Es labprāt noskaidrotu vienu jautājumu. Ar kātu viss ok (visi riņķi vietā) arī spole jauna. Kādēļ man nano aukla ik pa brīdim met pušķus? šāds pušķis/megls parasti veidojas kādus 7m no pavadas, tātad savērpjas kaut kur metiena sākumdaļā..
Zinu, ka grūti tā pateikt, neredzot visu komplektu darbībā, bet tomēr.. varbūt kādam gadījies līdzīgi un kādi ir bijuši risinājumi. Varbūt tā ir tikai nano auklas problēma- lai gan izklausās dīvaini.. :)
sigi, 15.jūlijs 2013, 10:03
Tas ka spole ir jauna un miets arī vēl neko nenozīmē, ja pat spole nav no tām lētākajām jāskatās kā klājas aukla, vai pretsavērpējs strādā kā nākas - ja tas rullītis kustas bakstot ar pirkstu tas ar nav rādītājs. Vienīgi man ar kautkā tā nanofil neaizgāja. Metiena laikā aukla lido nost ar tādu kā spirāli un trinoties iet cauri gredzeniem un gadījumā kad metiens nomūk un vizulis ielido ūdenī tuvāk kā tēmēts tā auklas spirāle spininga gredzenos taisa vieglu bārdiņu - cilpu apmet ap gredzenu un ja nepamanot pietin tad tās cilpas ļoti grūti atpiņķerēt. Pēc tam kad asaris tāds ap kilogramu, kas todien bija vienīgā zivs :( manu auklu pārplēsa vienkārši zivi pieturot ūdens virspusē kamēr ņēmu rokās uztveramo - sapratu ka nah to auklu, noplīsa kādu matru garš gabals un apskatot auklu secināju ka tādi dziļi uzplēsumi ir vairāki.
15.jūlijs 2013, 11:16 | links