkārši somā(aptuveni12-16 stundas) un knapi pakusušas bija.
15.jūnijs 2010, 10:50 | links
 
uz vietas izvilkta zivs,tur nemaz pēc zivs nesmaržo,bet pēc jūrjas gan!nākošajā dienā tā jau ož pēc zivs.jo ilgāk uzglabā jo mazāka vērtība!
15.jūnijs 2010, 10:56 | links
 
Pēdējo reizi zivis no Norges vedām mājās pirms 3 gadiem. Mājiņā saldējamā kamera saldēja ap -40gr. 8-10 kg fileju sasaldēti, ietīti 2 copes jakās, novietoti jumta bagžniekā pēc 40 stundām vēl nebija sākuši atkust. Pat vairāk - starp sasaldētajiem maisiņiem ieliktā svaigā "vauva" bija sākusi stingt. Tas bija Jūlija vidus un ārā bija ļoti silti. Ja plāno vest mājās zivis, tad paņemot līdzi guļammaisu viss izdosies uz urrā. Neskatoties uz to, ka filejas tika saldētas nekavējotiespēc tīrīšanas un no iepakojuma rūpīgi izspiests viss gaiss, nesaldētas zivis svaigas garšo nesalīdzināmi labāk. Tomēr jāatzīst, ka pašu atvestās saldētās filejas arī bija daudz garšīgākas par vekaos pieejamo preci. Tikai nevajag pārdozēt ar daudzumu, jo pirmajās reizēs "acis lielas" un "latvietis praktiskais" ieslēdzas, bet pēc tam, kad jāēd tad viss vairs tik gludi neiet :)))) Tamdēļ arī vairāk kā 2-3 kg svaigas mantas uz mājām vest vairs roka neceļas.
15.jūnijs 2010, 11:31 | links
 
Papildinfo - sakarā ar Vāciešu "rijību" esot ierobežojumi uz brīvi izvedamo zivju svaru. Agrāk bija 25 kg, tad pazemināja uz 15kg. Noteikti der pārbaudīt vai nav vēl kādi jaunumi. Ja brauc caur Somiju gar Rovaniemi, tad tur dzīvus cilvēkus uz robežas nekad neredzējām, ja nu kāds tajās būdiņās sēdēja un video skatījās. Mūs no 2 reiziem, kad braucām pa zemi, neapturēja nevienu reizi, bet esot gadījumi, kad kratot arī par šmigu un cigaretēm turp braucot.
15.jūnijs 2010, 11:40 | links
 
vsop - ja tas ir tas rovaniemi kur salaveči dzīvo, tad kaukā līki esat braukuši :)) ziemeļu galā uz ceļa narvika-kiruna vispār tikai ceļa svītras krāsa mainījās...

manuprāt galvenais ir "ņevipendrivacsa", nerādīt uz robežsargiem, policistiem un muitniekiem ar pirkstu un neteikt ŠITAS...un tas jau ar dievpalīgu šņabīti ievest un zivtiņu izvest neviens netraucēs :))
15.jūnijs 2010, 11:54 | links
 
Zivs paliek zivs. Saldētas var nopirkt rimčikā, vai tirgū. Garšos tieši pēc zivs. Bet tikko ķertās -mmm...Urmaas praviļno glagoļit!:)))))
15.jūnijs 2010, 12:04 | links
 
tikai nemākulis ved mājās fileju
15.jūnijs 2010, 12:04 | links
 
Daddy - ja uz Bergenu, tad Līkums :DDDD

Galamērķis bija virs Tromso, līdz Rovaniemi ar vilcienu, paliek tikai 650km līdz galamērķim. Aizbrauc un atbrauc atpūties, izgulējies, līkums nekāds :))
15.jūnijs 2010, 12:31 | links
 
kaats

Atjautības uzdevums TEV: Cik Kg no 10 kg smagas mencas ir ēdama gaļa?

PS Bez naida, tīrai statistikai ;)
15.jūnijs 2010, 12:33 | links
 
vsop - viltīgi :))

no mencas 1/3 ir galva, 1/3 iekšas, no kurām puse ir aknas un 1/3 ēdamā gaļa ar ādu, spurām un mugurkaulu. ja griež nost filejas, tad no 10kg mencas dabū 2gab ~1.5kg filejas. tādā ziņā skumbrija ir daudz "izmantojamāka" :)
15.jūnijs 2010, 12:41 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager