Gunča, gribētos tādus profesionālākus vērtējumus par šīmaņa sahāru un ultegru. Vai tiešām der arī mikrodžigam. Kas vispār notiek šajā nozarē - revolūcija vai tikai baumas. Un, lūdzu, uzraksti šeit, žurnālu vairs nelietoju.
andreiko, 22.jūlijs 2017, 13:06
Te profesionālākus vērtējumus būtu jāprasa tiem, kas vairāk ar šīm spolēm strādā reālitātē, vislabāk droši vien meistariem kā Bums vai arsiks.Shimano puslīdz pārzinu tikai tehnoloģiskajā teorijā. Es pats esmu pārgājis "Daiwa ticībā", bet nekad arī neteikšu, ka Shimano taisa sliktas spoles, vienkārši katram ražotājam savi knifi, nianses un subjektīvie patīk/nepatīk. Ja teorētiski, tad Sahara un Nasci pa lielam atšķiras tikai ar gultņu veidu (Nasci slēgtie S-SS), pieļauju ka točno normāli tiek galā ar auklām no #0.6PE, neizslēdzu ka arī ar smalkākām, bet to labāk jāprasa reāliem lietotājiem. Kas attiecas uz jauno Ultegra, tad tā jau ir galvas tiesu pārāka ar Coreprotect un 5+1 gultņiem, liekas labi sabalansēta spole pēc tehniskiem parametriem. Par max drag gan es tā skeptiski skatos, tas vairāk tāds teorētisks mārketinga cipars (uz cik kg rāviena jaudu teorētiski var "aizgriezt" spoles bremzi) , reālajā dzīvē tas neko nenorāda ne uz spoles jaudu, ne ilgmūžību, ne optimālo pielietojuma tehniku.